Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi történhetett vele?

Mi történhetett vele?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel és tesómmal mindig együtt sétáltatjuk a kutyáinkat,barátnőmnek egy Németjuhász kanja van ,tesómnak egy Golden keverék szukája nekem pedig egy Belga juhász kanom. Tesóm kutyuja és bnőm kutyuja nagyon jó haverok az én kutyámmal is jóban van bár néha összevesznek. Ma keverék kutya kiállításon voltunk szinte egész nap elég sok kutya és ember volt. Délután mikor elmentünk kutyátsétáltatni a barátnőm kutyája meg akart harapni egy kisfiút, utána megtámadta az én kutyámat, de miután szédszedtük őket hirelen a tesóm kutyujának ugrott neki .

Mi lehet a baj ?

Sok volt neki a mai nap vagy miért?:S eddig soha nem csinált ilyet bár egyszer már neki akart ugrani egy ismerősünknek, de azért mert felhergelte.

Ja egyébként ha számít a kutyusnak nincs törzskönyve.

remélem érthetően írtam le ...

2009. szept. 19. 18:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem akarlak megsérteni, de manapság a német juhász nagyon népszerű, így eléggé el lett rontva. Nagyon könnyen megeshet még tenyésztőnél is ideges, vagy más problémás egyed emiatt a népszerűség miatt. Főleg ha nincs is neki törzskönyv. A gyereket miért akarta megtámadni? Ha ok nélkül akkor nem kéne szájkosár kint rá? Kis korától szoktatva a s ok kutya közé vagy egyszer csak bedobtátok egy ilyen rendezvényre? Nagyon is lehetséges, hogy ez túl sok volt neki. Ha pedig okkal támadta meg majdnem azt a gyereket (mert mondjuk piszkálta) akkor lehet ennek hevében ment a többi kutyára is, de ez semmiképp nem normális. Ezért kéne ellenőrőzött helyről venni. Még az is előfordulhat, hogy most kamaszodik, de azért harapóssá válni még nem kell.
2009. szept. 19. 18:53
 2/9 A kérdező kommentje:

Hát igen csak úgy kapták és azt se tudták milyenek voltak szülei meg ilyesmi..Azt nem tudom, hogy mennyire vitték kutyák közé, de nemhiszem, hogy annyira mentek volna vele, mert én vettem rá, hogy sétáltassa a kutyáját rendszeresen.

A gyerekek szaladgáltak meg kiabáltak ,dehát akkor is.. a mi kutyáink simán tűrték, hogy megdögönyözzék őket..

jah és egyébként azért nem rakja rá a szájkosarat, merthogya kutyája utálja.. az én kutyám is utál egy-két dolgot mégis eltűri ha kell

köszi a választ egyébként

2009. szept. 19. 19:07
 3/9 A kérdező kommentje:
jah egyébként nem kamaszodik, mert már 6 éves. A másik németjuhászukat is azért kellett altatni, mert megtámadta őket. És ő sem volt tk-s
2009. szept. 19. 19:09
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen igazad van, hogy tűrje ha kell, de van olyan kutya aki nem szereti az idegeneket. Egyik alapszabály, hogy idegen kutya mellett nem szabad hangoskodni, rohangálni. Egy belga juhász és golden nagyon barátságos kutyák. A német juhász keményebb. De persze ezt azért jó lenne előre tudni a gazdának. Az én kutyáim sem szeretik az idegeneket, ha mellettem ugrálnak azt fenyegéstnek tekintik, így nem is viszem őket idegenekhez, meg nem szabad őket simogatni. Nem minden kutya barátságos. Persza ha kutyás helyen vagyunk akkor barátságosak.
2009. szept. 19. 19:10
 5/9 anonim ***** válasza:
És mi a helyzet a falkavezérséggel? Azért támadhat...
2009. szept. 19. 19:11
 6/9 A kérdező kommentje:
Egyébként a kutya imádja a gazdiját.Ha a bnőm már 2 méternél messzebb megy tőle képes kirántani a pórázt a kezemből, vagy addig ugat és ugrándozik míg oda nem engedem hozzá... és eddig akárki megsimogatta akkor sem csinált semmit.igaz nem a kedvence ha a nem a gazdája simogatja hanem valaki más..de akkor sem csinált még ilyet
2009. szept. 19. 19:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha imádja attól még lehet hogy nem tartja falkavezérnek a gazdát. Sőt lehet a kirángatás is azért van, mert azt hiszi ő a vezér és neki kell vigyázni a lányra. Lehet még, hogy valamilye fáj neki. Német juhászoknál ugye ez is a szűrések elhagyása meg az ellenőrizetlen szaporítás miatt van.
2009. szept. 19. 19:34
 8/9 A kérdező kommentje:

hát lehet:S mindegy nem hozhatja többet sétáltatni ha ott van az én kutyám :S meg csak akkor viheti ha az apja is megy ..olyan meg nem lesz szerintem :S

m1 azért köszi a válaszokat..

2009. szept. 19. 19:41
 9/9 anonim ***** válasza:

Kikészülhettek aznap az idegei, de fontosabb, hogy vszinűleg nem az utolsó a rangsorban otthon, vagyis ha nem is falkavezér, de vannak emberek alatta a sorban (szerinte). Az ilyen kutya hajlamosabb a rangsor változtatására, mint az amelyik eleve az emberek alá helyezi el magát. Ha volt már gond az előző kutyával, az is erre utal. Szóval szerintem nevelési (rangsor-)probléma, de rásegíthetett a stresszes nap is. Ha mindig szájkosárral sétáltatnák, akkor előbb-utóbb összekötné a két dolgot (szájkosár=séta) és megszeretné, ahogy sok kutya megszereti a pórázt is, pedig az is korlátozza a szabadságukat. Szerintem inkább szájkosaras séták, mint a nem sétáltatás.

A szíjjból készült szájkosarak sztem kevésbé zavaróak, és az emberek sem tartják annyira ijesztőnek...

2009. szept. 22. 01:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!