Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitévő legyek, nem javul a...

Mitévő legyek, nem javul a kutyám állapota?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kutyámnak 3-4napja véres a széklete, vércsepekk jönnek belőle...Sajnos azt hiszem felelőtlen voltam, ugyanis, csontot adtam neki, máskor is kapott már mert nagyon szereti, de most kapott két egymás követő napon is. 2 éves bernáthegyi szukáról van szó, aki ráadásul most tüzel, tehát amugy is vérzik...

Nemszives mozog csak üldögél vagy fekszik, mert megfigyeltem hogy ha ráveszem egy pici sétára azonnal legugol mintha üriteni akarna, de csak vér vagy véres széklet jön neki.

Tegnapelőtt felhivtam az orvost, késő délután érkezett meg, aztán be kellett vinnünk hozzá a kutyát merthogy a bűzmirigyével lesz gond biztosan.

A barátommal lefogtuk, de tudni kell azt hogy annyira fajt mar a vegbelnyilasa, hogy a hatat sem lehetett simogatni, szoval lefogtuk es probalta neki kinyomni, de a kutyank annyira orditott hogy en meg ilyet nem tapasztaltam, mar feltem hogy a baratomat megharapja.

Nem kellett volna valami nyugtatot adni neki?

Aztan az orvos ugy szedte ki a szekletet a fenekebol, de azt mondta nincs ott semmi megakadva, csak valoszinuleg a csont felsertette a beleit, es ezert verzik. Kapott ket injekciot, kicsit fura az orvosunk, nem igazan tajekoztat hogy mit miert ad, vagy mi mire valo.Neha meg akkor sem ha rakerdezek.

Kerestunk mar mas allatorvost, de kis faluban lakunk es a kornyeken viszont neki van a legjobb rendeloje.

Miutan hazahoztuk is verzett szegeny kutya, azt a parancsot kaptuk hogy almat vagy joghurtot adjunk neki.

Joghurtot evett egy picit, es ma kell mennunk kontrolra, de ugy latom nemhogy javulna az allapota, hanem talan meg gyengebb is szegeny, es raadasul ugyanugy nem bir mozdulni es a szeklete tiszta ver.

Mar en rettegek hogy ma hogy fogjuk elvinni az orvoshoz, en nem akarom megegyszer ugy megkinoztatni mint a multkor.

Tenyleg nem lehet szerencsetlennek beadni egy nyugtatot?

A szivem szakad meg ugy sajnalom szegenykemet,es felek nincse komolyabb baja, vagy egyaltalan rendesen kezeli-e az orvos.

Valaki nem jart mar igy a kutyajaval?Nincs köztetek egy állatorvos aki esetleg tanácsolna valamnit?

25L

2013. márc. 27. 10:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia. Valószínűleg azért az orvos tudja, hogy mit csinál, még ha a stílusa kicsit furcsa is. Ha nem mondja meg, hogy mit ad be, akkor kérdezzetek, ha nem válaszol, akkor kérdezd meg még egyszer, mert lehet, hogy nem figyelt, és fel se fogta, hogy mit kérdeztél.

Nyugtatót kérhetsz a kutyának, de az több pénzbe kerül, meg lehet, hogy direkt nem akarja lenyugtatózni, hogy lássa, hogy a kutya hogyan reagál. Kérdezzetek rá mindenre, hogy hogy nem kaphat-e nyugtatót, hogy mit ad be neki, hogy mit tanácsol, hogy mi a véleménye. Én is mindig faggatom a dokit(bár, ő magától is mondaná) Ha kell, egy dologra kérdezz rá többször is, nem fog hülyének nézni, csak látni fogja, hogy aggódsz.

Amúgy, neten nézz szét, és hívj fel más állatorvost is(mindegy, hogy hol lakik a doki, ha jó) mondj el neki mindent, hogy mi a baja a kutyádnak, hogy az orvosod mit mondott, hogy szerinte igaza lehet-e az orvosodna, és ha valami új dolgot is felvet, azt mondd el a dokidnak, hátha ő nem gondolt rá, és így megnézi azt is.

Kommunikációval sokat tudsz segíteni magadon, és a kutyádon is.

Nagyon remélem, hogy meggyógyul a kutyád!

Sok szerencsét!

2013. márc. 27. 10:37
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom hol laksz, de olyan nincs, hogy nincs másik a környéken. Inkább utazz vele többet, de derüljön ki, hogy mi a baja.

Az egy dolog, hogy fura a stílusa, de elmondani a szakvéleményt, ill. válaszolni a gazdi kérdésére kötelessége. Ha ekkora fájdalmai vannak a kutyának és napok óta véres a széklete az nem biztos, hogy csak a csont evés miatt van.

Talán érzékenyebb és a bűzmirigye is be van gyulladva, de ha nem mond semmit, akkor vagy kérdezz rá, vagy keress másik orvost. Ne hagyd rá, hogy nem válaszol...

A te kutyád, a te pénzed.

2013. márc. 27. 10:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha a mai nap is ugyanúgy áll a kutyához az orvos, írd meg, merre laksz. Lesz itt olyan, aki tud ajánlani másikat, normálisabbat. Sokszor van az, hogy a kutyával bizony még több 10 km távolságra is elmennek, csak azért, mert ott találták meg a megfelelő orvost.
2013. márc. 27. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!