Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen gyakran szabad májat...

Milyen gyakran szabad májat adni a kutyának?

Figyelt kérdés
Van egy kölyök yorkim, és a száraztápot alig eszi meg. Ahonnan elhoztuk ott úgy kapta, hogy csirkemájat főztek és az volt a táphoz hozzákeverve. Szóval nem én rontottam el. Csak az érdekelne, hogy nem lesz-e esetleg valami baja, ha minden kajához kapja?
2009. szept. 21. 16:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Nem szabad ennyit kapnia. Max heti egy-két alkalommal mert nagyon sok benne a B vitamin, ami ártalmas nagy mennyiségben. Ha nem eszi meg magában a szárazat, akkor keverd konzervvel, vagy csirkehússal, de semmiképpen ne májjal.
2009. szept. 21. 19:52
 2/11 anonim ***** válasza:
13%

Hát ez tényleg vicces.. Komolyan egyre jobb dolgokat találnak ki. Vagy csak provokatív volt a válasz??

Kutya=ragadozó=húsevés=májevés. Annyi májat és szívet adhatsz neki amennyi belé fér. Ő lesz a legegészségesebb kutya ha anyagilag bírod állni. Mellesleg a B vitaminok vízben oldódnak, a felesleges mennyiség kiürül.

2009. szept. 22. 14:14
 3/11 anonim ***** válasza:
A kutya szereti a nyers májat(de jobb, ha megfőzzük), de nagyobb adag májtól hasmenése lesz. A máj és vese kevés zsírt, relatív sok fehérjét és sok zsírban oldódó vitamint tartalmaz. Sok májat se adjunk kutyánknak, mert az hipervitaminozis lép fel, azaz az A vitamin mennyisége túl sok lesz. A májnak magas a vas, réz és cink tartalma.
2009. szept. 22. 15:27
 4/11 anonim ***** válasza:
59%

1. Kösz a lepontozást viccesek vagytok.

2. Kíváncsi voltam ki másolja be az elsőt amit a google kidob, igen én is olvastam és nevettem azon aki egy A és B betűt nem tud megkülönböztetni.

3. Szerintetek mennyi az a májmennyiség amitől hipervitaminózist kaphat egy kutya?? Nem annyi amivel a tápot keverik.

4. A hasmenést már észrevette volna a gazdája.

Végkövetkeztetés: nem kéne fennhangon harsogni a sok modern elterjedt hülyeséget amit az ember hall/olvas mert lassan baromira sok embernek lesz alultáplált kutyája. Aki kész száraztápot ad a kutyájának, aminek a gyártásánál nincs jelen az főleg ne válogasson a természetes magas tápértékű húsok között ilyen balgaságok alapján.

Végkövetkeztetés:

2009. szept. 22. 17:34
 5/11 anonim ***** válasza:
Mert te biztosan jobban értesz hozzá...
2009. szept. 22. 18:28
 6/11 anonim ***** válasza:
Végül is csak mezei biológushallgató vagyok de ezek szerint igen, jobban.
2009. szept. 22. 18:38
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Vettem 30 dkg májat, azt feldaraboltam és elosztottam neki kb 10 napi adagra, úgy hogy napi négyszer eszik. Nem tudom, hogy ez sok-e vagy nem és mivel azt hallottam, ha sok májat eszik az nem jó neki, ezért érdeklődtem. Egyébként hasmenése nem volt.

Ahonnan hoztuk, ott pedig azt mondták, hogy a konzervet felejtsük el, mert az nem jó. Ezért is maradtam annál amit ott kapott (az a táp+máj).

Azt tudja valaki mi az a mennyiség ami már káros?

2009. szept. 23. 13:59
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha nem ment a hasa akkor nyugodtan adhatsz neki annyit, mint eddig.
2009. szept. 23. 20:15
 9/11 anonim ***** válasza:
89%

Sok benne az A és a D vitamin, ezért ha mindennap kap, főleg hogy kistestű kutya, akkor "túladagolhatod" a vitaminokat,tehát pont, hogy a fejlődésében kárt okozol.

Hetente elég 1-2-szer adni neki!!

2009. szept. 23. 21:05
 10/11 anonim ***** válasza:
elég napi 3X is enni egy kölyöknek is és nem muszáj mindig májjal keverni, az ugy egy kis kutyának nagyon sok lenne. Keverheted konzervvel. Fressnapfban vannak jó minőségűek(premiere, real nature, select gld)ezekkel a sima bolti nagyon szar!vagy más főtt hússal. és heti 2Xmax 3Xmaradhat amáj..nem hinném, hogyx a konzerv husit és a más főtt húst is megvetné!
2012. aug. 10. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!