Tanácsaitokat szeretném kérni: mit tegyek, hogy ne "szaporítók" közé legyek sorolva?
Tavaly novemberében nagyon-nagy örömünkre, legkedveltebb kutyafajtánkkal,(bernáthegyi)9 kölyökkutyusnak adott/(tunk) életet anyakutyánk.Mindkettőnknek,neki,s nekünk is az első szülés volt! Természetesen "együtt" szültünk!Az én "SAJNÁLATOS" tapasztalatom az, hogy a gazdajelölteket egyre inkább nem érdekli a tk., a lényeg számukra, hogy minél olcsóbb legyen, -("hiszen válság van")-...rosszul vagyok egyébként ettől a h'lye dumától,akkor minek akar min.15 évre kutyát vállalni?!!Na ekkor legyen bölcs az, aki valóban tisztességes módon szeretne az általa kedvelt fajtiszta kutyájával almot vállalni,-tk-vel?!,vagy anélkül????!Bátran állítom, amilyen hozzáállással,türelemmel,szeretettel, eügyi felelősséggel(kenetvizsgálat,ultrahangok,vitamininjekció,
fedezés előtti "minőségi túrbótáplálás",fedeztetés költsége,s nem utolsó sorban az első 3 oltás,féreghajtók,prémiumtápok(Achana)neveltük,gondoztuk őket, az anyára is különösképpen figyelemmel, 15 héten keresztül,kevés TENYÉSZTŐ VÁLLALJA BE!!! Amikor a törzskönyvet ajánlottam, 10 érdeklődőből 10 tartózkodott, "nem-nem, inkább adja olcsóbban...!" Kérdem én: ezek után miért tartanak felelőtlen szaporítónak? Tudomásom szerint minden 3.tüzelést ki kell hagyni az anyakutyánál, így, mivel nagyon szépen felerősödött,regenárálódott ez alom után a kutyánk, a mostanában várható tüzelésnél ismét fedeztetnénk,az apajelölt is "várja", de nagyszavakat kerülve: valóban tisztességesen szeretnénk eljárni, de TANÁCSTALANOK VAGYUNK: a leírtak feletti költségeken kívűl invesztáljunk-e a tk. kiállítására ilyen érdeklődések után? Minden jóindulatú választ nagyon várunk, s köszönünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!