Szerinted fel fog jelenteni ezért mert elvettem a kutyáját?
Bocsi, ha hosszú de légyszíves olvasd el!
Lényeg annyi, hogy a környékünkön már kétszer láttam egy idősebb nagydarab fickót olyan 50-55éves körül lehetett aki "sétáltatja" a kölyök kutyáját (egy kis keverék). A sétáltatást azért raktam idézőjelbe mert körülbelül olyan szinten rángatja, hogy a levegőbe repül a kutya, plusz egy vékony pálcával csapkodja a kutyát és a kutya csak nyüszít bújna és remeg... ezt kétszer láttam már, hogy ezt csinálja. Tegnap este amikor sétáltattam a kutyámat ismét láttam ezt a kedves embert és láttam, hogy a kutya nem nagyon megy csak állt és a pasi rángatta a pórázon majd megunta és belerúgott a kutyába. Na nekem itt telt be a pohár odaszaladtam a pasit arrébb löktem ahogy csak tudtam és egyből el kezdtem ordibálni vele, hogy mi a f@szt képzel magáról, mi a f@szért kell szerencsétlen kutyát kínozni, meg hogy lehet annyira kemény valaki, hogy egy kb. 2 kilós kutyát rugdos a földön azért mert nem megy..
Láttam a pasin, hogy nagyon megdöbbent/meglepődött de én is megvoltam lepődve mert mondom ha ez most nekem jön agyon ver :D Lényeg, hogy kb. 3 percen keresztül ordítottam vele majd elhoztam a kutyáját és mondtam neki h mehet a rendőrségre feljelenteni mert én is felfogom jelenteni állatkínzásért ha az orvos észrevesz olyat ami verés következménye miatt van.
Kedden lesz csak állatorvos addig várok, valamint izgulok, hogy most fel fog e jelenteni vagy észhez tért..
Nem tudom, hogy miért csináltam ezt de nem bírtam tovább nézni, ahogy szerencsétlen kutyát rángatja rugdossa és ütögeti! Ti mit csináltatok volna?
Keress tanúkat. Biztos nem te voltál az egyetlen a környéken, aki látta, hogy rugdalja meg veri a kutyát, és biztos sokan mások is felháborodtak rajta, csak nem léptek közbe. Ha ne adj' isten feljelentene (szerintem nem fog) akkor jól jön, ha mások is el tudják mondani, hogy bántotta a kutyát.
Ha annyira tompa a pasi, hogy vissza se tudott szólni neked, nem hiszem, hogy bíróságra menne. Főleg, hogy te is megfenyegetted, hogy feljelentheted.
Legfeljebb szerez egy új kutyát... :P
kérem olvassátok el a kommenteket is! háromszor láttam a pasit és mind a háromszor pont úgy nevelte, hogy rugdosta, rángatta (úgy rángatta, hogy a kutya majdnem repült 2 métert...) valamint pálcával verte a kutyát nem gyengén...
Mint kutyatartó el tudom dönteni, hogy milyen a kutyanevelés és a kutya verés! szóval 100% h nem nevelte hanem verte és nemis csak picit hanem nagyon a kutyát..
amúgy nem tud rólam semmit, maximum látott itt a környékünkön már engem a kutyával de csak annyi..
amúgy barátnőm végig velem volt és ő is látta!
Amit csinálták azt úgy hívják büntetőjogilag hogy rablás. 2-8 év között terjedő szabadságvesztéssel büntethető.
Az állatkínzás meg csak 2 évig terjedővel.
Szóval ilyenkor fel kell venni az esetet videóra és feljelentést kell tenni, nem elkezdeni összevissza akciózni, mert csak magunknak csinálunk gondot.
Persze, jól tette, adott esetben nem te fogsz sittre menni helyette.
Megsúgom, rablásnál még büntetlen előéletűnek se szoktak felfüggőt kiszabni, egyből végrehajtandóval indul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!