Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik fressnapfban kapható...

Melyik fressnapfban kapható bolhaírtót ajánljátok? Többi lent!

Figyelt kérdés

a kutyában már másodszor találtam bolhát.

először 1 hete egy darabot, akkor megfürdettem élősködőt ölő samponnal, és kimostam minden ágyneműt - lepedőt, feldomestosoztam a lakás utolsó négyzetcentiméterét is.

most megint láttam benne egyet :( tudom, hogy gyorsan szaporodnak, ezért le akarom fújni valamivel az egész lakást, meg a kutyát magát is. mit ajánlotok? létezik, hogy tényleg csak 2-3 bolha van benne?:o vajon férges is lett?

2013. ápr. 4. 16:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Frontline van most ott jó áron ha jól tudom. Nálunk kistermetűnél használt.

Miért lenne férges? Nekünk is volt bolhás a kutyánk és teljesen egészséges volt. Ne aggódj nem hal bele.

Mi exspotot is használtunk én nagyon szerettem.

2013. ápr. 4. 17:18
 2/13 anonim ***** válasza:

Mindenkinek más válik be. nekem a frontline egyáltalán nem használt.. Körülbelül 3 napig fürdettem a kutyusom. Minden nap 1 fél óra fürdés volt. rajt hagytam egy darabig a sampont MIUTÁN JÓL BELEMASSZIROZTAM A BÖRÉBE IS. Majd később lezuhanyoztattam eszméletlen sok bolha kijött belőle és egyre kevesebb lett..majd megszüntek a vakarózások..és tiszta kutyust kaptam.. :) Bolha menteset.

Anno a cicámnál se használt a frontline..sőt a sampon se..Nála a nyakörv vált be.. :D Vicces dolgok ezek.. :)

2013. ápr. 4. 19:17
 3/13 anonim ***** válasza:
Múltkor azt írtad raksz rá cseppet. Az kiirtja 1 nap alatt. A lakásban véleményem szerint továbbra sincs bolha.
2013. ápr. 4. 19:42
 4/13 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek! igen, csak hanyag voltam, teltek a napok, és egyszerűen kiment a fejemből. illetve egyik nap bepróbálkoztam, de csak full dobozt akart adni a nő horror árért - pedig mégcsak nem is nagyker, vagy ilyesmi - és mondtam, hogy kösz, de nem, egyesével elég nekem..

akkor azt gondolod elég az új advantix, és kész? milyen gyorsan szaporodik a bolha? mivan ha már 1 hete petézget összevissza? azt a rengeteg mennyiségű bolhát is ki tudná írtani egy csepp?

elég durva rémtörténetet hallottam egy autó csomagtartójáról ahol volt egy bolhás kutya szállítva 4-5 órát.. meg többen írták már, hogy nem bírják kiírtani a lakásból a bolhát, ezért én ezer százalékra szeretnék menni.

2013. ápr. 4. 19:53
 5/13 anonim ***** válasza:

Az Advantix biztos lepusztítja őket. Nézd meg esetleg ahol a legtöbbet alszik, a bolha pete simán látszik. Ha ilyen kis fehér gömböket látsz elszórva, a pete. De nem hiszem, hogy ilyen csúnyán elszaporodtak volna.

Akkor kezdj el aggódni, ha a kutyán kívül is találsz bolhát :)

2013. ápr. 4. 20:17
 6/13 A kérdező kommentje:

köszi a választ! hát én nem látok semmit, bár mindent kiráztamm az erkélyen. elszaladtam a fressnapfba - az van közel -, és vettem egy insecticide 2000 nevű sprayt, jó nagy kiszerelést, aminek az egyik hatóanyaga az, mint az advantixnak. befújtam vele a kutya ágyát, kanapét, mi ágyunkat, meg a kutyára is fújtam belőle (a nyakához, farktövéhez, hónaljához, combtövéhez, és belemasszíroztam), nem bírtam magammal. azthiszem fóbiám van.. de jobb félni, mint megijedni.

akkor már csak egy kérdésem lenne, a kutya kb fél évente - néha 4 havonta - van féregtelenítve, februárban kapott utoljára féreghajtót, szerinted a bolha miatt adjak neki most is?

2013. ápr. 4. 20:48
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem gondolom, hogy a bolhától férges lesz, de úgy látom akkor leszel nyugodt, ha a féreghajtót is megkapja, úgyhogy add be neki :) Egyébként, ha rendszeresen sétáltatjátok mindenfelé, akkor ajánlott 3 havonta féreghajtani.
2013. ápr. 4. 21:18
 8/13 anonim ***** válasza:
Én neospmosannal szoktam hetente egyszer lefúlyni őket, a kullancsok ellen is véd. Egy ampulla kb 1000 ft az állatotvosnál egy liter vízben kell feloldani. Nállunk két macska és három kutya van költség szempontból sem mindegy. De ami a legfontosabb azóta se kullancs se bolha nem volt bennük.
2013. ápr. 4. 21:23
 9/13 A kérdező kommentje:

hát most eléggé bepunnyadtunk ide a városligetbe, de szoktunk menni mindenfelé:D rendben, tehát akkor bajt semmiképpen sem okozok a + féreghajtótól. köszi!:)

kedves utolsó!

minden héten veszel egy ampullát 1000 ft-ért? az nem túl gazdaságos, legalábbis szerintem. egy advantix pl havi 2600 körül van, de vannak ennél gazdaságosabb cseppek is. bár két kutyánál lehet mégis jobban kijössz :) és emberpatikában kapható ez az ampulla, vagy csak állatpatikában?

amúgy kiváncsi vagyok, milyen ez a szer, amit most vettem, 1 literes, fújós, 3800 ft, és 4 hétig ad védettséget.. még orvos is említette egyszer. bár kullancsot nem ír a csomagolás, csak bolhát, tetvet, stb.. de szerintem egy életen át kitart majd, olyan sok van benne :D

2013. ápr. 4. 21:36
 10/13 anonim ***** válasza:
Nem veszek minden héten egy ampullát, két max három ampulla elég az öt állatra egész évben. Tudom hogy azt mondják hogy a fel nem használt mennyiséget ki kell önteni de nem így van. Ha sötét hűvös helyen tartod fél évig jó a bekevert folyadék.
2013. ápr. 4. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!