Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem meri elvinni sétálni...

Miért nem meri elvinni sétálni a kutyáját?

Figyelt kérdés

A barátomnak van egy 2 éves, keverék, közepes testű, kan kutyája. Sosem volt még kutyák között és ma én elvittem az én 4 éves beagle ivartalanított szukámat. Nagyon jól kijöttek. A barátom anyja nem engedi,hogy elhozza sétálni,mert akkor kiszökne legközelebb ( most a kapu vonalát tényleg nem lépi át)

Igaz,hogy akkor szökne? Mit tegyek,hogy meggyőzzem,hogy elhozza?

2013. ápr. 10. 21:26
 1/6 sippara ***** válasza:
79%
Rendszeresen sétálni kéne vinni, akkor nem szökik (hiszen van lehetősége napi szinten a gazdi társaságában levezetni az energiáit). A barátod anyukáját azért bezárnám két évre egy nappaliba, meglátjuk, mit szólna... hihetetlen.
2013. ápr. 10. 21:30
 2/6 anonim ***** válasza:
88%
Az anyukának mondd meg, séta nélkül is ki tud szökni, ha egyszer sokkal érdekesebbnek találja a kinti világot.
2013. ápr. 10. 21:59
 3/6 anonim ***** válasza:
Épp azaz, hogy nem fog kiszökni. Mert már tudja mi van kint, és nem lesz kíváncsi. Plusz le lesz vezetve az energiája.
2013. ápr. 27. 10:16
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez hlyeség amit az anyja állít.

Ha nem is mindennap, minden másnap elkéne vinni sétálni független attól, hogy kertes házban laknak-e.

Az, hogy szökik-e vagy se az nevelés kérdése. /a nevelés ugyannyira fontos minthogy más kutyákkal találkozzon!!!/

Az enyémet naponta viszük sétálni. /jelzem hatalmas kertünk van szóval itt is tudna kedvére rohangálni de KELL vinni/ Úgy gondolom, hogy egy bizonyos térren a séta fontos a nevelés terén is.

Mellesleg nekem egy 10 éves labrador-vizsla keverékem volt. 1-szer lógott ki a kapun 1 éves kora körül azóta ha hívjuk akkor se jön ki. /ha ott vagyunk 8-10 en nem csinálnánk problémát csak ha ellógna, de a kaputól fél méterre leül olyankor/

2013. ápr. 27. 17:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Most biztos le fogtok pontozni, de nem baj, azért van ez az oldal, hogy az emberek lepontozhassák a másikat. :P

A mi kutyánk is onnantól kezdve, hogy elvittem sétálni, szinte mindennap kiszökött, pedig azelőtt soha nem szökött ki. Tette ezt úgy, hogy meg volt sétáltatva, kb. 3-4 km-t sétáltam vele, naponta 2x és volt, hogy még ígyis kiszökött, pedig a sétákba belevi

ttünk egy kis tempót is, volt, hogy elkezdtem futni és a kutya ott futott mellettem. Lehet, hogy azt fogjátok mondani, hogy kevés volt neki a távolság, de az ő esetében ez nem igaz, ugyanis eléggé kifárasztotta ez a távolság is, meg amúgy is elég lusta kutya, nem szeret sokat mozogni. A labdázást pl. 5 perc alatt megunja és inkább csak heverészik, pedig nem egy kövér kutya. Ahogy hazaértem vele, egyből hasalt neki a víznek ,utána el is terült a földön és csak feküdt. És ez évszaktól független. Ha meg kipihente magát, már szökött is ki. Bár ritkábban, mint régebben, de még mindig megesik, hogy elcsavarog. Régebben a kiàsásos módszert alkalmazta, vagy a kerítésen ugrott át, de nemrég valahogy megtanulta kinyitni a kaput.

2013. máj. 1. 14:13
 6/6 sippara ***** válasza:
Talán azért, mert a gazda melletti menetelés nem fárasztja a kutyát - vagyis igen, de ahogyan azt a mellékelt ábra mutatja, rövid pihenés után már mennek is tovább. A séta épp ezért nem arról szól, hogy "megyünk", hanem arról, hogy a kutyát új ingerek érik, más kutyákkal találkozhat és játszhat(!!!). A sétának élménynek kell lennie - mivel a puszta menetelés nem az, a kutya megint csak szökik, ezúttal nem a kilométerigényét akarja kielégíteni, egyszerűen ÚJ ÉLMÉNYEKRE vágyik.
2013. máj. 1. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!