Van egy 5 hónapos japán akita kan kutyám. A
kölyökkutyákat támadja a felnőttekkel szépen
eljátszik. Tudtok esetleg valami jó megoldást a
helyzetre, hogy ne lépjen fel agresszívan velük szemben?
Póráz nélkül mennyire tudod kontrollálni? Érdemes lenne mindenképp hozzáértőt házhoz hívni, vagy oviba menni (sima engedelmes képzés során nem fogja ezt produkálni).
Nálunk is volt hasonló gond (szintén kölykökkel), de most már csak pórázról támad ki, ha elengedem egy-egy szóval tökéletesen képes együtt játszani a kicsikkel.
Csak kanokkal csinálja, vagy szukákkal is? Nem lehet dominancia? Mondjuk ahhoz még elég fiatalka...
2013. márc. 28. 14:21
"Nem értem miért nem engedik oda hozzá a többi kölyköt"
Én nem vagyok egy tapasztalt kutyás, de szerintem lehet, hogy nem akarják a saját kutyájuk szocializációját elrontani azzal, hogy a kölyök esetleg rossz élményeket szerez a te kutyád agressziója miatt. Sajnos egyébként nekünk is hasonló problémánk van, úgyhogy értelmes tanáccsal nem szolgálhatok.
2013. márc. 28. 17:05
13/20 A kérdező kommentje:
De igen, tuti, hogy dominálni akar, eddig ez annyiban kimerült, hogy rájuk tette a lábát, föléjük állt stb. Egyszer összebalhéztak egy szuka rotival. Azóta csinálja ezt. egész addig a roti behódolt az enyémnek, egyszer visszaállt neki és akkor összemarakodtak. Amúgy nemtől függetlenül. Póráz nélkül esetenként alkalmi süket de nem mindig. Köszi a válaszokat!
5 hónapos kutyánál ez nem normális viselkedés.
2013. márc. 28. 21:06
Mindenféle dominanciát tiltani kellett volna már az elejétől, nem szabadott volna hagyni, hogy idáig fajuljon. Most már csak annyit tudsz tenni, hogy minél többet hordod kutyák közé és mindennemű dominanciát keményen korrigálsz/tiltasz - azért lenne jó egy suli/jó kiképző, hogy tudd a különbséget a kettő között és azt is, mikor melyiket és hogyan kell alkalmazni.
2013. márc. 28. 21:10
16/20 A kérdező kommentje:
Kezdetektől tiltottam neki azt a viselkedést, egy idő után abba is hagyta. Eddig nem is volt semmi gond.
Akkor a tiltás formájával vagy időzítésével van gond. Ehhez viszont már mindenképpen kell valaki, aki ért a dologhoz és kívülről lát titeket.
2013. márc. 28. 22:06
18/20 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm szépen a válaszokat!
későn láttam már ezeket a kérdéseket ,csak egy válaszom volna a kutya suliban a műanyag kavicsos flaskát vágták hozzá ilyenkor , hogy tudja hol a helye ,egy próbát megérne !!
2013. máj. 21. 20:41
És ha másfajta állatokkal engednéd játszani?Pl cica, vadászgörény. Ha náluk megtanulja hogy kell viselkedni, akkor már a kutyákkal sem lesz gond szerintem.
2013. jún. 27. 09:37
Kapcsolódó kérdések: