Van köztetek olyan aki szaporítótól vett kutyát? Elmesélnétek a történetet? Azóta hogy van a kutya?
Én igen, 2 éve,nem tudtam ezt a szaporítós dolgot,fogalmam sem volt,hogy rossz embertől veszek kutyát..akkor én is úgy láttam a dolgokat,hogy nem kell nekem kiállítási kutya nem kell tk-s, mert sokkal drágább..
Havanese-t vettünk így.. lekopogom egészséges!
a 2 év alatt a "legnagyobb betegsége" az volt,hogy férges volt,amúgy full egészséges kutya,szép a szőre és nagyon okos,jó idegrendszerű,barátságos és puszi osztogatós kutyus :)
szóval,hogy öszinte legyek semmi gond nincs ezzel a kutyával..viszont kb 1 éve olvastam vmi cikket erről a szaporítós dologról és megijedtem,hogy én is egy ilyen embert támogattam,ami nagyon elkeserített,de hát már nem tudtam mit csinálni :/
Azóta eszembe se jutna olcsó kutyát, ilyen emberektől venni..vagy menhelyről vagy tk-s kutyust fogok venni!!!
Minden ismerőst lebeszélek az olcsó kutya vásárlásról van akit sikerül van akit nem...
első vagyok:
igazából sok ember esik bele abba amibe én is,hogy nem tájékozodik eléggé a kutyavásárlást illetően..
igazából az embereket nagyon nehéz meggyőzni arról amiről ők azt hiszik igazuk van..
csak a saját kárán tanul!
vagy szerencséje lesz és pont kifog egy egészséges példányt vagy pedig egy betegeset..
12 ezerért vettem szaporítótól olcsó kutyát.Kiállítások nem érdekelnek,tenyésztés meg főleg nem.Nem kell pedigrés kutya.
Szóval a lényeg,hogy mire a kutya felnőtt,félmillió(!!!)forintomba került.Csak az,hogy életben maradjon.
Rengeteg hozott betegsége volt,plusz a szocializáció hiánya miatt idegi,viselkedési problémák.
Lett aztán később egy másik,szaporító selejtezte ki,mert már nem termelt több hasznot.Egy fillért nem fogadott el érte.A kutya testileg-lelkileg tönkre volt menve,egy ketrecben ellette futószalagon a kölyköket.Csontváz sovány volt,tele sebekkel,felfekvésekkel.Rendbehoztuk,ami több hónapba került.
Most mindketten kitűnően vannak.
Teszem hozzá,hogy ma sem adnék ki százezreket tenyésztőnek kutyáért.Más hobbyját nem vagyok hajlandó finanszírozni.
Ha legközelebb kutya kell,nem veszek szaporítótól.Mindig lesz olyan kutya a kedvenc fajtámból,aki segítségre szorul.
Arról nem beszélve,hogy még mestertenyésztőktől is jön ki beteg kutya.Ismerősöm is mestertenyésztő.Születik nála vesebetegtől kezdve szívbetegig mindenféle kutya.Pedig kiállításokra hordja a kutyáit,és nem olcsón árulja.
Olyat is ismerek,aki halott kutya törzskönyvével állít ki és szaporít talált kutyát.Szintén elismert tenyésztő.
Szóval az még nem garancia,ha valakinek mestertenyésztői címe van és drágán árulja a kölyköket.
Attól,hogy megvannak a kötelező oltások,még vígan lehet beteg egy kutya.Szívproblémától kezdve diszpláziáig millió olyan betegség van,amire nincs oltás.
Nektek szerencsétek volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!