Van-e altató kutyáknak?
olyan amit hosszú időn keresztül adhatsz neki és nem károsítja az egészségét, nincs.
Több foglalkozás, játék, séta (tegyél egy 1 órás sétát pl. este 8-9-re) és akkor nem fog ugatni éjszaka.
Talán inkább nevelni kéne...
El lehet vinni pl.kutyaiskolába.
Van még ugatásgátló nyakörv,ez is jó szokott lenni,lusta vagy időhiányos gazdik dicsérik.
Lehet beválik, lehet nem. Azért ugat, mert védi a falkáját. Ha te vagy a falkavezér akkor szólj rá, hogy maradjon csendben, ha nem te vagy a falkavezér, akkor ajánlom vedd át tőle ezt a szerepet. Olvass utána kicsit a neten, vagy Jan Fennel: Kutyapszichológia, vagy Tanuljunk meg kutyául cíímű könyve hasznos lehet. Abban is benne van, hogy ha nem te vagy a falkavezér, és sokat ugat, akkor dícsérd meg, elvégre védi helyetted a falkát, majd próbáld meg lecsitítani, ha nem használ, zárd el olyan helyre ahol nem zavar senkit, tud pihenni, és nem okozhat kárt, se neked, se magának. De igaza van az előttem szólónak... NEVELÉS.
Nappal lehet gyakorolni, hogy amikor ugat, és szótfogad neked (elsőnek dícséret, köszönet, hogy figyelmeztetett téged, és őrizte a falkát) szóval, jutalomfalattal lehet a csendben maradást, illetve a helyes viselkedést megerősíteni benne. Egyébként mennyi idős a kutya, és milyen fajta? Sok sikert:)
Jaj. Egy 6 hetes bernáthegyinek még az alomban kéne lennie, a testvéreinél. Tenyésztő ne adja oda.
Hogyan foglalkozol a kutyáddal, mit fogsz vele később csinálni, ha most gyógyszerrel tömnéd? egy 6 hetes "csecsemőt"? Persze, hogy ugat, mert még nem való, hogy egyedül legyen. (mellesleg ugatós bernáthegyit se nagyon láttam még, nagyon szenvedhet, ha elkezd ugatni)
Miből gondolod,hogy a szomszédok kötelesek elviselni a kutya üvöltését?
Imádom a kutyákat,.nekem is van/volt,de nagyon idegesít,mikor a szomszédom magára hagyott westije végigüvölti az éjszakát(bérház),míg a gazdik buliba mennek minden hétvégén.
Akár tetszik,akár nem,nekünk kutyásoknak alkalmazkodnunk kell másokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!