Tudnátok segíteni? A kutyámnak begyulladt az egyik szeme, de nem hagyja magát kezelni. Mit tehetnék?
Sziasztok! A 2éves kutyámnak kb 3napja a bal szeme be van gyulladva. Csipás is, és vérben van neki, de nincs bedagadva. Kihívtam az állatorvost, aki ugyan megtudta nézni a szemét, de azt már nem hagyta a kutya, hogy le is kezeljük neki. Adott az orvos egy szemcseppet, de sehogy nem tudom becsepegtetni a kutyának, mert kap a kezem,és a szemcseppes üveg felé... Igazából fogalmam nincs miért csinálja ezt a kutya, mert eddig azt is hagyta hogy az orvos megvizsgálja, meg nekünk is "hagyta magát"..
Szerintetek így hogyan kezeljük a kutya szemét?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Elég nagytestű keverék kutya.
A feje a csípőmnél van, én vagyok 170 centi.
vagy az a módszer amit a két utolsó válaszolt (ez az egyszerűbb és gyorsabb viszont veszni lászik a haverság) . vagy pedig ha van elég időd akkor szépen fokozatosan elérni hogy hagyja. de erre tényleg nagyon sok időt kell áldozni. jutis pozitív megerősítéssel. először csak a kezedet tartod a beteg szem felé. azt is először csak távol tartod majd fokozatosan egyre közelebb viszed mígnem a szem közvetlen közelébe megérinted az arcát. akkor jöhet már a szemcsepp a kézbe és ugyanúgy előlről a gyakorlat. tehát először csak a szemtől távolra teszed, majd egyre közelebb. majd megérinted a szeme közvetlen közelébe vele. majd egyszercsak cseppentesz. fontos hogy minden semlegess reakciójára juti és dicséret. ha valamit nem enged akkor tiltás és egy lépést vissza kell lépni a folyamatban.
itt egy körmvágós videó az elmélet megértéséhez. ha nincs klikkered az sem gáz ugyanis a klikk helyett szóban dicsérsz és juti. igaz itt könnyebb a helyzet tehát neked fokozatosabban kell megközelítened a lényeget ezért is időigényes.
http://www.youtube.com/watch?v=MuXwKqXTBsE
sok szerencsét kívánok és a kutyusnak mielőbbi jobbulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!