Jelenleg Magyarországon mi a 10 legnépszerűbb kutyafajta?
Csak érdekességből kérdezem.
A válaszokat úgy is meg lehet adni, hogy 1-10 ig lista szerűen. :)
Mennyit változott a kutyatartás az elmúlt 10 évben?
Szerintem sok fajtatiszta kutya úgymond "eltűnt a süllyesztőben,és helyette új fajták, vagy Magyarországon még ismeretlen fajták léptek a helyükre.
Minden válasz érdekel! :)
Nem feltétlenül ebben a sorrendben:
1. amstaff / pit
2. yorkie
3. westie
4. bichon
5. magyar vizsla
6. labrador
7. golden
8. németjuhász
9. francia bulldog
10. csivava
10 évvel ezelőtt a németjuhászok szintén rengetegen voltak, akkoriban még elég sok volt a roti és a dobermann is, bár már szerintem akkor lassan már leáldozóban voltak. A kuvasz is népszerű volt, puli szintén. Akkor még a kis törpe terroristák nem voltak többségben, amit ma már sajnos nem lehet elmondani :(
1. német juhászkutya
2. yorkshire terrier
3. francia buldog
4. angol buldog
5. magyar vizsla
6. amerikai staffordshire terrier
7. mopsz
8. bitchon havanese
9. west highland white terrier
10. golden retriever
enyém se feltétlenül sorrendben lesz, de szerintem:
1.staffi és annak keverékei (hirtelen mindenki baromi profinak érzi magát a kutyanevelésben és azt hiszi egy ilyen kutyától kemény lesz...)
2, yorkik
3, bichon
4, goldik
5, franciabulldog
6, csivava
7, beagle (elég felkapott lett)
8, vizsla
9, mopsz
10, németjuhász és annak keverékei
én a környékünkön ezekből láttam sokat, meg amíg rendelőben voltam asszisztensi gyakorlaton, akkor is inkább ezek fordultak meg. és nem bp:)
ha fajtákról beszélünk (és nem fajtajellegű keverékekről) akkor pontos választ a MEOE adhatna a kiadott törzskönyvek alapján.
a fajtajellegű kutyák népszerűsége viszont a kutyafuttatókon meg a gyakoris kérdésekből is mérhető. sorrend nélkül:
- staffordshire (jellegűek)
- yorki (jellegűek)
- bichonok (-ra hasonlító kutyák)
- retriever (jellegűek)
- német juhászkutya (-II-)
- beagle (-II-)
- buldog (-II-)
- kaukázusi (-II-)
- spániel (-II-)
- csivava (-II-)
de listásak lehet még a vizslafélék is, és az egyéb szobakutyafélék.
Köszönöm az eddígi válaszokat/válaszaitokat :)
Jöhetnek még:)
Én is hasonlóan gondolom, mint ti,íme az én meglátásom, az én listám:
1. Amerikai staffordshire terrier
2. Pittbull
3. Yorki
4. Bichonok
5. Csivava
6. Francia bulldog
7. Mopsz
8. Beagle
9. Tacskó (és ennek keverékei)
10.Golden retriver
Furcsának vélem, hogy mindenki a staffot írta ki elsőnek színte..Mitől ilyen népszerű egy nagytestű kutya?
Én részemről soha nem tartanék nagytestű kutyát...pláne nem olyat amit erősen kell megnevelni stb...
Mi vezeihethetett ahhoz, hogy manapság szinte már a csapból is ez a "lavórfejű" (elnézést ha valakit megbántottam) kutyafajta folyik...?
Szomorú, hogy sokan csak "házőrzőnek" használják a kutyát, nem törődnek vele...Ez főleg a nagytestű kutyákra igaz...:/ Ennek ellenére sokan tartanak keverék kutyákat is, amiben csak egy a rossz...hogy ezek a kutyák általában embertelen körülmények között vannak tartava sokan még oltást és rendes kutyatápot nem láttak és magányosan búslakodnak egyész nap a kertben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!