Nagy döntést kell meghoznom a kutyámmal kapcsolatban. Mit tegyek?
Van egy kutuám már majdnem 4 éves.Mostanában nagyon beteg lett nem tud normálisat kakilni nagyon hasmenése van ami sokszor véres.Sajnos többször is kiszökött a helyérôl ( ami fából készült) igy nagyon sok fát megrágott amit valószínû le is nyelt.
A szüleim felvettették a kérdést hogy válasszak mi legyen:
1. vagy vállaljuk a kezeltetést,állatorvoshoz visszük gyógyszert adunk neki,leápoljuk (ami persze igensok pénz és nem vagyunk gazdagok)
2. vagy elaltatjuk de ugy örökre mert nem szeretnénk azt se hogy tovább kinlódjon szegény.
Mit válasszak?
Nektek egyáltalán nem való kutya!
Altassátok el, mert neki is könnyebb lesz,és nektek is...
Soha többé ne vállaljatok kutyát!
És mélységesen szégyeljétek magatokat....
– Isten veled – mondta a róka. – Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű: jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan. – Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan – ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse. – Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat. – Az idő, amit a rózsámra vesztegettem... – ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse. – Az emberek elfelejtették ezt az igazságot – mondta a róka. – Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.
(Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg)
--------Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.-----------------
Jézusom... nem oltotta be az orvos a kutyát, mert harapott? Mégis milyen állatorvos fél az állatoktól?? Szájkosár smafu? Te jó ég, ne haragudj, de én még mindig nem tértem magamhoz... Ez vicc komolyan. Hű...
Szerintem egyébként ne altassátok el, tényleg más módszerekhez kellene előbb folyamodni. Az nem biztos, hogy tényleg annyira vad, nem biztos, hogy másnál ne lenne jó helye. Valaki direkt problémás kutyákat vesz magához.
Ha eddig nem voltatok jó gazdái, akkor legalább most segítsetek rajta valahogyan. Az állatorvos pedig nem altathatja el, csak úgy, törvény van rá, ha mégis megteszi arra nem tudok mit mondani. Bűncselekmény.
Utolsó:
Nekünk egy domináns kutyánk volt, konkrétan az állatorvos azt mondta, hogy altassuk el, mert nem normális...aztán észhez tért és bocsánatot kért. Az az igazság, hogy nagyon sok állatorvos nem ért a kutyákhoz, vagy csak nagyon engedelmes kutyákhoz szokott. Amikor a pár hónapos kutyám nem engedte, hogy megnézzék a száját, mindkét csaj, aki először látta, besz.rt, hogy morog a kutya. A pasi gond nélkül megnézte, határozottan. Ugyanígy a nagy kutyámat, aki mindig oltotta, rádobott egy törölközőt a fejébe, pikkpakk beszúrta az oltás, és kész, kutyának felocsúdni nem volt lehetősége.
Tudom, mástól is hallottam már ilyet, de nekem mindig annyira hihetetlen... szerintem egy állatorvoshoz leginkább kutyák kerülnek, nem? De ha ez nincs is így, biztosan nagy százalékban fordulnak meg náluk kutyák. Jó, hogy a sebészorvosok nem ájulnak el ha vért látnak. Bár ez kicsit drasztikus hasonlat.
Mellesleg ha mégis van ilyen, a gazdi is fel tud helyezni egy szájkosarat, valamint egy sima ronggyal el lehet kötni biztonságosan a száját egy szúrás erejéig. Én biztos nem hagynám, hogy ne oltsák be. Főleg, hogy utána még én kerülhetek bajba.
Mindig van valami lehetőség.
Még azt tapasztaltam, hogy sokszor hülyének néznek. Tök alap dolgokat mondanak el, és hiába mondom, hogy barátkozzon már ugyan picit a kutyámmal, mert bizalmatlan, le se sz.rja, aztán persze, hogy megkapja. Mondom, ezek a rossz tapasztalatok, vannak jók is. Szerintem pályájukat éppen kezdő, főként nőkre jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!