Hangya ölőt evett a kutyám, de kis mennyiségben, eddig nem volt baja ugye ezek után sem lesz?
Anyám most mondja,hogy beleevett a hangya ölő csalétekbe ami mellesleg egy dobozva volt és vhogy kiszedte...délelőtt történt ez,ha ezt előbbb tudom...
amúgy semmi baja megette a vacsoráját,futkorászott egész nap,jó a kedve iszik is rendesen..
szóval ha nem szól anyám akkor észre se venném,hogy evett ilyet..
amúgy kifejezetten pici hangyák megölésére van,nagyobb hangyákat se pusztítja el,gondolom egy 6 kg-os kutyának sem árt..
Ugye ha eddig nem volt semmi mérgezésre utaló jel,akkor nem kell félnünk?
nincs rajta,csak,hogy olyan keserű anyaggal van bevonva,hogy az háziálltok elkerülik ha hozzá tudnának férni..bár lehet anyám túloz és alig evett bele ,mert ha annyira keserű akkor kizárt,hogy megegye..
a lényeg,hogy tényleg nagyon keveset ehetet bele,meg szét volt szórva...10-11 óta eltelt jó néhány óra,azért gondolom,hogy nem lehet gond,mert evett ivott rendesen játszott egész nap..
nem fog azonnali tübetet okozni a mérgezés!
Nézd meg a dobozon, hogy mit írnak, és a biztonság kedvéért hívd fel a forgalmazót, vagy egy állatorvost (a hatóanyag ismeretében).
Az én kutyám 1 hét után ment majdnem rá a patkányméreg evésre, pedig az állatorvos többször meghánytatta...
azért a patkány méreg szerintem erősebb mint a hangyairtó,mellesleg tényleg nagyon kis mennyiséget evett meg..
holnap reggel majd felhívom azért a dokit..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!