Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ezt hogy oldjátok meg? Lakás,...

Ezt hogy oldjátok meg? Lakás, gyerek, kutya

Figyelt kérdés
Lakásban élünk, van egy két éves fiunk. Gondolkodunk hogy szert tennénk egy kutyusra, viszont van egy dolog, amit nem tudom hogy lehet megoldani. Férjem 24 órás szolgálatokat ad, ilyenkor ugye éjjel nincs itthon. De ha a kicsi már alszik, hogy viszem le a kutyát pisilni? Vagy mikor napközben nincs itt a férjem, és mondjuk zuhogó eső van?
2013. ápr. 3. 22:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
És ne kistestűt ,hanem stramm közepest !
2013. ápr. 4. 11:39
 12/18 A kérdező kommentje:

Két éves a gyerkőc, úgyhogy be kell szereznem az esokabát és gumicsizma párost :)

Mindenképp csak ismerkedés után hoznánk el a kutyát, mert hiába van oda a fiam a kutyákért, ha mondjuk pont azzal nem lesznek szimpik egymásnak, amit én kinéztem.

Ja és kistestű lesz, mert a lakás méretei végesek :) Szívem szerint labradort fogadnák be, csak talán az kicsit nagy lakásba, nem?

2013. ápr. 4. 13:24
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan mehet panelba labrador, ha minden nap van 2-3 órátok összességében lemozgatni :)

Nekem bullmasztiffom van 53m2-en :)

Általánosságban pedig a nagytestű kutyusoknak sokkal nagyobb a "gyerektűrő" képessége. A kicsiknek sokkal alacsonyabb az ingerküszöbük!

2013. ápr. 4. 13:31
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is inkább nagytestű kutyát választanék, a labrador pedig kitűnő választás lehet ha van elég időtök lemozgatni. Akkor a lakásban úgyis csak pihen. Ha menhelyről vagy fajtamentőktől fogadtok be akkor mindképp érdeklődd meg hogy lehet e tudni, hogy viseli a gyerekeket. :)
2013. ápr. 4. 15:54
 15/18 A kérdező kommentje:
Már ki is néztem egy csodaszép labit a fajtamentőknél :) napi 2-3 órát simán kint vagyunk a gyerek miatt is, úgyhogy ez remélhetőleg nem lesz gond. De még azért kicsit gondolkodunk, hogy teljesen biztosak legyünk benne.
2013. ápr. 4. 21:42
 16/18 anonim válasza:
100%

Igazán testközelből ismerem a kérdést:). Másfél éves volt a lányunk, mikor magunkhoz vettünk egy malit(szintén lakásban):). Az egyik legjobb döntésünk volt! Mi is kinti lények vagyunk, férj éjszakai munkával. Nagyon hamar kiépült az új rendszerünk, és tényleg nagyon jó döntés volt, hogy nem kölyök kutya mellett döntöttünk.

Ahogy a napunk kinéz: reggel öltözködés, fél óra séta a bölcsiig, majd onnan immár gyerkőc nélkül irány a futtató, aztán haza. Délután kutyástul el a bölcsibe, onnan haza, vagy a futtatóra. Ha hazamenés van van olyan program, ahova a kutya nem jöhet, akkor este együtt megyünk le egy- másél- két órára, attól függ. Ha meg nincs ilyen program, akkor sétálunk, szaladgálunk, autóba ülünk és keresünk új terepet a városban vagy a mellett...

A lánykának nagyon jó "lecke", hogy bizony akkor is menni kell ha épp nincs kedve, ha esik, ha fúj, mert a kutyának szüksége van rá, nincs kecmec(egyébként elég laza szülő vagyok, szóval nem is árt ez a kis szigorság:) ). JÓ nekem is, mert ha kocogni megyünk(vagy ketten a kutyával, vagy hárman babakocsival), nem vagyok egyedül és van húzóerő:D. Jó a családnak, mert nem hagy minket ellustulni és férj is, én is magunkról is sokat tanultunk a kutyázáson keresztül...

A kislányunk és a kutya viszonya szinte kifogástalan(vannak kisebb kilengések, például futkározáskor a kutyus kicsit vadabbul játszik= közelebb fut hozzá mint szabadna), de szaksegítséggel úgy tűnik, a helyes mederben tudjuk tartani a dolgokat, és már a kicsire is falkavezérként tekint. Például mindig ő etet, csak az ő szavára nyúlhat a kutya az ennivalójához. Mindig ő megy ki elsőként a házból, mi utána, és a kutya az ő szavára jöhet ki a kapun...

Na, bocs, hogy ilyen hosszú lettem, de a lényeg, hogy ha alaposan utánajártok, beszerzed az esőkabátokat és gumicsizmákat, kutyázzatok, mert mindenki csak profitál belőle:)!

2013. ápr. 5. 22:32
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Majd számolj be hogy döntöttetek végük :)
2013. ápr. 6. 08:30
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a hosszú beszámolót, jó volt olvasni, erőt adott :)
2013. ápr. 6. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!