Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mire kell vigyáznom, ha a...

Mire kell vigyáznom, ha a kétéves agár kutyusomat biciklivel viszem sétálni?

Figyelt kérdés
Én biciklizem, és őt sétáltatom, nem fordítva :D. Szerintetek mire kell figyelnem azon kívül, hogy nem lesz egy lassú menet... :D
2009. szept. 23. 19:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Először szoktasd a biciklihez. Arra kell figyelned, hogy a kutya ha eléd szalad ne gázold el. Lehet kapni olyan pórázt, ami, megakadályozza, hogy a kutya elhúzzon.
2009. szept. 23. 19:50
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Gondoltam,hogy nem a kutyád fog biciglizni. A fokozatosságra figyelj és arra, hogy ha most lát először biciglit, akkor meg kell tanítani mellette futni a balesetveszély elkerülése érdekében.
2009. szept. 23. 19:53
 3/5 anonim ***** válasza:
És vigyelj nehogy meglásson valami galambot vagy hasonlót mert az agár szereti üldözni őket és hát ha elránt nagy baj is lehet.
2009. szept. 23. 19:58
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

sok mindenre :)

- a kressz tiltja a kutyafuttatást kerékpár mellett, tehát az első a megfelelő útvonal kiválasztása !

-a kutya biciklihez szoktatása ( jobb oldalon kell mennie a kutyának !!)

először csak sétálj vele és köztetek a bicaj ,majd néha ülj is fel rá,és tekerj pár métert.

jutifalat legyen nálad .

- az első 1-2 hónapban csak szoktasd,és rövid távokat tekerj.

a kutya gyors,de hamar fárad ,és képes túlerőltetni magát.

-víz mindíg legyen nálad !

én megtanítottam üvegből inni :)( 1/2 l-es üveg olyan szopókás véggel,így nem viszünk magunkal edényt ,bár a tenyér is megfelel:)

-folytó nyakörv legyen a kutyán,

-rövid 1 m-es vastag póráz ( hurkot szoktam csinálni,és 2 ujjal fogom ,miközben tekerek ,így a póráz nem lóg,de ha baj van csak elengedem és nincs sérülés)

-a kóbor kutyák,madarak,biciglisek,stb mind-mind veszélyforrás rátok nézve !!

-az agár gyors és képes húzni a biciklit ,de az nem jó!

-melletted fusson,ne előtted !

- ha előtted fut az : bike- jöring és az már sport !!

kell hozzá egy terepbicaj-kutya -te-meg gyakorlat ( és terep ) !!!

-ne hagyd hogy oldalra térjen, rövid -határozott pórázrántásokkal,és dícsérettel az első 1-2 hónapban kiképezheted amire szeretnéd.

- nagyokat lehet esni,ezért nem árt ,ha felkészülsz,és a kutya is könnyen megsérülhet,pl: beleakad a kerékbe, a pedálnak fut, stb !

- nagyon kell figyelni,de nagyon élvezetes is !

- a városban kerülj minden fő-és nagy forgalmű utat .

első körben ennyi :)

csak lassan ,és módjával !!!

2009. szept. 24. 10:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Sok mindenre érdemes figyelni.

Először is,hogy mennyi idős a kutya.1 éves kor alatt nem ajánlott nekikezdeni,vagy csak nagyon keveset futtatni.

Legyen megfelelő felszerelés.Én nyakörvet nem ajánlok,inkább hámot.Bár kutyafüggő.Ha előtted fut,mindenképpen hám,ha melletted,akkor lehet nyugodtan sima nyakörv.

Nagyon fontos,hogy ne betonon futtasd.Pár év alatt tönkreteheti a kutya izületeit.

Amire nagyon figyelj,azok a kóbor/önsétáltató kutyák.Főleg az utóbbiakkal vannak sokszor gondok,vagy a kerítések mögül kirohanó acsargókkal.Nagyot lehet esni miattuk,ráadásul a kutyád mivel pórázon van védekezni sem tud.

Sok sikert,és kellemes időtöltést

2009. szept. 25. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!