Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyatanítási bevált...

Milyen kutyatanítási bevált módokat tudtok?

Figyelt kérdés
Bármi jöhet!

2013. márc. 25. 19:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
37%

Ültesd le,mind2 markodba tegyél egy jutalomfalatot.nyujtsd ki felé az egyik kezed és mond,hogy "pacsi",majd a másikat és akkor mond hogy "másik".Egy ideig emeld fel te a lábát,aztán tudni fogja.

Én felváltva nyujtom a kezeimet és a kutyám is felváltva a lábait,elég mókás :)

2013. márc. 25. 19:33
 2/12 Hovarju ***** válasza:
58%
következetes, kitartó gyakorlás jutalom falattal.
2013. márc. 25. 19:34
 3/12 anonim ***** válasza:
73%

Konkrétan mire szeretnéd megtanítani? Mert szerintem a cél szerint módosulhat a módszer.

Alapjaiban nézve én igazából a pozitív megerősítés híve vagyok, ez a legtöbb esetben beválik.

4/12 anonim ***** válasza:
58%

Jutalomfalatka.

én "ültetni" tanítottam a kutyámat, lenyomtam a fenekét, eleinte már azért kapott jutalomfalatkát, mikor magától leült akkor többet kapott kicsit, plusz megdicsértem/megsimogattam. De a spiccemmel hiába próbálkoztam..ők reménytelenek.. :D

5/12 anonim ***** válasza:
37%

Ül: Az egyik kezedbe vegyél jutalomfalatot és lassan a feje felett kezd el húzni hátrafelé (a kezed).

Fekszik: Ültesd le. Fogj jutifalatot a kezedbe és lefelé de előre is tehát átlósan húzd a kezed.

1 db forgás: a kezedben most is jutalomfalat. Lassan az orra előtt egy kört csinálsz, egy idő után követni fogja.

Az én kutyám egyenlőre csak ennyit tud.

Fontos: Egyszerre csak 1 trükk. Mindig dicsérd, akkor is ha nem teljesen jó. Légy türelmes. Derítsd ki hogy a kutyád a jutalomfalat vagy a játék motiválja jobban. Amelyiknek jobban örül azzal jobban jutalmazd. ;)

2013. márc. 25. 19:41
 6/12 anonim ***** válasza:
37%

Ötös vagyok :) vmit elfelejtettem.

A fekvésnél a földig húzd a kezed.

Az 1db körnél pedig a kutya orrától kezdve a kutya korül csináld a kort :D Az enyém először ugrott egyet és így csinálta meg de már jól tudja (akkor is jutalmaztam hiszen jó úton járt.

2013. márc. 25. 19:48
 7/12 anonim ***** válasza:
58%
Én klikkeres tanítás párti vagyok, ennek a hat technikájával gyakorlatilag bármit meg lehet tanítani a kutyának, amire fizikailag is képes. Ha leírod pontosan mit szeretnél tanítani, tudunk konkrétabb válaszokat is adni.
2013. márc. 25. 20:34
 8/12 A kérdező kommentje:
Igazából bármit megtanítanák neki, de inkább az ülést, a fekvést , a pacsit meg ilyen egyszerű dolgokra gondoltam, de bármit kipróbálok!
2013. márc. 25. 22:14
 9/12 zsuzsabazsa ***** válasza:
37%

Valami rövid dallamot énekelj a kutyának és ezzel egy időben emeld fel az egyik pracliját, addig tartsd amíg tart a dallam, de rövid legyen. Ezt többször ismételd meg.

Egy idő után ha meghallja a dallamot fel fogja emelni a lábát. A kutya ülő helyzetben legyen.

2013. ápr. 2. 14:07
 10/12 anonim ***** válasza:
37%

A 101 kutyatrükk című könyvet ajánlom. Képpel minden trükk illusztrálva van benne és akár kézjellel is megtaníthatod a trükköket a kutyádnak.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2013. ápr. 2. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!