Ha én ne akarok tenyészteni csak hobbi kutyát akarok, akkor vehetek törzskönyv nélküli kutyát?
tegyük rendbe a dolgokat: a minőségi kölyök nem azért olyan drága, mert ennyivel nagyobb költség a törzskönyv kiváltása és nem (csak) azért, mert minőségi ellátást kapott születésétől kezdve!
a kölykök ára egy eszmei érték, amiben benne van annak a rengeteg tenyésztőnek a munkássága, vére s verejtéke, akik a fajtát azzá tették, ami. azt a minőséget fizetjük meg, ami megkülönbözteti a félős, ideggyenge szaporított rotit az IPO vizsgástól, a birkától elmenekülő szaporított bordert a profi terelőtől, a fajtájára csak messziről hasonlító akármilyen szaporított szobakutyát a szépség championoktól. az árkülönbözet a MINŐSÉGET foglalja magába.
és lehet akármilyen fifigazdi a szaporító, ha a szülőket nem mérette meg képességükben és küllemükben, nem vizsgálta az egészségüket, akkor egyetlen (!!!) generáció alatt is rengeteget tud rontani a minőségen!
summázva: SEMMIT nem jelent az, hogy a szülők törzskönyvesek, amíg nincs a párosítás mögött felkészültség, tudás, elhivatottság, addig ez csak szaporítás, ha ilyen kutyát veszel, közvetlenül szúrsz ki magaddal és közvetve minden állatvédővel és gazdátlan kutyával.
Szerintem nyugodtan megveheted!!
A szülőket láttad, oltási könyv és chip az lesz benne, a tenyésztő pedig ugyanúgy a garanciáját fogja adni a kiskutyához! :) Hol itt a baj? :) Amúgy meg a tk-s kutyák nem csak azért 100ezer vagy az feletti összegbe kerülnek, mert a törzskönyv és a szűrések, hanem bizony a törzskönyves tenyésztő adózik is rendesen!!! Erre még senki nem is gondolt, pedig a tk-s tenéysztők ugyanolyan vállalkozók,mint bákri más...Mi következik ebből? Az,hogy szépen az adót fizetettik ki veled, és kaszálnak egy csomót a kiskutyákon!! Gondolj csak bele, egy tk-s tenyésztő elad 3db kiskutyát darabja 100ezer Ft és már 300ezer Ft-ja van. Nekik ez jó "üzlet", kérdés az, hogy Magyarországon ki az aki támogatja más ember hobbiját, mert sokszor hallottam már,hogy ez nekik hobbi,ahogy kiállításra is ezér viszik a kutyáikat! Nem akarom a zug szaporítókat pártolni, mert azok tényleg embertelenek, de van különbség! Nem csak fekete meg fehér van a világban!! Ezt kell végre megérteni! Nyugodtan vedd meg a kutyust sok boldogságot nektek :)
utolsó! honnan veszel ilyen zöldségeket? hány tenyésztőt ismersz? nem aranykoszorús mesterszaporítót, hanem TENYÉSZTŐT!
aki vállalkozóival csinálja, pláne ha profitot termel rajta, az nem lehet tenyésztő... Magyarországon nem. Külföldön, ahol a kölykökért nem sajnálják a gazdák kifizetni a rendes vételárat, ott ki lehet jönni belőle pozitívra, itt nálunk nem.
leírtam fentebb: nem a tenyésztő hobbiját kell kifizetni, hanem a kölyök világra jöttét jelentő tudást és munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!