Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Igaz hogy a gyepmesteri...

Igaz hogy a gyepmesteri telepekre került kutyák 90%-át elaltatják?

Figyelt kérdés
Én ezzel kapcsolatban egymásnak nagyon ellentmondó információkat hallottam. Van aki rémséges, szörnyű helynek írja le ezeket a telepeket, hogy a kutyák nem kapnak semmilyen egészségügyi ellátást, a körülmények borzalmasak a kennelekben, sokan már a 2 hét várakozási idő alatt elpusztulnak, amelyik nem azt pedig elaltatják. Mások pedig mást mondanak, hogy igenis törődnek ezekkel a kutyákkal, ivartalanítják, kezelik őket és elég sok ideiglenes nevelőhöz kerül és sokat örökbe is fogadnak. Most mi az igazság? Vagy ezt telepe válogatja? A kérdés apropója egyébként az hogy most költöztünk kertes házba és szeretnénk egy kutyust, akit én örökbe akarok fogadni. De nem tudom ajánlatos-e elmenni egy ilyen gyepmesteri telepre körülnézni, mert én legszívesebben innen hoznék ki kutyust.
2009. szept. 18. 18:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A gyepmesteri telepen altatnak a menhelyeken jól bánnak az állatokkal és nem altatnak.A menhely és a gyepmesteri telep nem ugyan az.Ha megmondod hogy hol laksz akkor tudok neked irni menhelyt hogy honnan hozz ki kutyát.
2009. szept. 18. 18:38
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Először is különböztessük meg a menhelyeket és a gyepmesteri telepeket. A gyepmesteri telepeket az önkormányzatok működtetik, a menhelyek adományokból tartják fenn magukat. A gyepmesteri telepeken is van orvosi ellátás, ivartalanítás nincs, és itt sajnos altatnak. Azért nem 90 %-ot, de ha megtelnek, akkor sajnos altatni kell.

A menhelyeken nem altatnak (csak egészségügyi okból) ivartalanítanak és igyekeznek minden kutyát örökbe adni.

2009. szept. 18. 18:40
 3/12 A kérdező kommentje:
A 9. kerületben lakom, köszi a segítő szándékot! Tudom hogy a menhely és a sintér telep nagyon nem ugyanaz, nem is ugyanaz a rendeltetése a kettőnek. Csak tényleg annyi mindent hallani és nem tudom mi az igazság. Azért gondoltam hogy gyepmesteri telepről hozok el kutyust mert így talán egy olyan életet menthetnék meg amire a biztos halál várt volna.
2009. szept. 18. 18:40
 4/12 anonim ***** válasza:

Én ugyan macskás vagyok, de elkeserítő képeket láttam az ottani állatkákról. Úgy tudom, két hét után altatnak...

[link]

2009. szept. 18. 18:41
 5/12 anonim ***** válasza:
Nagyon jó ötletnek tartom, hogy gyepmesteri telepről hozzál ki kutyát, legalább egynek az életét megmented. Meglátod, egész életében nagyon hálás lesz neked, és sok örömöd lesz benne, Írd majd meg, hogy döntöttél!
2009. szept. 18. 19:03
 6/12 A kérdező kommentje:
Utolsónak köszönöm szépen a megerősítést!:) Megírom majd hogy hogyan döntöttünk!
2009. szept. 18. 19:26
 7/12 anonim ***** válasza:

Olvasd el:

[link]

Nem 90%, de sok kutya meghal naponta. Ez nem a gyepmesteri telepek/sintértelepek gonoszsága, aljassága, hanem egyszerűen arról van szó, hogy a jelenlegi maximum 10.000 sintértelepi és menhelyi férőhelyre - akár hogy is próbáljuk - nem lehet betuszkolni másfél millió kóbor kutyát!!!

A sintértelepeken meghalt kutyák száma versenyezhetne azokkal, akiket kidobálnak az autópályán, akiket gázolás után cserben hagynak, akik az erdőbe szülnek víz és élelem nélkül, akik láncon, mocskos lyukban tengetik mindennapjaikat.

A felelős állattartás a szaporulat megakadályozásával kezdődik (a VALÓDI tenyész állatokat leszámítva).

2009. szept. 18. 19:41
 8/12 anonim ***** válasza:
Holnap az illatos úti gyepmesteri telepen örökbefogadó nap lesz. Holnap a kutyusokat védőoltással, féregtelenítve, chipel ajándék nyakörvvel és pórázzal és egy ezer forintos Fressnapf vásárlási utalvánnyal lehet elhozni. Szerintem ha kutyát szeretnél, akkor érdemes az örökbefogadó napon ellátogatni az illatosra.
2009. szept. 18. 19:44
 9/12 anonim ***** válasza:

[link]

Holnap örökbefogadó nap :) szerintem nézz ki :)

2009. szept. 18. 20:55
 10/12 anonim ***** válasza:

én voltam önkéntes még fiatalabb koromban, nyíregyházi menhelyen. de suli miatt nem tudtam menni, pár év múlva elmentem újra és 1 kutyára tisztán emléxem 1 farkas keverékre és még ott volt.aztán nem sokkal később németországba vitték, sok kutya kerül oda.

mondjuk hallottam én is rémhíreket, ha nagyon sokáig nem találnak nekik gazdit akkor állatkertbe állateledel lesz belőlük, bár ezt kétlem. nem olyan emberek dolgoznak ott. meg hát akkor rohamosan fogyna az állomány.

2009. szept. 18. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!