Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi ez a nagy kutya fanatizmus?

Mi ez a nagy kutya fanatizmus?

Figyelt kérdés

Sokan már annyira szeretik a kutyákat, hogyha megtámadna egy ilyen embert egy vér eb, míg az egyik kezét marcangolná, addig az emberke a másik kezével simogatná a kutyát, mondván, milyen édes kis kutyus. Aztán ha segítségére sietne egy megmentő, aki kinyírná a kutyát, azt meg meglincselné a társadalom, plussz fel is jelentenék állatkízásért.

Régen nem volt ilyen. Ha pl otthon galibát csinált a kutya -kiásot, széttépett, tönkretett, megölt valamit akkor azt megpícsázták vagy agyonlővették. Most meg gyakorlatilag ejnye-bejnyével megússza.

Az oké hogy valaki szereti a kutyáját, de túlzásba ne vigye. Ez csak egy ösztönlény, aki csak a simogatásér meg a kajáért ˝szeretnek˝ minket.

2013. ápr. 7. 18:38
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
93%
Sajnos az eléggé gáz ha valaki csak úgy gondol egyet és valamiért agyonlövi a kutyáját. (a gyerekét sem lövi le, ha mondjuk összetör egy poharat) De ez szerintem inkább vidéken volt szokás. Még most is rengeteg helyen csak egy 2 méteres láncon éli le az egész életét. Aztán azért nem engedik el mert elszökik. Mily meglepő? Szerintem tudom mit akartál kérdezni, csak kicsit durván fogalmaztál. Tehát azzal van gondod, hogy míg régen ha mondjuk a kutya lenyúlta a kajád akkor adtál neki egy pofont, most meg egyből feljelentenek állatkínzásért. NEM! Ha csinál valami rossz dolgot a kutya meglegyintheted. (nem agyonverni kell, mert akkor nem tisztelni fog, csak félni tőled) Viszont szerencsére egyre jobban a nyugati országokhoz hasonlóan, vannak állatvédelmi törvények, mert vannak tényleg nagyon kegyetlen emberek. Pl. fél méteres láncra kötik a kutyát. Vagy ütik-verik, vagy kínozzák, pl. leöntik benzinnel utána felgyújtják, vagy ha már olyan beteg hogy haldoklik akkor sem viszik állatorvoshoz, stb. Na az ilyenek miatt van az a "fanatizmus". Viszont ez nem tévesztendő össze azokkal a dolgokkal amikor valaki vesz egy macska méretű kiskutyát, és egyfolytában a kezében viszi, meg táskákban hordozza, meg copfokat rak a bundájába, meg mindenféle idétlen ruhákba öltözteti függetlenül az időjárástól, meg hasonlók. A másik meg hogy a kutya nem ösztönlény. Ösztönből tudja hogy kell a kölykeit szoptatni anélkül hogy te megtanítanád rá, ösztönből védi az udvarod, ösztönből játszik a többi kutyával, stb. De tanítható! Tehát magától nem fogja tudni a vezényszavakat végrehajtani ha nem tanítja meg neki senki! Nem tudja ÖSZTÖNÖSEN hogy bemehet-e a konyhába vagy sem, hanem te megtanítod neki hogy hova mehet hova nem, mi az övé mihez nem nyúlhat. Te tanítod meg neki, hogy leüljön a járda szélen mielőtt átmennétek a túl oldalra, hogy engedély nélkül nem léphet le a járdáról, hogy ha felszállsz vele egy villamosra akkor ne rohngásszon ide-oda, meg még millió dolgot felsorolhatnék. Ugyanúgy mit egy EMBER gyerek sem ösztönlény, mert vannak ösztönös dolog, pl. sír ha éhes, szopik...., de tanítható!
2013. ápr. 7. 19:31
 12/25 anonim ***** válasza:
95%

