Mi a véleményetek a spánielről?
ugy néz ki, hogy nekem is lesz egy kis spancim :)
utána olvastam már a google-ban, meg mindenhol, de személyes tapasztalatok is érdekelnének és hogy nektek mi a véleményetek róla
Nekem van egy angol cocker spanim. Készülj fel, hogy nem lesz piskóta vele, de a ragaszkodásáért minden fáradságot megér a nevelése, tanítása. Legjobb ha kertben, kint tartod, mert hatalmas mozgásigénye van, bár ilyenkor egy kicsit többet kell ápolni a szőrét. Az a nagy helyzet, hogy panelban hamar fársztónak találják a gazdik a napi 4-5 sétát, szóval a mozgáshiány miatt a kutya elhízik (ebből aztán cukorbetegség alakul(hat) ki, meg úgy általánosságba hajlamosabb lesz megbetegedni), persze tisztelet a kivételnek! Ha kint tartod, de elhanyagolod, akkor számíts rá, hogy ásni fog! Nem kis 'virágágyásokat', hanem alagutakat (spanis ismerős járt így,de miután elkezdett vele újra foglalkozni, szép lassan abbahagyta, de szerintem Te ne kísérletezz)! Nem tudom mennyi idős vagy, de ha csak pillanatnyi 'fellángolás', vagy 'a barátnőmnek is van, nekem is kell egy' típusú dolog a részedről, akkor inkább ne vegyél kutyát! Sok kutya vár gazdira a menhelyeken, akiket meguntak, és egyszerűen csak kidobtak, mint valami ruhadarabot. A spániel amúgy sem egy olyan kis tündibündi kutya, mint amilyennek elsőre tűnik. A német vizslánkat(nézz utána a fajtának és rájössz miért mondom ezt) jól megveri, ha az nem úgy viselkedik, ahogyan azt a 'királynő' elvárja. Persze ha velem van, akkor én vagyok a főnök. Nagyon okos kutyák, intelligensek, gyorsan tanulnak, de határozottan kell velük bánni! A fejedre nőnek, ha nem (ez pedig egyik félnek sem jó). Ha komolyan gondolod a kutyut, és kérdésed van, akkor írj nyugodtan privát email.
(Visszaolvasva kicsit hosszú, de úgy gondolom, hogy ezt tudni kell mindenkinek aki spanit, meg egyáltalán, kutyát akar!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!