Jelenleg Magyarországon mi a 10 legnépszerűbb kutyafajta?
Csak érdekességből kérdezem.
A válaszokat úgy is meg lehet adni, hogy 1-10 ig lista szerűen. :)
Mennyit változott a kutyatartás az elmúlt 10 évben?
Szerintem sok fajtatiszta kutya úgymond "eltűnt a süllyesztőben,és helyette új fajták, vagy Magyarországon még ismeretlen fajták léptek a helyükre.
Minden válasz érdekel! :)
ízlések és pofonok... nekünk vannak pitjeink, sportolunk velük, nagyon jó kutyák.
mivel vannak ilyen típusú kutyáink fb-on mindenféle pites-staffordos közösségbe meghívnak, eljárunk súlyhúzó versenyekre, így mondhatni, hogy van némi rálátásom erre a társadalmi rétegre. tapasztalataim alapján a bull-típusú kutyák tartói valami ilyesmi arányban csoportosíthatók:
40% "merazolyankemény" f@szhosszabbító (főleg keverék kutyák, esetleg kis százalékban tiszta vérű pitek)
40% "merazolyanaranyos és olyanamilyenrenevelem" az előbbi ellentéte, de gyakorlatilag csak egy kicsit jobb annál (szinte kizárólag keverékek)
10% kiállítási és tenyésztési célok (kizárólag fajtatiszta staffordok)
10% sport (és esetleg sporcélú tenyésztési) célok (általában pitek, de akadnak staffordok is, java részük fajtatiszta)
Én nem M-o. legnépszerűbb, hanem a környéken lévő legnépszerűbb kutya fajtákat írtam fel :)
1.Bichonok
2.Yorki
3.Tacskó és keverékei
4.Palota pincsi és keverékei
5.Német juhász
6.Bulldog(francia és angol)
7.Magyar Vizsla
8.Golden retriver
9.Spániel
10.Amstaff
#10!
Nyilván nem rád értettem a 'farok hosszabbítást' :) ezért is írtam hogy tisztelet a kivételnek. De nagy átlagban viszont tényleg így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!