Már ne is haragudj de milyen gyilkos természetű állatról írsz?! Mert hogy a kutya nem gyilkos természetű az holtbiztos. Tudod.. Bár gondolom a te emberi felsőbbrendűség érzeteddel ez nem összeegyeztethető nézet, de azokat a kutyákat akiket te gyilkos természetűnek nevezel, mert például rátámadtak a gazdájukra, azokat a kutyákat nem NEVELTÉK. Mond valamit a szó?! Neeeem , a verés az nem nevelés. A kutya nem gonosznak születik, hanem az ember teszi azzá. Avval hogy veri, hegeli stb. Azért lehet hallani annyi kutyatámadásról mert, 1 RENGETEG a kóbor kutya akikkel nem foglalkoznak amerre járnak rosszabb esetben még jól beléjük is rúgnak, jobban meg szimplán levegőnek nézik őket. Honnan kéne tudniuk hogy hogy kell viselkedni ha senki nem szocializálta őket? Arról meg hogy előtte milyen életük lehetett meg ugye nem tudni. 2, Agyoniskolázott vadbarmok veszik halomra, a bull tipusú kutyákat( természetesen rengeteg kivétel akad), a német juhászokat meg miegymást, és amint gond van a kutyával, teszem azt nevelni kéne akkor kihajítják. Vagy megtartják, ha a kutya szerintük rosszat tesz, megverik. Csodálkozhat azon bárki ha egyszer elege lesz a kutyának és visszatámad?! Most nem minden esetet írtam le, az ideggyenge, túlszaporított kutyákról még szó se esett... Ha egy kutya rátámad valakire azért sose a kutya a hibás, bármilyen felháborító is ez szerinted. Na szóval, akkor jönnek az olyan okos emberek mint Te, és fel vannak háborodva hogy egyes emberek jobban szeretik a kutyájukat mint némely embert...

Amilyen példákat írtál, azok pedig teljesen abszurdak, de meg sem lepődöm. Különben is mit árt neked az hogy más szereti a kutyáját?! Na nehogy már te mond meg hogy kit vagy mit kell szeretnie más embernek. Ott még azért nem tartunk. Ösztönlény.. Na itt meg is mutatkozik hogy mennyit tudsz a kutyákról. Magyarországon a felelős állattartás a béka s.gge alatt van pont az ilyen hozzáállású emberek miatt.

Kicsit felháborító hogy idejössz, mindenféle baromságot leírsz, úgy hogy látszik hogy semmi tudásvágy nincs benned a kutyákkal kapcsolatban. De legyél csak okos...

2013. ápr. 7. 19:32
 13/25 anonim ***** válasza:
96%
Hát, tudod, amig a kutyámnak több esze van mint egyes embereknek...
2013. ápr. 7. 19:56
 14/25 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem a hozzászólók egyike sem írta, hogy tök egyedül él barát/barátnő/haver nélkül van egy kutyája és kész. Ezt csak te találtad ki! Most ha én nem verem a kutyámat, akkor egyedül maradok? Pont hogy te maradsz egyedül, mert egy normális, szocializált ember nem ösztönlénynek tarja a kutyákat, és gondolom rajtam kívül nagyon sokan vannak így vele. Ergo, ha sok ilyen ember van a világon, akkor ott születhetnek barátságok, párkapcsolatok.
2013. ápr. 7. 19:59
 15/25 anonim ***** válasza:
93%
Mivan? Ennél jobb válasz már nem jutott az eszedbe,mi?:D
2013. ápr. 7. 20:00
 16/25 Szilvi & Argos ***** válasza:
98%

Most jöttem kutyámmal egy szuper nagy sétából, nem vagyok hajlandó elrontani a kedvemet miattad. Annyi sületlenséget és undorító dolgot hordtál össze...kíváncsi lennék, ha bajba kerülnél, akkor is így beszélnél róluk? Amikor egy mentőkutya ment meg a megfagyástól? Amikor vakvezető vezetne a vakvilágban????

"Ez csak egy ösztönlény, aki csak a simogatásér meg a kajáért ˝szeretnek˝ minket."

Biztos így van...érdekes...akkor a kutya miért ragaszkodik, miért hűséges ahhoz a "gazdához", aki 1 méteres láncon, moslékon tartja, és kedve szerint csapkodja a furkós bottal???

