Megéri kiskutyákat vállalni?
nyáron tervezek egy "fullextrás" kutyust venni. igazából nem szándékozok kiskutyákat kipréselni belőle,most mégis elgondolkoztam, hha mégis lenne kiskutyája, ez anyagilag megérné-e? mennyibe kerül kb oltások, törzskönyv,chip egy kiskutyának?
kérdésem igazából azért teszem fel,mert nem tudom megéri-e egy ilyen-olyan győztes szülőpártól kiskutyát venni,ha csak hobbi célra tartanám.
köszönöm előre is a válaszokat.
kennel név: 20.000 forint
tenyészszemle: 6.000 forint
szűrések: 30-50.000 forint
fedeztetés: 100.000 forinttól a határ a csillagos ég
herpesz oltások: 24.000 forint
vemhesség alatti ultrahangok: 18-30.000 forint
alombejelentő: 2.000 forint
kölyöktáp elválasztásig: 40.000 forint
elletőláda: 15-20.000 forint
kutyapelenkák, tisztítószerek, fertőtlenítő elválasztásig: 15-20.000 forint
oltások: 12-15.000 forint x alomszám
törzskönyv: 5.500 forint x alomszám
chipregisztráció: 1.500 forint x alomszám
MEOE tagsági: 9.000 forint/év
Hat kölyökkel számolva az kb. 450.000 forint. Ebben nincsenek benne a kiállítások (nevezési díj+utazási ktg+szállás: belföldön 20-40.000 forint/kiállítás, külföldön akár több százezres nagyságrendekről is beszélhetünk), a szuka etetése, esetleges képesség-, vagy munkavizsga (ha van ilyen a fajtában). Emellett kéne még bőven tanulnod genetikát is. Nagyjából ennyi.
mi az h újabb szaporító?? eszem ágában sem volt szaporítani!!
amugy utolsó kettő köszönöm a válaszokat, valami ilyesmire számítottam,szóval akkor nem lesz kiskutyája a szukámnak. sajnos egyetem mellett ilyenekre esélyem sincs..., viszont akkor lehet kevésbé nívós kennelt kellene választanom :/
Ahhoz, hogy a kölykök is "full extrásak" legyenek, tehát el tudj értük kérni egy normál összeget, a szülőknek is el kell valamit érni. Versenyre kell őket hordani, ami kapásból nagyon sok pénz. (felkészítés, utazás, nevezés, stb) Később tenyészszemle, szűrések, stb.
A tenyésztés nem megélhetési forrás, hanem hobby. Sok esetben inkább viszi a pénzt, mint hozza, de egy igazi tenyésztő úgysem azért az évi 30-50 esetleg 100 ezer forintért csinálja, amit aztán megmarad belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!