Mit tehetnék, hogy szocializáljam?
Az én kutyám is ilyen állapotban került hozzám, de ő már 5 éves volt.
Egyszerűen csak vittem mindenfelé. Futtatóba először csak kis termetű kutyákhoz, majd nagyokhoz is.
Közben amikor láttam hogy fél, nem csináltam semmit. Nem kezdtem el nyugtatgatni, csak tök természetesen viselkedtem. Mert ha ilyenkor nyugtatgatod, azzal gyakorlatilag rádicsérsz a viselkedésére és az érzéseire.
Amikor láttam, hogy már nagyon elege van, akkor természetesen ott hagytuk a társaságot, de úgy hogy ne tudja, hogy miatta. Egyszerűen csak mentünk tovább, mert mennünk kellett.
Három hónapja van nálam, már nem fél senkitől, nagyon bátor. Kb 3-4 hét után már viszonylag normálisan lehetett sétáltatni, de még elég sokat majrézott. A nagy kutyákkal még most is kissé óvatos, de az nem is baj. Úgy 2 hete történt meg először, hogy játszott egy másik kutyával és ez már egyre gyakoribb. :)
5-ös vagyok.
Az alfa kutyasuliban tartanak ingyenes szocializációs foglalkozásokat.
Előre kell időpontot egyeztetni, egyénileg foglalkoznak a kutyád igényeivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!