A kutyám értelmesebb, mint sok ember...erről rendszeresen tanúbizonyságot is tesz...de nem mesélek ilyen embernek!!!

2013. ápr. 7. 21:28
 17/25 anonim ***** válasza:
97%

Régen a primitív emberszabású megtehette,hogy lelövi a kutyát.Most büntetés jár ugyanezért,tök jogosan.

Baromfi:a falunkban volt egy roti,aki megölte a baromfiudvar minden lakóját.Primitív humanoidoknak nem jutott eszébe,hogy ez egy munkakutya,ha nem foglalkoznak vele,keres magának más elfoglaltságot.Paraszték kivitték a pusztára,kikötötték,magára hagyták,hadd pusztuljon.Annyi eszük nem volt szerencsére,hogy ne bálamadzagra kössék.Elrágta,bejött a faluba.Én tettem rá egy nyakörvet-pórázt(életében először látott engem is és pórázt is)rátettem egy szájkosarat,feltuszkoltuk a vonatra,másfél órát vonatoztam vele.Most biztonságban van.Egy totál szocializálatlan,felnőtt rotiról van szó,hogy értsed.

Ennyit a vérengző kutyákról.

Az meg,hogy mit csinálok a kutyáimmal,magánügyem.Saját házamban úgy kényeztetem vagy épp veszem emberszámba őket,ahogy akarom.Nagyon sokszor bebizonyították már,hogy nem az ételért meg simogatásért szeretnek.

Ja és hozzátenném,hogy nem magányos számkivetett vagyok,hanem boldog házasságban élek egy szuper férj mellett.

2013. ápr. 7. 22:55
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: minden tiszteletem a Tiéd. Annyira jó volt olvasni amit írtál (hogy vannak ilyen jó emberek is), szebbé tetted a napom :D

A kérdező meg a 2 db halott agysejtjével le van tojva.

2013. ápr. 8. 08:57
 19/25 anonim ***** válasza:
15%

Egyszerű kérdés a válaszolókhoz. Ki lakik közületek falun? (nem városkörnyéki agglomerátumban, hanem igazi zsákfaluban valahol az ország szélén)...

Városban, panelban más a világ, más a gondolkodás, más a fontos. Falun önellátás van és önvédelem. Az állat az emberért van és nem az ember van az állatért. Ha az állat kárt okoz, akkor az ember önvédelemből megszabadul tőle.

Ez mindig is így volt és így lesz. Az állatnak az ember alatt van a helye és nem mellette, pláne nem fölötte.

De ehhez érteni és érezni kell, hogy milyen reggel vizet húzni a kútból és vödörrel hordani a házba, fát vágni és hordani, földet törni, túrni, vetni, gazolni és aratni, kijárni etetni, almozni az állatokat hajnalban és késő este hóban, fagyban.

Kényelmes összkomfortos lakásokban, távhő mellett melegedve, autóval elmenni a sarki boltba krumplit venni, közben leszaladni a kutyussal az elkerített kutyafuttatóba, trécselni a többi gazdival arról, hogy milyen szvetter áll jól a fekete szőrű pincsikutyának...Ez egy teljesen más világ.

De nem irigyellek titeket.

A mi életünk ezerszer nehezebb, mint a tiétek, de mi legalább érezzük, hogy élünk és az életünknek rendje van és értelme.

2013. ápr. 8. 09:45
 20/25 anonim ***** válasza:
20-as: teljesen igazad van, értem én. Csak az utolsó mondatoddal nagyon nem értek egyet. Mert szerintem minden épeszű ember menekülne abból a közegből, amit leírtál. Azért kell tanulni, dolgozni, szakmát szerezni, hogy ki tudjál törni onnan. Azért, mert mondjuk a mélyszegénységben élők körében elfogadott élelmiszert lopni (pl kukoricát, szőlőt, mikor minek van szezonja), attól nem az a normális! Mint ahogy az sem normális, hogy azért hagyjuk csóró állatokat megdögleni, mert magunknak sincs pénzünk kajára. Tessék tenni ellene!
2013. ápr. 8. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!