Golden retriever/Husky/Német juhászkutya? :-)
Szia! Nekem is nagyon tetszik mind a három fajta, de ha még nem volt kutyád, akkor szerintem a Husky-t felejtsd el. Elég határozottnak kell lenni hozzá.
Nekünk mindig is volt Német Juhászunk, nagyon szeretem! Nála arra kell figyelni, hogy az állomány nagy része diszpláziás, olyan tenyésztőtől kell venni, aki tényleg megbízható.
A Golden Retriever pedig tudtommal a legszelídebb fajta, tipikus családi kutya, de nála is figyelni kell, mert ott meg szívbetegségek a gyakoriak.
Egyébként miért nem mentek el egy menhelyre a szüleiddel, és választotok egy aranyos keveréket? Ha nincs egy fajta amit nagyon szeretnél, akkor én ezt javaslom. Azzal ha egy menhelyről befogadsz egy kutyát, megmented azt amelyiket befogadod, és azt amelyik a helyére kerül. Sok sikert, és jó kutyázást!
szia. Nekem huskym és német jucim van.
Ég és föld.
Mind a kettővel sokat foglalkozok, mind trükkök, mind mozgatás terén, a husky talán kicsit gyorsabban tanul, DE, a német juhász sokkal-sokkal engedelmesebb.
Míg neki elég egyszer mondanom valamit, addig a huskynak van, hogy kétszer is el kell mondani, hogy mit csináljon.
Sokkal szeleburdibb,aktívabb, bohócabb, mint a nj, de ők így egészítik ki egymást.
Amúgy a huskyt nem ajánlanám nyugodt szívvel, de a német juhászt se.
Nagyon el lehet rontani mind a kettőt, és ha a nj-t nem következetesen neveled, akkor baleset is lehet a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!