Hol lehet jelenteni az ilyen eseteket?
Múltkor sétáltam a kutyámmal és egy ismeretlen, de ránézésre szimpatikus utcába kanyarodtunk be. Értem ezalatt a masszív kerítéseket.
A járdán sétáltunk és az egyik kerítésnél odarohant a kutya őrjöngve, morogva. Lazán kidugta a fejét a kerítés lécei között! Nem biztos, hogy harapott volna, de lehet, hogyha kicsit lassabb vagyok és nem ugrok félre, akkor most nincs jobb karom. :(
Ezt lehet jelenteni vhova? Hova/kinek? És egyáltalán érdemes?
Amíg az önkormányzatok azzal nem foglalkoznak, ha valakinek az utcán kóborol a kutyája, addig ezzel sem fognak.
A minap olvastam, hogy egy kutyáját sétáltató kiskutyát támadott meg egy háztól kirohanó kutya, a tulajdonos 10.000 Ft pénzbírságot kapott!!!!!!!! Hát visszatartó erő ez??? Simán elítéltem volna az emberkét gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt, ami azért már komolyabb tétel.
A magyarországi állattartási kultúra a béka segge alatt van. Erről pedig leginkább az állatorvosok, és a hatóság, önkormányzatok tehet. Mindenki szemet huny minden felett, még ha emberéletekről is van szó, nemhogy az állatokról.
"a gazda ismeri a kutyáját és ehhez mérten hagyja úgy a kerítést vagy...."
Valószínűleg igazad van. Belegondolva a dologba, járnak arra gyerekek, postás.... Csak én tényleg úgy megijedtem. De ha anyám ment volna ott, akkor ő aztán tényleg azonnal meghal, mert szívrohamot kapott volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!