Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Gyenge izületű kutyánál...

Gyenge izületű kutyánál milyen megelőzési praktikákat ismertek? Van ilyen? Mire figyeljek?

Figyelt kérdés

1,5 éves uszkáromnál úgy látom gond lesz később a csípő izületével. Az orvos is megjegyezte, de nem mondott semmi konkrétat. (Pontosabban csak annyit, hogy 8 éves korára biztos lesznek vele gondok. :S)

Lehet valahogy erősíteni, megelőzni, kitolni a problémák jelentkezését?

A sok mozgás rontja a helyzetet, vagy javítja? Mire kell odafigyelni táplálásnál?

2009. szept. 21. 12:30
 1/7 anonim ***** válasza:
47%

A legjobb megelőzési praktika az lett volna ha szűrt és diszpláziamentes szülőktől vettél volna kölyköt, de ezen az oldalon mindent megtalálsz.

www.diszplazia.hu

2009. szept. 21. 12:42
 2/7 anonim ***** válasza:

Talán megoldást jelentene Pro Pac vagy Hill's tápra váltani, ha nem ezt eszi a kutya. Abban van glükozamin és kondroitim is. Reklámokból biztos ismerős lehet mire való.

Ezzel kicsit lehetne az esélyeken javítani.

2009. szept. 21. 12:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Ne engedd lépcsőzni, vagy kanapéra felugrálni, mert az biztos nem tesz jót. Az én kiskutyámnak is gyenge a bal hátsó térdizülete, gyakran fáj neki, ha olyan az idő. Zöldkagyló kapszulát szoktam adni neki kúraszerüen ősszel. Az picit javít a helyzeten.
2009. szept. 21. 12:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Az én kutyáimnál is vannak ilyen problémák, igaz nekik már a korukból adódóan is. Én a prémium táp mellé adom nekik a GF 600-at. Mióta ezt szedik kevesebb időt töltünk a dokinál.
2009. szept. 21. 12:50
 5/7 anonim válasza:
Én Béres cseppet adtam neki kúra szerűen egy hónapig, azóta szépen mozog, pedig már nagyon sántikált szegény.
2009. szept. 21. 13:12
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Az ízületek erősítése a cél. Erre alkalmasak a zöldkagyló kivonatok (glükozamin, kondroitin): GF600, Korvimin, Luposan Gelenkraft. Ált. fél kilós a kiszerelés, 10-15000 Ft egy doboz. De mivel kicsi a kutyusod, sok ideig elég (1 teáskanál/10 testtömeg kg, minden nap), ezt kaphatja élete végéig.

A tápját lecserélheted ízületes tápra, pl. Hills J/D, vagy van a Flatazornak az Osteo, de nem tudom, ez kapható-e Magyarországon.

A testsúlyára nagyon figyelj oda, inkább legyen mindig egy kicsit vékony, mint dundi vagy elhízott. Zsírosat, szénhidrátot (ha házikoszttal is eteted, nem csak táppal) ne kapjon, inkább zöldség, gyümölcs, müzli.

Lépcsőzés, sok ugrálás, erőteljes futás, biciklis futtatás - nem szabad, azonban a mindennapi, rendszeres, kitartó, kíméletes séta erősíti az izmait, amik tartják az ízületeit.

2009. szept. 21. 13:38
 7/7 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a választ, mazsoázgatok belőlük, és összeállítok egy helyes étrendet.

Imád ugrálni, az agility pályán is nagyon bátor... Az ugrálós rész nehéz dió lesz.

Első!

Én sem szeretem a szaporítókat, de nem kéne egyből lefikázni azt akinek problémája van a kutyájával...

Menhelyről van a kutyusom. Vagy szerinted a szaporított kutyáknak az lenne a legjobb, ha megdöglenének ott, ahol vannak?! Fura vagy, gonosz.

2009. szept. 21. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!