Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi ez a nagy kutya fanatizmus?

Mi ez a nagy kutya fanatizmus?

Figyelt kérdés

Sokan már annyira szeretik a kutyákat, hogyha megtámadna egy ilyen embert egy vér eb, míg az egyik kezét marcangolná, addig az emberke a másik kezével simogatná a kutyát, mondván, milyen édes kis kutyus. Aztán ha segítségére sietne egy megmentő, aki kinyírná a kutyát, azt meg meglincselné a társadalom, plussz fel is jelentenék állatkízásért.

Régen nem volt ilyen. Ha pl otthon galibát csinált a kutya -kiásot, széttépett, tönkretett, megölt valamit akkor azt megpícsázták vagy agyonlővették. Most meg gyakorlatilag ejnye-bejnyével megússza.

Az oké hogy valaki szereti a kutyáját, de túlzásba ne vigye. Ez csak egy ösztönlény, aki csak a simogatásér meg a kajáért ˝szeretnek˝ minket.

2013. ápr. 7. 18:38
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
20%

Én nem akarok "kitörni". Végeztem egyetemet, laktam a fővárosban, dolgoztam klimatizált irodában. Munka után plázába mentem vásárolni, infraszaunában pihentem, jógázni tanultam és sétáltattam a kiskutyámat a parkban.

Az egész létezésem mégis értelmetlen volt. Úgy éreztem, hogy mindennek a fordítottja az igaz. Ami valóban érték a világban, az a városban értéktelenné vált. Ami meg fölösleges, sőt kártékony, az pedig követendő példa volt...

Az állattartás is ezek közé került. Amikor a kisgyerekesek könyörögtek a kutyasétáltatóknak, hogy ne engedjék a kutyájukat a homokozóba sza.ni, de csak vita lett belőle, nem megértés. Amikor a panelból két pónilo méretű ebet hozott le valaki "sétáltatni" és állította, hogy ez így rendben van. Amikor nénike csókolta a kis tacskóját, közben meg utálkozott az unokájára...na elegem lett egy életre abból a hazug világból.

Más.

Valaki kétségbe vonta itt azt, hogy a kutya ösztönlény lenne. Ez komoly? Ugye még sosem láttatok pár hónapos ölebet, amint beszabadul a tyúkudvarba és széttépi a szárnyasokat? Meg lehet tanítani viselkedni igen. De ugyanígy semeddig nem tart elvadítani, vagy hagyni hogy magától vaduljon el.

2013. ápr. 8. 10:24
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de akkor te inkább a városi embereket és az életvitelüket nem szereted, de akkor ezt a rossz érzésed ne a kutyákra vetítsd ki, ha az emberekkel van bajod. A kutya a gazdája muatt szarik a homokozóba, a nagymama ki tudja, miért nem szereti az unokáját... De ha te a vidéki tisztességes életmódot szereted, akkor az összes állatot becsülnöd kellene. A jó gazda a tehénhez és a kutyához is állatorvost hív, ha beteg, tiszteli a természetet és nem üt agyon egy állatot sem, és nem is támogatja azt.
2013. ápr. 8. 10:45
 23/25 anonim ***** válasza:

És azokhoz a drága édes ártatlan gyerekekhez mit szólsz,akik lusták hazamenni a játszótérről WC-zni,és gond nélkül a bokor alá csinálnak?

Pesti koromban nem egy hasonlót láttam sajnos.

2013. ápr. 8. 21:09
 24/25 anonim ***** válasza:
Egyébként én igazi faluban élek,miután 40,Pesten végigkínlódott év után végre megszabadultunk onnét.
2013. ápr. 8. 21:11
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Én falusi vagyok, de azért kikérem magamnak én nem egészen gondolom igy. Miért zárja az ki, hogy falusi vagyok, nem város széléről beszélek, rendes falu, hogy ne szeressem a kutyáimat? Én is vágok fát, sőt mezőgazdasági suliba járok, csinálom a kertet, tartunk állatokat, tudom milyen kitakaritani a trágyát az állatok alól, de attól még a kutyáimat nem ütném agyon, ha valami rosszat tennének. Nekünk is volt, hogy a kutya bejutott az ólba és kinyirta az összes tyúkot, de nem ütöttük agyon... A mi hibánk volt mert kukoricát voltunk törni(igen kézzel ám) és nem jól csuktuk be a csirkeólat. Nem azért vannak a kutyáim velem, mert kaját kapnak meg hasonlók... Én szeretek faluban élni, mert szeretem az állatokat, a természetet, a növényeket, megnyugtat. De te, mint falusi nem is értem, hogy mondhatsz ilyet..
2013. ápr. 10. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!