Milyen gyakran szabad májat adni a kutyának?
Hát ez tényleg vicces.. Komolyan egyre jobb dolgokat találnak ki. Vagy csak provokatív volt a válasz??
Kutya=ragadozó=húsevés=májevés. Annyi májat és szívet adhatsz neki amennyi belé fér. Ő lesz a legegészségesebb kutya ha anyagilag bírod állni. Mellesleg a B vitaminok vízben oldódnak, a felesleges mennyiség kiürül.
1. Kösz a lepontozást viccesek vagytok.
2. Kíváncsi voltam ki másolja be az elsőt amit a google kidob, igen én is olvastam és nevettem azon aki egy A és B betűt nem tud megkülönböztetni.
3. Szerintetek mennyi az a májmennyiség amitől hipervitaminózist kaphat egy kutya?? Nem annyi amivel a tápot keverik.
4. A hasmenést már észrevette volna a gazdája.
Végkövetkeztetés: nem kéne fennhangon harsogni a sok modern elterjedt hülyeséget amit az ember hall/olvas mert lassan baromira sok embernek lesz alultáplált kutyája. Aki kész száraztápot ad a kutyájának, aminek a gyártásánál nincs jelen az főleg ne válogasson a természetes magas tápértékű húsok között ilyen balgaságok alapján.
Végkövetkeztetés:
Köszi a válaszokat. Vettem 30 dkg májat, azt feldaraboltam és elosztottam neki kb 10 napi adagra, úgy hogy napi négyszer eszik. Nem tudom, hogy ez sok-e vagy nem és mivel azt hallottam, ha sok májat eszik az nem jó neki, ezért érdeklődtem. Egyébként hasmenése nem volt.
Ahonnan hoztuk, ott pedig azt mondták, hogy a konzervet felejtsük el, mert az nem jó. Ezért is maradtam annál amit ott kapott (az a táp+máj).
Azt tudja valaki mi az a mennyiség ami már káros?
Sok benne az A és a D vitamin, ezért ha mindennap kap, főleg hogy kistestű kutya, akkor "túladagolhatod" a vitaminokat,tehát pont, hogy a fejlődésében kárt okozol.
Hetente elég 1-2-szer adni neki!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!