Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerinted fel fog jelenteni...

Szerinted fel fog jelenteni ezért mert elvettem a kutyáját?

Figyelt kérdés

Bocsi, ha hosszú de légyszíves olvasd el!

Lényeg annyi, hogy a környékünkön már kétszer láttam egy idősebb nagydarab fickót olyan 50-55éves körül lehetett aki "sétáltatja" a kölyök kutyáját (egy kis keverék). A sétáltatást azért raktam idézőjelbe mert körülbelül olyan szinten rángatja, hogy a levegőbe repül a kutya, plusz egy vékony pálcával csapkodja a kutyát és a kutya csak nyüszít bújna és remeg... ezt kétszer láttam már, hogy ezt csinálja. Tegnap este amikor sétáltattam a kutyámat ismét láttam ezt a kedves embert és láttam, hogy a kutya nem nagyon megy csak állt és a pasi rángatta a pórázon majd megunta és belerúgott a kutyába. Na nekem itt telt be a pohár odaszaladtam a pasit arrébb löktem ahogy csak tudtam és egyből el kezdtem ordibálni vele, hogy mi a f@szt képzel magáról, mi a f@szért kell szerencsétlen kutyát kínozni, meg hogy lehet annyira kemény valaki, hogy egy kb. 2 kilós kutyát rugdos a földön azért mert nem megy..

Láttam a pasin, hogy nagyon megdöbbent/meglepődött de én is megvoltam lepődve mert mondom ha ez most nekem jön agyon ver :D Lényeg, hogy kb. 3 percen keresztül ordítottam vele majd elhoztam a kutyáját és mondtam neki h mehet a rendőrségre feljelenteni mert én is felfogom jelenteni állatkínzásért ha az orvos észrevesz olyat ami verés következménye miatt van.

Kedden lesz csak állatorvos addig várok, valamint izgulok, hogy most fel fog e jelenteni vagy észhez tért..

Nem tudom, hogy miért csináltam ezt de nem bírtam tovább nézni, ahogy szerencsétlen kutyát rángatja rugdossa és ütögeti! Ti mit csináltatok volna?

2013. márc. 30. 10:23
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Keress tanúkat. Biztos nem te voltál az egyetlen a környéken, aki látta, hogy rugdalja meg veri a kutyát, és biztos sokan mások is felháborodtak rajta, csak nem léptek közbe. Ha ne adj' isten feljelentene (szerintem nem fog) akkor jól jön, ha mások is el tudják mondani, hogy bántotta a kutyát.

Ha annyira tompa a pasi, hogy vissza se tudott szólni neked, nem hiszem, hogy bíróságra menne. Főleg, hogy te is megfenyegetted, hogy feljelentheted.

Legfeljebb szerez egy új kutyát... :P

2013. márc. 30. 10:50
 12/28 anonim ***** válasza:
Ha tényleg ezt csinálta,nem fog feljelenteni,kivéve ha szemét és van a kutyában chip.ha meg benézted és éppen a póráz fegyelmet gyakorolta,aminek része lehet a rángatás-és ez már nálam is okozott hasonló szitut-de sosem része a csapkodás,belerúgás,akkor peched van.De szerintem nem lesz gáz,megmentetted az ebet.Máskor inkább vedd fel és az állatvédőrségnek mutasd meg.Elkobozzák vagy lemondatják a kutyáról a gazdát.
2013. márc. 30. 10:58
 13/28 anonim ***** válasza:
36%
Lehet lepontozni, de nagyon el vagytok tévedve. Ez nem így megy, hogy te majd most kitalálod mi lesz. Az önbíráskodás is bűncselekmény. És ha úgy lököd fel, hogy elesik, beveri a fejét és meghal?
2013. márc. 30. 11:02
 14/28 anonim ***** válasza:
Elvetted tőle a kutyát,ő meg meg se mukkant,utánad se ment,nem keresett,tehát sz@rik rá!Ha feljelentene,szerintem nem lenne nagy bajod,a legtöbb ember állatbarát,szerintem a rendőrségen is látnák ezt!Különben is mi az,hogy feljelent csak úgy,de a kutya után nem megy,elég hülyén jönne ki!Tudja az a kretén a neved+címed?
2013. márc. 30. 11:05
 15/28 A kérdező kommentje:

kérem olvassátok el a kommenteket is! háromszor láttam a pasit és mind a háromszor pont úgy nevelte, hogy rugdosta, rángatta (úgy rángatta, hogy a kutya majdnem repült 2 métert...) valamint pálcával verte a kutyát nem gyengén...

Mint kutyatartó el tudom dönteni, hogy milyen a kutyanevelés és a kutya verés! szóval 100% h nem nevelte hanem verte és nemis csak picit hanem nagyon a kutyát..

amúgy nem tud rólam semmit, maximum látott itt a környékünkön már engem a kutyával de csak annyi..

amúgy barátnőm végig velem volt és ő is látta!

2013. márc. 30. 11:09
 16/28 anonim ***** válasza:
A nagydarab állatot úgy fellökni?Szegény!Amúgy a kérdező nem hülye,hogy a suhintást,meg a toszigálást összekeveri a jó nagy belerúgással,stb!Jól tetted,bármi történjen,de nyugi,úgy se lesz nagy baj!De majd légyszi írd meg mi történt,és a kiskutya sorsát is!Annál az állatnál nem maradhat
2013. márc. 30. 11:11
 17/28 anonim ***** válasza:
Az önbíráskodásban van valami,de az emberek annyira megszokták,hogy bármit megtehetnek,senki nem lép közbe,különösen egy állatért.Nem a legjobb módszer,de hatékony volt.Nem gondolom,hogy ha beszól vagy udvariasan megkér az megmentette volna az állatot a további szenvedéstől.Ha regisztrált chipes,tanúkat kell bogarászni ,de ritkán azok,hiába kötelező.Ha keverék a kutya és menhelyes volt,rajta lesz az adatlapján,értesíteni kell őket és nem adják vissza a tulajnak.
2013. márc. 30. 11:15
 18/28 anonim ***** válasza:
75%

Amit csinálták azt úgy hívják büntetőjogilag hogy rablás. 2-8 év között terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Az állatkínzás meg csak 2 évig terjedővel.

Szóval ilyenkor fel kell venni az esetet videóra és feljelentést kell tenni, nem elkezdeni összevissza akciózni, mert csak magunknak csinálunk gondot.

2013. márc. 30. 11:26
 19/28 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem jól tetted, hogy elvetted.:)
2013. márc. 30. 11:40
 20/28 anonim ***** válasza:
61%

Persze, jól tette, adott esetben nem te fogsz sittre menni helyette.

Megsúgom, rablásnál még büntetlen előéletűnek se szoktak felfüggőt kiszabni, egyből végrehajtandóval indul.

2013. márc. 30. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!