Fel a kis kutyam! Mindentol? Miert? SEGÍTSETEK?
Minél hevesebben reagálsz a félelmére, annál hevesebben fog ő is félni.
Mondjuk repül a papírzacskó, a kutya megugrik, mert nem tudja, mi az... te meg mondjuk ráveted magad, csitítgatod, simogatod, jól van, kiskutyám, semmi baj, semmi baj, itt van anyu... (Nem személyeskedésnek szántam, csak sajnos láttam már ilyet.)
Mit vesz le ebből a kutya? "Ő mennyivel nagyobb és erősebb és okosabb nálam, ő az isten, és még ő is fél?!? Jesszusom, meghalunk mind."
Kezdjétek otthon. Ejtsetek le kulcscsomót, nyissatok ki esernyőt, keltsetek váratlan zajokat. Ha beijed, ne törődjetek vele, hanem ismételjétek meg (rá se nézve a kutyára, esetleg derűs, vidám hangon beszélve hozzá). Ha nem ijed meg, hívjátok oda és túláradó örömmel dicsérjétek meg, játsszatok vele egy kicsit.
Ha otthon már van önbizalma, irány az utca. (És a kutyaovi.) Először csak egy saroknyit menjetek, szép lassan, fokozatosan. Ha valami ijesztőt lát, te ne végy róla tudomást.
Semmi probléma nincsen.A legtöbb kutyának van egy ilyen korszaka,majd kinövi.Az enyém is félt mindentől egy időben,azóta már semmitől.Enyém a fúrástól rettegett,jött oda mászott volna fel az ölembe bújt volna.Fogtam magam elfordultam csináltam a dolgaimat tovább és kb 10perc alatt belátta,hogy nincsen semmi gond és lefeküdt aludni.
Nehéz figyelmen kívül hagyni,de muszáj,mert ha az ellenkezőjét csinálod akkor csak azt éred el,hogy mindentől mindig félni fog.
Az meg,hogy súlyos idegrendszeri betegség nagy marhaság...
nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
csak mi van akkor ha meg nyugtatni sincs idom!mert most valamelyik nap meg ilyet a helikoptertől na azóta fel a csillártól és mindentől ami a plafonon van!fel jön az agyra fel néz nem teszek semmit o meg le szalad és be bebújik az agy álla!az utcára eddig se volt könnyű kijutnunk de most mar vég kép sehova nem hajlandó menni!24 órát alszik max. fel kell enni inni!tényleg annyira tanácstalan vagyok!:(:(:(:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!