Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi történne, ha kölyök kutyáma...

Mi történne, ha kölyök kutyámat elengedném szabadon a parkban?

Figyelt kérdés
Nincs pórázhoz szoktatva. De azon elmélkedtem, mi lenne ha kb már az első sétálós héten elengedném a parkban. mellettem maradna? Visszajönne, követne?
2013. ápr. 12. 21:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
19%
Most komolyan azért vagyok nullára pontozva mert józan ésszel gondolkozok? Hát gratulálok. Én nem azt mondtam, hogy félnek a kutyáktól, hanem azt, hogy nincs kedvük hozzá, hogy bármilyen szörcsomó rájuk másszon. Nálunk most például az a divat, hogy mérgezik a kutyákat. De sok szerencsét. Aztán meg jöhetnek vissza sírni, hogy "jaj mit csináljak, ha..."
2013. ápr. 12. 22:44
 12/22 anonim ***** válasza:
67%

Mi is póráz nélkül sétáltunk a parkban a kiskutyámmal. Labdáztunk, bohóckodtunk, mindenhová követett - nagyon szép időszak volt. Aztán egy szép estén egyszer csak átrohant az úton megugatni egy tök ártatlanul sétáló embert, és csak a vak szerencsének köszönhettük, hogy nem bszta el egy autó (tudni kell a kutyáról, hogy nagyon erősen védős). Biztos voltak ennek előjelei, csak első kutyásként ezek nem tűntek fel. Azóta nem engedjük el ilyen "kis" parkban, mert elég gyors kutya.

Légy magabiztos, és ne félj elengedni, de figyeld a változásokat a kiskutyádon, hogy mikor nyílik ki a világra, és mik a gyenge pontjai.

Az elején biztos, hogy melletted maradna - örülj neki, használd ki a behívás megtanítására és a kötődés fejlesztésére, de ne dőlj be neki:D.

2013. ápr. 12. 22:53
 13/22 anonim ***** válasza:
80%
Kedves előttem szóló! Én nem pontoztalak le, de szerintem azért nem jó tanács, amit írtál, mert egyrészt a legelején a kiskutya még többnyire a gazdi szebbik felében van, másrészt pedig - pont ezért- ez egy remek időszak arra, hogy fontos dolgokat megtaníthassunk neki könnyen és kis kockázattal (magamhoz hívás, kötődés, tiltás, játék, korai szocializáció mindenféle mozgó lényre). Ehhez a kutyát el kell engedni. Ha ezekről a kutya "lemarad", az később nagyobb probléma lehet mindenkinek, mint egy kis szőrgolyó, aki esetleg odamegy a rá kedvesen mosolygó emberekhez.
2013. ápr. 12. 23:00
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
Ezeket a dolgokat biztonságos helyen is meg lehet neki tanítani, úgy mint zárt kutyafuttató, kutyaiskola, kert, elhagyatott vidékek, szocializálódni pedig lehet olyan helyeken ahol meg van beszélve az emberekkel, hogy találkozni akarnak a kiskutyával és az ő kutyáik is ismerősek és megbízhatóak. Hiába követ a kiskutya, mert ez tényleg így van, bár szerintem van elég olyanból is aki magasról tenne a gazdára, ezer dolog lehet, ami egy pár hetes állatot kizökkenthet és akkor még azt sem kiabálhatod rá, hogy fúú de rossz kutya nem bízik benned nem tart falkavezérnek hogy nem hozzád bújik blablabla, mert csupán kicsi. Pl az én esetemben a hatalmas idegen kutya odaviharzása.
2013. ápr. 12. 23:08
 15/22 anonim ***** válasza:
52%
Ja és a kiképzésnél alapvető szabály, hogy felnőtt kutyával is, először mindent semleges területen tanulunk ahol nincs elterelve a figyelme.
2013. ápr. 12. 23:09
 16/22 anonim ***** válasza:
52%
És nem azt mondom, hogy nem kéne elengedni csak nem rögtön egy nehéz terepen (ahol eltereli minden a figyelmét) előképzettség nélkül.
2013. ápr. 12. 23:12
 17/22 anonim ***** válasza:
66%
A felnőtt kutya és a kiskutya között az a különbség, hogy a kicsinek nem kell megtanítani, hogy jönnie kell, ha kedvesen, magas hangon, hátrálva hívod, mert jönni fog. Amíg meg nincsenek meg a sétához szükséges oltásai, pont elég idő az alap dolgok megtanítására. Nálunk nincs kutyafuttató, és bizony attól, mert beszervezek néhány embert, még nem keríthetem le a területet mások elől. :)
2013. ápr. 12. 23:16
 18/22 anonim ***** válasza:
13%

Aha és te ezt ilyen kőbe vésett szabálynak tartod? A fejed tennéd rá? Ha a világvége jön is el, a kutya melletted marad csak mert kicsi? Ez a hátrálva hívogatás egy ilyen acélerős kötelék (jobb mint egy együtt töltött élet és jó kiképzés) amit semmi sem téphet szét? Nem igaz, hogy nem látod milyen abszurd ez az állítás.

Nálunk sincs kutyafuttató, de amíg nem volt megbízhatóan kiképezve addig megoldottam, hogy elhagyatott helyen engedjem el csak és amint jöttek idegenek, megfogtam.

2013. ápr. 12. 23:31
 19/22 anonim ***** válasza:
67%
Hagyjátok, a 72%-os válaszoló most mindenképp veszekedni akar, függetlenül attól, hogy igaza van vagy sem. Ha nincs ennél jobb szórakozása, hadd provokálja az embereket.
2013. ápr. 12. 23:37
 20/22 anonim ***** válasza:
80%

Hát nem tudom.. Nekem semmi problémám nem volt abból hogy elengedtem őket. Pedig nem kietlen helyen élek. Egyszerűen oda kell figyelni. Amúgy meg nagyon jó kötelék építés is.

Amúgy ha egy kölyök kutya oda megy akkor még a legelviselhetetlenebb leghisztisebb emberek is érdekesen tudnak reagálni :D Nekem komoly művelet volt megtanítanom arra az idősebbik kutyámat hogy ne menjen oda boldog boldogtalanhoz.. Ha nem engedem el egészen kis korától lehet rá se jövök a problémára...

Nah mindegy nem tépem a számat fölösen, hogy kapjak egy újabb 37%ot ^^

2013. ápr. 13. 07:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!