Jajistenem... akkor leírom szájbarágósan:
Naponta mennyit sétáltatná?
Hányszor találkozna más kutyákkal?
Mennyi idő jutna naponta a tanítására?
Hol tartanátok (lakásban vagy kertben)?
Volt már kutyátok (bár nem hinném, akkor meg tudnád fogalmazni a kérdésed)?
Kutyasuli/ovi?
Kétféleképpen juthatsz kutyához:
1. Tenyésztői kutya. Ez azt jelenti, hogy orvosi papírokkal, szűréssel, és törzskönyvvel rendelkezik minimum!
(a szaporítót ne támogasd, aki törzskönyv nélkül árul egy halom kiskutyát az szaporító!)
2. Árva kutyus menhelyről, esetleg ha az utcátokban valahol becsúszott egy vemhesség tőlük is hazavihettek kiskutyát.
Sok fontos dolgot tisztázni kell magadban/ magatokban. mennyi időtök lenne az állatra? Tudjátok-e finanszírozni a megfelelő ellátását, az állatorvost, tápanyagban gazdag étrendet? Képesek vagytok e naponta sétálni menni esőben, szárazságban, hóban? Képesek vagytok e szellemileg és fizikailag lefárasztani nap mint nap? (szellemi lefárasztás tanítás, nevelés) Hol tartanátok? Panelban, vagy kertesben laktok? Hosszú szőrt ápolnátok e minden nap?
Mindez egyébként a 13 éves lányodnak a felelőssége kéne legyen ha az ővé lesz a kutya! Szóval ő képes e mindezt megtenni a kutyusáért, vagy olyannak ismered aki pár hónap alatt elunja a dolgokat? Ezt neked kell tudnod, milyen a lányod...
És csak a kérdések megválaszolása után lehet gondolkodni azon, hogy egyáltalán milyen fajta legyen...
Én is 13 vok.
Én Beagle kutyát kaptam.
Kicsit önfejű.
de nagyon szereti a gyerekeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!