Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a spánielről?

Mi a véleményetek a spánielről?

Figyelt kérdés

ugy néz ki, hogy nekem is lesz egy kis spancim :)

utána olvastam már a google-ban, meg mindenhol, de személyes tapasztalatok is érdekelnének és hogy nektek mi a véleményetek róla

2009. szept. 21. 14:28
 1/7 anonim ***** válasza:
50%
Lakásban ne tartsd!!!!!Úgyértem bérházban!Ha olvastál róla,akkor azt is tudod,hogy óriási a mozgásigényük.1 óra séta a spánielnek semmit nem jelent.Személyes tapasztalat,és az összes könyv is ezt írja.Nekem ven 2 is,viszont mi vidéken lakunk,és a határba gyakran kivisszük szaladgálni,ilyenkor úgy érzem sosem fáradnak ki.Imádják.Mivel vadász kutyák,imádnak tyúkozni,fácánozni.Ezt jobb ha tudod.Az enyémek 5 perc alatt kinyírtak 5 tyúkot.Az udvarunk már lassan 1 hatalmas nagy gödör,ezzel is számolnod kell.Imádom a kutyáimat,de ha előlrőlé kéne kezdeni nem spánielt választanék.Sok a baj velük,ugyanakkor láncra sem kötném őket.A könyvek is azt írják,hogy bérházba ne vegyünk spánielt,mert nem lessz jó neki.ők vadász kutyák,akik imádnak szabadban lenni,a lakás nekik csak börtön.Remélem segítettem.
2009. szept. 21. 14:41
 2/7 anonim ***** válasza:
a spániel egy nagyon okos,jól tanítható kutya. eredetileg a vad felkeresésére alkalmazták őket, de mára már házikedvenceinkké váltak. Nekem is van egy spánielem és tényleg elég nagy a mozgásigénye,szinte sosem fárad el. Nagyon szereti a természeret,sokat kell vele foglalkozni,lekell fárasztani az agyát,tanítgatásokkal,mert ha unatkozik,akkor tényleg úgy van,hogy gödröket ás, persze erről mi leszoktattuk,és megrágcsál mindent (erről is le lehet szoktatni). Felnőtt korában (1-1,5 évesen) már nagyon okos,ragaszkodik a gazdájához ,és nagyon hűséges társ. Én csak ajánlani tudom. Ha kiskutyaként kerül hozzád,ne kényeztesd el nagyon. Én pl Jan Fennel - Kutyapszichológia könyvet tudom ajánlani neked,amiben nagyon sok segítséget,útmutatót találsz,hogyan tanítsd a kutyusodat. Nekem bevált. Sok sikert a kutyushoz
2009. szept. 21. 15:17
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! :))
2009. szept. 21. 15:26
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem van egy fajta amit lehet lakásban is tartani, ez a Calavier King Charles Spániel. Csak ne sajnáld az ídőt a rohangálásra, játékra. Olvass utána ...
2009. szept. 21. 15:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem is van egy spánielem és csak jókat tudok mondani róla. Édes egy teremtés. És szerintem azon múlik, hogy miLYen lesz később a természete, hogy hogy volt nevelve. Amúgy az enyém iszonyat félős. én csak ajánlani tudom mindenkinek és ha te is nagyon fogod szretni akkor ő azt nagyon is viszonozni fogja. sok puszival és játékkal.. nagyon értelmes állatok. am nekem angol cocker spancim van(:
2009. szept. 21. 19:00
 6/7 anonim válasza:

Nekem van egy angol cocker spanim. Készülj fel, hogy nem lesz piskóta vele, de a ragaszkodásáért minden fáradságot megér a nevelése, tanítása. Legjobb ha kertben, kint tartod, mert hatalmas mozgásigénye van, bár ilyenkor egy kicsit többet kell ápolni a szőrét. Az a nagy helyzet, hogy panelban hamar fársztónak találják a gazdik a napi 4-5 sétát, szóval a mozgáshiány miatt a kutya elhízik (ebből aztán cukorbetegség alakul(hat) ki, meg úgy általánosságba hajlamosabb lesz megbetegedni), persze tisztelet a kivételnek! Ha kint tartod, de elhanyagolod, akkor számíts rá, hogy ásni fog! Nem kis 'virágágyásokat', hanem alagutakat (spanis ismerős járt így,de miután elkezdett vele újra foglalkozni, szép lassan abbahagyta, de szerintem Te ne kísérletezz)! Nem tudom mennyi idős vagy, de ha csak pillanatnyi 'fellángolás', vagy 'a barátnőmnek is van, nekem is kell egy' típusú dolog a részedről, akkor inkább ne vegyél kutyát! Sok kutya vár gazdira a menhelyeken, akiket meguntak, és egyszerűen csak kidobtak, mint valami ruhadarabot. A spániel amúgy sem egy olyan kis tündibündi kutya, mint amilyennek elsőre tűnik. A német vizslánkat(nézz utána a fajtának és rájössz miért mondom ezt) jól megveri, ha az nem úgy viselkedik, ahogyan azt a 'királynő' elvárja. Persze ha velem van, akkor én vagyok a főnök. Nagyon okos kutyák, intelligensek, gyorsan tanulnak, de határozottan kell velük bánni! A fejedre nőnek, ha nem (ez pedig egyik félnek sem jó). Ha komolyan gondolod a kutyut, és kérdésed van, akkor írj nyugodtan privát email.

(Visszaolvasva kicsit hosszú, de úgy gondolom, hogy ezt tudni kell mindenkinek aki spanit, meg egyáltalán, kutyát akar!)

2009. okt. 10. 17:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Már kb. 10 éve tetted fel a kérdést, de azért leírom a véleményem. :) Nekem sajnos pár napja hunyt el a spánielem. Minden kutya más, de az én kutyám házörzőnek is kiválló volt, mindenkit megugatott akit nem ismert. Kiskorában még tanítható, utánna már nem, felnőtt korában már nem fog szépen menni pórázon se ha addig nem tanítottad ezt meg neki. Egyébként nagyon aranyosak és szerethetőek. :)
2019. máj. 2. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!