Amstaffommal fedeztethet a tenyésztö?
Attól függ mi van a szerződésben.
Nem ismerem a fent említett kennelt, h mennyire megbízható, de tegyük fel, h az, a kérdező kapott 70eFt-ért egy tenyész minőségű kutyát (tényleg, tenyészszemléje lesz?), ennyiért nem sok. Valszeg ezért (is) adta oda olcsóbban, csak a kérdező nem olvasta el a szerződést, amikor aláírta.
Az, h konkrétan mi lehet belőle, megint a szerződéstől függ és a tenyésztőn múlik.
Igen, szerencséd volt. Nem a csirke allergiáról van szó (egyébként badarság, h a tenyésztőtől származó kutyáknál gyakrabban fordul elő), az örökletes betegségekről van szó, amire a szaporítók nem szűrnek, a tenyésztők igen. 10 éve nem volt még ennyire felkapott a fajta, most viszont nézz körül, boldog-boldogtalan szaporítja, Dunát lehet velük rekeszteni, nézd meg hány hirdetés van fent a neten, az örökletes betegségek előfordulása igencsak megnőtt.
Csak h egy példát említsek, a diszplázia műtét lábanként 150eFt. Mit csinálsz, ha kifogsz egy dp-s kutyát? Ez még nem fog látszani a kiskutyákon, nem tudod kiszűrni!
Igen lehet azért is van szerencsém mert nem most vettem.Jó persze ebben is van igazság amit Te mondasz.
Sajnos sok ember az árat nézi és a szerint választ.
És ha veszek egy tk-s kutyát akkor már alap,hogy van szűrve vagy a papír nem jelenti azt?
Nem jelenti azt, ezért kell nagyon megnézni, h melyik kennelből vesz az ember kutyát! Azt is jó alaposan el kell olvasni, h mi van a szerződésben, mire vállal garanciát a tenyésztő és el kell kérni a szűrési eredményeket is! Én mindig azt mondom, ha anyagilag megterhelő, inkább gyűjtsön még az illető, mert tényleg nagyon sokba kerülhet, ha nem jó helyről veszik a kutyust.
Szerintem picit ásd bele magad a témába, én nem teljesen vagyok tisztában a fajtára jellemző betegségekkel, de olvass utána és tudni fogod, h mikre kell rákérdezni a tenyésztőtől!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!