Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon náthás a mopszom! Mit...

Nagyon náthás a mopszom! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Gyógyszerezni nem szívesen gyógyszerezném, pénz sincs jelenleg nagyon rá. :(

Házi praktikákat szeretnék!

A mopszoknak általában is rövid az orruk, de az orvos azt mondta, neki egyébként is nehezebb dolga van fajtán belül...

Ha van 100%-ig bevált gyógyszer, azt is mondhattok, de elsősorban nem ezeket várom, hanem azonnali, gyors segítséget neki, amit itthon tudok adni. :/

2013. márc. 26. 10:17
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Azért szipog, mert könnyen megfázik, gyenge az immunrendszere, átlagnál is rövidebb orral. Orvos mondta, nincs semmi komolyabb. Bejött a hideg megint, egyből taknyosodik..
2013. márc. 26. 12:06
 12/16 anonim ***** válasza:
58%

"Gyógyszerezni nem szívesen gyógyszerezném, pénz sincs jelenleg nagyon rá."

Ez a "csak éppen hogyan etetni tudom a kutyám másra nincs pénzem, de azért legyen már kutyám mert szeretem, imádom" eset.

Első válaszoló vagyok.

Ne próbáld meg beadni itt hogy te milyen jó vagy mert nem fog sikerülni. Az hogy te úgy gondolod nem kell gyógyszerezni a kutyát mert az milyen egészségtelen, az a te szoc véleményed, nem értesz hozzá, nem vagy orvos. Egy orvos egészen biztos mást mondana. (Attól függetlenül hogy már vitted hasonló problémával. Minden egyes betegség más és más lehet, a szövődményekről már nem is beszélek.)

Azt se tudod mi a kutyád baja, csak tippelgetsz és próbálsz ingyen, házilag "orvosolni". Hát hajrá.

Vagy bejön vagy nem.

Én biztos hogy nem inhaláloznám az állatom. Egyáltalán nem biztos, (sőt) hogy az emberi gyógyító módok a kutyákra is jó hatással vannak. A kutya nem ember.

Szerintem a fő gond az, hogy eleve nincs pénzed az állat gyógyítására. A szoc véleményedet a gyógyszer szükségességéről most hagyjuk. Az, hogy eleve nincs félretett pénzed az állatodra, bármilyen eshetőségre, szomorú.

Ilyen embereknek nem kéne állatot tartani. Ez az én szoc véleményem volt. Bocs.

2013. márc. 27. 08:43
 13/16 A kérdező kommentje:

Továbbra sem kaptam viszont a kérdésemre választ. :)

(Parancsolj kedves egyes, itt van minden ami elkerülte a figyelmed.

"Azért szipog, mert könnyen megfázik, gyenge az immunrendszere, átlagnál is rövidebb orral. ORVOS MONDTA, nincs semmi komolyabb. Bejött a hideg megint, egyből taknyosodik.."

"Ha van 100%-ig bevált gyógyszer, azt is mondhattok, de ELSŐSORBAN NEM EZEKET várom, hanem azonnali, gyors segítséget neki, amit itthon tudok adni. :/"

"Fent leírtam, ha van olyan gyógyszer, ami 100%-ig bevált, akkor NEM FOGOM NEM MEGVENNI. "

"Sokszor VITTEM ORVOSHOZ, TEGNAP IS ott voltunk, de nem mer A DOKTOR erősebb gyógyszert adni neki, amíg antibiotikumot is szedett nemrégiben. KUTYA BÉRESE volt már, de az sem segített. Mindig legyengítik a gyógyszerek, ALTERNATÍVÁT keresek, "

2013. márc. 27. 11:14
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát ha erős gyógyszereket szedett az utóbbi időben akkor érdemes lenne probiotikummal próbálkozni. Állatpatikában tudsz venni olyan 1500-2000 ft körül van. Legalábbis én annyiért vettem. Az én kutyám még nem volt megfázva, viszont amit én csinálnék a helyedben:

Meleg helyen tartanám egy pár napig azonos hőmérsékleten. Ha ki megy akkoris jól felöltöztetni. Elmennék probiotikumért, meg multivitaminért, esetleg megkérdezném a patikust, hogy mit ajánl. Föznék neki egy kis húslevest, hogy megerősödjön. De persze azért folyamatosan konzultálnék az orvossal telefonon, hogy jó-e amikre gondoltam. Nem igazán értettem a kommentjeidből, hogy mi volt ez az orvossal. Hogy voltatok nála és azt mondta, hogy nem kell neki gyógyszer? Ezt nem értem. Én mondjuk biztos elvinném orvoshoz, mert aztán sose lehet tudni, hogy nincs-e valami komolyabb baj a háttérben. Étvágya kedve rendben van?

2013. márc. 27. 12:14
 15/16 anonim ***** válasza:

Nekem is van kutyám, 8 éves. 8 éve olyan anyagi helyzetben voltunk, hogy bármikor elvihettem orvoshoz ha problémája volt. Azóta a családom anyagi helyzete teljesen megváltozott, én néhány napja vesztettem el a munkámat. Na bumm. A kutya attól még ott van. Tegyem ki az utcára, kedves oltogatók? Honnan tudjátok, hogy miért nincs pénze a kérdezőnek és, hogy ettől rögtön olyan nagyon felelőtlen? Rendszeresen olvasom a kutyás kérdéseket és annyira idegesítő sznob kutyások is irkálnak ide, hogy valami borzasztó...

A kérdésre is válaszolva, azért annyiban igazuk van, hogy mindenképp orvosra van szükség. A mi orvosunk megengedi, hogy később fizessünk, ha épp úgy van. Utána pedig a megelőzésre hajts, pl. nem tudom van-e a kutyának ruhája. A béres cseppet nem tudom mikor használtátok, de ha nem megelőzésként, akkor azt is újra elővehetitek majd. Remélem jól van már az eb :)

2013. ápr. 4. 08:21
 16/16 anonim ***** válasza:
Esetleg megnézhetné másik orvos (mert közben látom volt már).
2013. ápr. 4. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!