Mi történne, ha kölyök kutyámat elengedném szabadon a parkban?
Az én kiskutyám most 5 hónapos, és a hiedelemmel ellentétben, nagyon bátran elmászkált mellőlem, távolabbra is akár. :D
Mostanában, hogy elég nagy lett ahhoz, hogy kimenjek vele a Gellért hegyre, ott el szoktam engedni. Alapvetően nincs gond. Igaz, ha embert lát, megesik hogy odarohan üdvözölni, és nem tudom visszahívni ilyenkor. Vagy ha játékban van más kutyákkal, akkor sem - de arra végülis nincs is szükség. Állt úgy szoktam, hogy ha látok más kutyásokat, akiken látom, hogy stabilan vannak a kutyájukkal, megkérdem mehetünk e hozzájuk. Így végülis biztonságban tudhatom őt, ha olyan kutyákkal játszik akik nem mennek el, én is szokhatom a szituációt, és gyakorolhatom az odahívást. Ez többnyire működni szokott.
Ma nagyon megörültem pl, mert játszott más kutyákkal, én meg elindultam ellenkező irányba labdáért. És magától egyből otthagyta a játékot, jött utánam. Hívásra is egyre jobban figyel már, aminek nagyon örülök, mert soha olyan jól nem érzi magát, mint amikor szabadon játszhat.
Úgyhogy szerintem engedd el nyugodtan biztonságos helyen olyan emberek közelében akiket megbízhatónak érzel.
Én parázok még most is, hogy mi lesz mikor elengedem. De úgy veszem észre, hogy egyre jobban kezdjük megszokni egymást, én is kezdek feloldódni jobban, és valahogy olyan természetes az az egész :D
Sok sikert. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!