Miért nem meri elvinni sétálni a kutyáját?
A barátomnak van egy 2 éves, keverék, közepes testű, kan kutyája. Sosem volt még kutyák között és ma én elvittem az én 4 éves beagle ivartalanított szukámat. Nagyon jól kijöttek. A barátom anyja nem engedi,hogy elhozza sétálni,mert akkor kiszökne legközelebb ( most a kapu vonalát tényleg nem lépi át)
Igaz,hogy akkor szökne? Mit tegyek,hogy meggyőzzem,hogy elhozza?
Ez hlyeség amit az anyja állít.
Ha nem is mindennap, minden másnap elkéne vinni sétálni független attól, hogy kertes házban laknak-e.
Az, hogy szökik-e vagy se az nevelés kérdése. /a nevelés ugyannyira fontos minthogy más kutyákkal találkozzon!!!/
Az enyémet naponta viszük sétálni. /jelzem hatalmas kertünk van szóval itt is tudna kedvére rohangálni de KELL vinni/ Úgy gondolom, hogy egy bizonyos térren a séta fontos a nevelés terén is.
Mellesleg nekem egy 10 éves labrador-vizsla keverékem volt. 1-szer lógott ki a kapun 1 éves kora körül azóta ha hívjuk akkor se jön ki. /ha ott vagyunk 8-10 en nem csinálnánk problémát csak ha ellógna, de a kaputól fél méterre leül olyankor/
Most biztos le fogtok pontozni, de nem baj, azért van ez az oldal, hogy az emberek lepontozhassák a másikat. :P
A mi kutyánk is onnantól kezdve, hogy elvittem sétálni, szinte mindennap kiszökött, pedig azelőtt soha nem szökött ki. Tette ezt úgy, hogy meg volt sétáltatva, kb. 3-4 km-t sétáltam vele, naponta 2x és volt, hogy még ígyis kiszökött, pedig a sétákba belevi
ttünk egy kis tempót is, volt, hogy elkezdtem futni és a kutya ott futott mellettem. Lehet, hogy azt fogjátok mondani, hogy kevés volt neki a távolság, de az ő esetében ez nem igaz, ugyanis eléggé kifárasztotta ez a távolság is, meg amúgy is elég lusta kutya, nem szeret sokat mozogni. A labdázást pl. 5 perc alatt megunja és inkább csak heverészik, pedig nem egy kövér kutya. Ahogy hazaértem vele, egyből hasalt neki a víznek ,utána el is terült a földön és csak feküdt. És ez évszaktól független. Ha meg kipihente magát, már szökött is ki. Bár ritkábban, mint régebben, de még mindig megesik, hogy elcsavarog. Régebben a kiàsásos módszert alkalmazta, vagy a kerítésen ugrott át, de nemrég valahogy megtanulta kinyitni a kaput.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!