Van egy 8 hetes németjuhász keverék kiskutyánk éjszakára kint lehet már hagyni az udvaron vagy fázni fog?
Valóban a NJ tenyésztőknél kennelekben vannak a kutyák és ott is ellenek, DE ne felejtsük már el,hogy ott is egy ilyen kiskutya míg el nem kel, addig is az alomban ill az anyjuk mellett van és melegítik egymást.
Ha te már hazavitted akkor igenis legyen melletted amíg kicsi, hogy kellőképpen szocializálódjon, és ezen felül, még a társaságot is igényli mert még kölyök /mint egy ember gyerek./
Almozni alá? Mi ez, tán ló vagy tehén? :D Kíváncsi vagyok hogy milyen "tenyésztőt" láttál te aki télen/nyáron kint elleti a kutyáját. Eleve kell infralámpa is, hogy megfelelő hőmérséklet legyen biztosítva meg ilyenek + aki egy kicsit is szereti a kutyáját, az nem mereszti bent a meleg lakásban a seggét, míg a kutyája kint vajúdik egy ketrecben. Bár nálatok faluhelyen biztos ez a normális, aki még annyit sem tud, hogy a fajtát mire használják (őszintén, láttál te manapság nyájat terelő nj-t bárhol is? mert én csak obedience-n láttam). Persze, nyilván az kőkorszakban is a szabadban ellett a kutya, de akkor az ember is a tűz mellett melegedett, nem a fűtött lakásban, a tóban vagy lavorban mosakodott, nem zuhany alatt, és magának vadászta a napi betevőt, nem a szupermarket polcáról vette le.
Az teljesen rendben van, hogy egy FELNŐTT németjucit kint tart az ember a kertben, úgy hogy mellette foglalkozik vele eleget (nevelés, tanítás, séta, munka). DE! egy 8 hetes KÖLYKÖT azért elég kegyetlenség kirakni. Oké hogy április van, de azért nincs olyan meleg, mi is télikabátban járkálunk kint, hát akkor szerencsétlen kölyök hogy ne fázna ha még normális bundája sincsen?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!