Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám nagyon érzékeny a...

Mátyás97 kérdése:

A kutyám nagyon érzékeny a nyakára. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy 2 éves Golden retrieverem. Először nyakörve volt neki, de nagyon fulladozott. És vettem neki hámot, amit nagyon szeret. Viszont ahogy nagyobb lett, egyre jobban húzott. A régi nyakörvét kinőtte már. Szerintetek visszatérjek a nyakörvre? Mert ár ki is néztem egyet. Van rajta kendő, párnás, és modern kék.

2013. márc. 27. 14:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
Térj vissza a nyakörvre, mert a hámmal nem lehet megfelelően korrigálni a nemkívánatos viselkedést. Nyakörvnél (meg úgy általában a sétánál) figyelj oda rá hogy a kutyus melletted menjen, ne előtted, told fel a pórázt a nyakán amennyire tudod, és ha korrigálsz akkor ne hátrafelé rángasd a pórázt mert az csak fokozza az intenzitást, hanem oldalra mert az kizökkenti. És a kutyának tök mindegy hogy modern kék vagy oldschool piros a nyakörv színe.
2013. márc. 27. 14:34
 2/12 anonim ***** válasza:
81%

*told fel a nyakörvet a nyakán amennyire lehet, ne a pórázt, bocsánat

azért kell ez mert a nyak teteje sokkal gyengébb (az embereknél is), így jobban irányítható a kutya mintha lent van a nyakörv az izmos résznél

2013. márc. 27. 14:35
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) Akkor visszatérek a nyakörvre:)
2013. márc. 27. 14:37
 4/12 anonim ***** válasza:
Nyakörv és amint elhalad a lábad vonala mellett, hátraarc és húzod magaddal a kutyát, megteszel pár lépést és ismét megfordulsz. Nagyon hamar le fog esni neki, h akkor haladtok előre, ha szépen sétál!
2013. márc. 27. 14:57
 5/12 A kérdező kommentje:
Jó ötlet! Kipróbálom. Köszi:D
2013. márc. 27. 15:07
 6/12 anonim ***** válasza:

A legtöbben ezt alkalmazzák :) és bevált.

Itt is fontos a következetesség, minden egyes alkalomnál fordulj meg :)

2013. márc. 27. 15:08
 7/12 A kérdező kommentje:
Rendben!:)Köszönöm:)
2013. márc. 27. 15:13
 8/12 anonim ***** válasza:
Egy dolgot Szandi elfelejtett :D véletlenül se ugyan annyit lépj amikor megfordulsz, mert a kutya ezt igen gyorsan megtanulja :)
2013. márc. 27. 15:23
 9/12 A kérdező kommentje:

Jó hogy mondod:)

Ilyeneket veszek: [link]

És egy ilyen kékben::)

2013. márc. 27. 15:29
 10/12 anonim ***** válasza:

Ez eszembe se jutott :D

Mondjuk én alapból váltogattam :)

2013. márc. 27. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!