Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek ha szökik a kutyám?

Mit tegyek ha szökik a kutyám?

Figyelt kérdés
Főleg beagle tulajdonosoknak írok. Van egy beagle szuka kutyám már 5 éves és az utóbbi időben folyton szökik, Kint tartom kennelben két másik kutyával tehát nem unatkozik. Olvastam hogy a beagle szökős fajata. De már a kennelnek is magasított kerítése van és azt is átugrotta. Mit tegyek a házban sajnos nem tarthatom, szeretném de nem lehet. Láncon és a garázsban bezárva, pedig nem szeretném tartani. Félek ha elszökik baja esik, mert elüti egy autó vagy bántják. Mit tegyek, vegyek elektromos nyakörvet, de az nem állatkínzás és egyáltalán beválik?
2013. ápr. 1. 20:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem ártana néha a kennelből kivenni és jó nagyokat sétálni vele. Sőt, időnként az emberi társaságot is értékelné.

Végső megoldás a villanypásztor.

2013. ápr. 1. 20:33
 2/11 A kérdező kommentje:
Mindennap sétálok vele és több órát foglalkozok vele csak ezt már nem írtam bele a kérdésbe.
2013. ápr. 1. 20:35
 3/11 anonim ***** válasza:

Fiú vagy lány a beagle kutyusod? Ha nincs ivartalanítva akkor az sokat segíthet a szökés ellen, főleg h ha kan kutyusod van. Ha ivartalanítva van nem fogja érdekelni a többi tüzelő szuka és így nem fog elszökni.

Hányszor viszed sétálni, mozogni egy nap? Szoktad vinni erdőbe? A beagle réges rég vadász, nyomkövető kutya volt. Oké hogy ma már szinte minden kutya háziasítva van, de sajnos mélyen ezek az ösztönök még bennük vannak. Vidd el őt kutya futtatóra hogy játszon más kutyákkal,így jól le fog fáradni, minden nap legalább 1, 1,5 órát sétálj vele, hiába van neki a kert, az nem elég nekik. És ha van rá alkalmad heti 1szer, 2szer vidd el őt valami erdős részhez, vagy valami zöld helyre h tudjon szabadon szaglászni.

2013. ápr. 1. 20:35
 4/11 anonim ***** válasza:
bocsi, nem láttam h írtad h sétálsz vele minden nap. Hát esetleg ezt az erdős dolgot probáld meg. Vagy az ivartalanítást ha még nem lett volna megcsinálva. Ha az sem működik akkor az a kerítés talán használhat ami megrázza egy picit a kutyát h ha oda megy.
2013. ápr. 1. 20:37
 5/11 A kérdező kommentje:
Lány kutyám van és nincs ivartalanítva. Kb annyit szoktam vele sétálni amennyit mondtál,sajnos erdőbe nem tudom elvinni csak rétre mert erdő csak 20 perc autóútnyira van onnan ahol lakok és sajna nincs jogsim:S.Egyébként köszönöm az erdős tippet lehet h meg tudom oldani.De inkább valami bobmbabiztos ötlet érdekelne hogy akkor se szökjön ki ha nem vagyok itthon.
2013. ápr. 1. 20:40
 6/11 A kérdező kommentje:
De az áramos karítés nem fáj nagyon neki és tényleg beválik?
2013. ápr. 1. 20:41
 7/11 anonim ***** válasza:

Lehet hogy sokat sétálsz vele de nem biztos, hogy elég neki. Sportolhatsz vele, hogy jobban elfáradjon. Szellemileg is alaposan le kell fárasztani, hiszen egy napelemes fajtáról van szó.

Mivel szuka az ivartalanítatás több szempontból is hasznos, de a legfontosabb hogy nem lesznek felesleges, keverék kiskutyái.

A kennelnek esetleg csinálhattok tetőt, vagy a kerítés teteje befelé hajolhat egy kicsit.

A villanypásztor lehet bevàlik, lehet nem. Kutyafüggő. Azért nem kell agyonvágni vele szegény kutyát, ha egy kicsit megcsípi az is elég lehet, megijesztheti.

2013. ápr. 1. 21:10
 8/11 A kérdező kommentje:
A kerítés teteje már befele hajol más beage tulaj ismerőseim javaslatára de egy helyen tégla kerítés van és ott nem megoldható:S. Ivartalanítani nem hiszem hogy kell mert akkor is szökik ha nem tüzel,a két másik kutyám pedig ivartalanított kan.
2013. ápr. 1. 21:25
 9/11 A kérdező kommentje:
A kennel tető jó ötlet,lehet az marad csak nem tudom hogyan kellene a téglafalhoz rögzíteni.A villanypásztor ezek szerint a végső megoldás,persze tudom hogy nem kell neki valódi fájdalmat okozni vele csak figyelmeztetőleg,de azt hallottam hogy az csak hoz idomított kutyáknál válik be.Az elektromos nyakörvről tud valaki valamit?Mert eltérőek a vélemények.Egyébkét az eddigi válaszokat köszönöm.
2013. ápr. 1. 21:30
 10/11 anonim ***** válasza:
Ezerszer inkább a villanypásztor, mint az elektromos nyakörv. A nyakörvet kezelni kell tudni. Ráadásul, ha nem vagy otthon, miként használnád. Van már láthatatlan kerítés, is. .
2013. ápr. 1. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!