Miért a "kert a hibás mindig"?
Már egyszerűen felháborít, hogy az emberek ismeretlenül, látatlanban megállapítják, hogy az én kutyáimmal nem lehet olyan jó kapcsolatom! Tudjátok miért? Mert kint laknak!
Szerintem viszont nem attól lesz jó a kutyának ha egész nap egymás fenekében vagyunk, hanem a minőségtől. Mindig azt szoktam mondani, hogy jó gazdának tökmindegy hogy hol a kutyája, ha kint akkor is tökéletes páros lesznek.
Aztán itt van ez a "statisztika" is. Megy az ember falun. Mit lát a kertben? Loncsos kutya, lácon néz ki a hordóbol, előtte az üres vizeslábos, antiszociális, kint sosem volt még, idegbeteg stb... Beszélget az ember kinti kutyák gazdáival. Mit hall? Hát ott a nagy kert, így nincs szüksége sétára... A Mari néni meg a panel 10. emeletéről 2 óránként hordja le a kutyusát. Mit von le ebből nagy logikájával az ember? Hát az a szegény KINTI kutya. Még véletlenül sem azt, hogy szegény kutya akinek hozzá nem értő gazdája van! Hanem azt, hogy a probléma lényege, hogy KINT van! A másik meg az, hogy a panelos kutyákat nem szeretetből meg hozzáértésből viszik le sokszor és vannak velük egész, hanem mert MUSZÁJ. Szerintem minden az emberen múlik. Ha kint van, ha bent, csakis rajta.
Az én gondolatmenetemben van a hiba? Mi véleményetek?
Teljesen igazad van. A panelban nagyon-nagyon sokan csak azért viszik le a kutyát, mert ugye muszáj, hogy a kutya ne a lakásba végezze a dolgát.
DE! nekem nem egy olyan ismerősöm van, aki hazaér, leviszi a kutyát, el sem engedi, megvárja amíg elvégzi a dolgát, és viszi is fel, a kutya nem futkározhat, alig pár lépést tehet. Akkor már inkább egy kertben futkározzon.
Amúgy én pont az ellenkezőjét hallom mindig (lehet mert lakótelepen élek), hogy a kutya nem való lakásba stb.
Igazad van..
AM.én falun lakom..És van kutyán és cicám is..A kutya SOSINCS megkötve..Nagyon néha este ha mondjuk felvan állítva amedence és nehogy szétszakítsa..DE akkoris akkkora a póráza hogy játszani tudjon..:/
Szerintem a falusi emberek sookkal jobban megbecsülik a kutyát..Fővárosba sokan hordják divatból:/ perzse nem midneki:)
én pesti vagyok, és van egy kutyum, kertben van, igaz hogy kicsi, vagyis kb akkora mint egy beagle, ha nem nagyobb egy picivel
nagy kertünk van, bőven elrohangálhat benne, de kiviszem sétálni is, mivel neki az olyan mint nekünk embereknek az újság, internet, tévé, igazi társadalmi életet tud élni :)
szerintem kutya nem való lakásba, nem is érzi ott jól magát, nem tud szocializálódni, meg nem is egészséges, belekerül a szőr a kajába, az meg fujj :S
egyszer kipróbáltam hogy a kutyám melyiket válassza, beengedtem a lakásba, be is jött, lefeküdt meg minden, de aztán megunta, kiment és vissza se jött, ez volt kb 2-3 éve, azóta se jött be
Off:
Ez az első olyan kérdés ebben a témában ahol nem ugranak egymás torkának a különböző módon kutyát tartó felek. Ezért gratulálok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!