Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nehezen lehet elpasszolni...

Nehezen lehet elpasszolni keverék kutyák kölykét?

Figyelt kérdés
Van egy szuka kutyám (apja is, anyja is keverék, összesen 4 "összetevőből" áll, vagy nem tudom hogy szokták ezt mondani). 3 éves, még nem volt vemhes. Szeretném, ha lennének legalább egyszer kölykei, az egyiket meg is tartanám, de több nem férne el. Mennyi az esély rá, hogy el tudom ajándékozni a többit? Nagyon félek tőle, hogy a nyakamon maradnak, mert egyszerűen nem férne el már kettőnél több kutya. Ha iwiw-en meg egyéb netes helyeken, újságokban hirdetem, hogy ingyen el lehet vinni őket, akkor elviszik őket belátható időn belül?
2009. szept. 19. 15:56
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%
És az miért baj ha kevés van? Attól még az az igazi, akik nem tartoznak abba a kevésbe azok szaporítók törzskönnyvvel kb.. Azok ellen ugyanúgy küzdeni kell.
2009. szept. 19. 17:20
 22/40 anonim ***** válasza:
75%
Teljesen félre értessz!Nem az a baj!Hanem az,hogy a rosszak vannak!És sokan mégis támogatják őket,mert azt hiszik,hogy jók!
2009. szept. 19. 18:40
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
Hát én biztos nem... De senkit sem aki a normális tenyésztőkön kívük kicsiket gyárt. Meg tudom itélni, hogy ki a jó tenyésztő, más meg azt hiszi az ha úgy nevezi magát.
2009. szept. 19. 18:46
 24/40 anonim ***** válasza:
90%

Nem a törzskönyv tesz valakit jó tenyésztővé, hanem az, hogy felelősségteljes, tudja, hogy a kicsiknek lesz helyük, nem tenyészt olyant és annyit, ami fölösleges, figyel, hogy a leendő gazdik megfelelő gazdik legyenek. Akinek nincs pénze versenyre járni, törzskönyveztetni, de mindenről amúgy gondoskodik, éppen csak erre nem jut már, az ugyanolyan jó tenyésztő, mint az, aki törzskönyves és ugyanígy felelősségteljes.

Fölösleget viszont senki ne "gyártson"... Kérdező, ha mindenképpen elletni akarod a kutyádat, először járj utána, hogy kik szeretnének kiskutyát, legyen elegendő gazdijelölt, köss velük szerződést, de minden kicsit ivartalaníttass. De kétlem, hogy sikerrel járnál.

2009. szept. 19. 19:35
 25/40 anonim ***** válasza:
Utolsóval abban nem értek egyet, hogy ugyanolyan jó akkor is nincs pénze a tk-ra. Persze ugyanolyan jó embernek, de az állománynak árt az ellenőrizetlen kiskutyákkal. Hiszen ha nincs tk. akkor senki nem tud róluk hivatalosan.
2009. szept. 19. 19:37
 26/40 A kérdező kommentje:

Nem tudom miért estetek így nekem (és egymásnak), szerintem semmi rosszat nem írtam. Feltételeztek és általánosítotok, szerintem ez az undorító. Nagyon szeretem a kutyámat, és szerintem nagyon jó adottságai vannak, ezért gondoltam arra, hogy jó lenne, ha az új kiskutya az ő kölyke lenne. Különben meg ő is ilyen kapott kutya. Engem csak az érdekelt, hogy mennyire szokták elvinni az ilyen keverék kiskutyákat, ha ingyen odaadom őket. De nem tudom, hogy lehet olyat leírni, hogy majd vízbefolytom őket, úgyse érdekel, meg ilyenek. HONNAN TUDOD TE SZÁNALMAS KIS FÉREG, HOGY MIT TENNÉK??????? Soha, semmilyen körülmények között nem lennék képes egy állatot megölni, pláne nem egy kiskutyát.

Köszi mindenkinek, akik képesek voltak a kérdésemre válaszolni és nem estek nekem egyből. Azt meg külön értékelném, ha nem offolnátok szét a kérdésemet.

2009. szept. 19. 21:13
 27/40 anonim ***** válasza:
100%
Elhiszem, hogy a kutyádnak jó adottságai vannak, de nem hiszem, hogy nem találnál ugyan ilyen jó kiskutyát egy menhelyen. A kiskutyák csak a menhelyi kutyusok elől vennék el a gazdit, mert aki keveréket szeretne, az fogadjon örökbe menhelyről. Nem viccből mondjuk, hogy nehéz elpasszolni őket, főleg ha jó gazdiknak akarod őket adni. Sokszor a fajtatiszták sem kelnek el ingyen, nemhogy a keverékek.
2009. szept. 19. 21:24
 28/40 A kérdező kommentje:

Oké, ezt elfogadom, lehet velem emberi hangon is beszélni.

Csak mondjuk azt nem igazán értem, hogy miért mondjátok, hogy egy kutyának az milyen szenvedés, hogy ellenie kell, hiszen ez természetes dolog. Meg van ismerősöm, aki tenyésztő, és ő azért mondott olyat, hogy a szukákra pozitív hatással is van, ha legalább egyszer ellenek.

2009. szept. 19. 21:32
 29/40 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem igaz szerintem. Az unokatesóm palotapincsijének egyszer voltak kölykei és azóta kedvetlen, mogorva , nem játszik sem játékkal sem a többi kutyával, nagyon lestrapálta a kölykök nevelése pedig csak három volt. Tényleg nem kellemes dolog a szukának.
2009. szept. 19. 21:40
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

Az baj, hogy nem terjed messzire a felelősséged. Mert az is a te hibád lesz, ha a kölykeid kölykeinek baja lesz, menhelyen kötnek ki, kinyírják őket. Ez nem odáig tart hogy lepasszolod őket. Annyi keverék van, hogy nem igaz...

És tudod sz*r dolog látni hogy a szukád szinte megerőszakolják és ráragadnak. Szerintem ő sem élvezi, de biztos élvezet miatt nyüszít. Aztán a szülés is egy leányálom, amikor 5-10 kiskutyát ki kell nyomnia. Én láttam olyan kutyát aki üvöltött... :S Ez szenvedés. Lehetnek neki előnyöd dolgai, megkomolyodik a szuka, stb, de egyik sem olyan nagyon látható dolog amiért ezt meg kéne csinálni. A kutyák azért szülnek hogy szaporodjanak, ösztön az egész, hiába háziasodtak, ez megmaradt. És tényleg valóban rengeteg szuka nem gondozza a kölykeit, nem szereti őket, rossz anya. Mert mára már azért fakult ez az önfentartási dolog. Pont most volt egy kérdés hogy az anyamacska undorodik a kölykeitől...

2009. szept. 19. 22:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!