Golden retriever vagy inkabb labrador?
Az a helyzet h nehany honappal ezelott meghalt a 12 eves border colliem, es szeretnek venni egy uj kutyust. Szerintem mind a 2 nagyon szep es tudomasom szerint mind2 csalad szereto kutya, ami ebben az esetben eleg fontos. Foleg azoknak a velemenyere lennek kivancsi akiknek mar volt/ van goldijuk vagy labrijuk, de minden segitsegnek orulok. A kovetkezok lennenek a kerdeseim.
Sokat szoktak asni? teny h van egy kb 250m2-es kisudvarunk , de nagy resze le van betonozva.
2 naponta egy 1-1,5 oras seta eleg neki?
Melyik mozgekonyabb a 2 faj kozul?
Szia! Sajnálom a kutyusodat.
Nekem labradorom van. 900 m2-es az udvarunk. Igen, nagyon sokat ás, és nem azért, mert nincs lemozgatva. Iszonyat nagy a mozgásigénye, hihetetlenül nagy. :) Ha kinti-benti kutyának szánod, akkor nem ajánlom, mert nagyon hullatja a szőrét. Minden nap sétálni kell vele, és nagyon igényli a játékot. Rengeteget kell vele foglalkozni, és ha nem kapja meg, akkor rongál, rág stb...
Imádja a családját, minden percben velünk szeretne lenni. Nagyon kedves kutya, és hihetetlenül okos. Percek alatt megtanul bármit, persze megfelelő ösztönzés mellet, ami számára a kaja. :) Nagyon hízékonyak, (szerencsére a miénk normális súlyú, 29 kg) és a sok szaporítás miatt a legtöbb epilepsziás. ( idősebb korban jelentkezik)
Hát röviden ennyit tudtam mondani! :)
Koszi mind2nek. Hat igen kinti-benti kutya lenne. Labrinak nagyon hull a szore? Erdekes, a goldinak hosszabb szore van, ezert gondoltam h jobban is hullajtja.
Nem tudom...eddig inkabb a labri fele hajlottam de az olvasottak alapjan kezd valtozni a velemenyem.
Tovabbi velemenyeket kivancsian varko ;)
Golden gazdi vagyok/voltam/remélem leszek.:)
Most gonden keverékünk van de imádnivaló kutya. Sose ásott egyik kutyusunk sem, nagyon barátságos, könnyen alkalmazkodó kutyák. Nem hullajtja annyira a szőrét mint a labi. (a hosszabb szőrű kutyák nem hullajtják annyira mivel nekik kis gombócokban hullik, a rövid szőrűeknek pedig aprócska kis szőrszárak hullanak) Könnyebb utána takarítani bent, mert könnyebb összeszedni a szőr gombóckákat. Ha az udvarban foglalkozol vele minden nap, akkor elég annyi séta neki. Nagyon apportos kutyák, élvezik a játékot. Nagyon karakteresek is szerintem, egyszerűen beleszerettem ebbe a fajtába.*-*
A labik is nagyon jópofák kutyaFAJTA viszont én őket nem nagyon ismerem. Elvileg nincs sok eltérés a két kutya között de én akkor is a goldent ajánlom.
Második vagyok! :) Tényleg eszméletlenül hullik a szőre! Hiába fésülöd, és adod neki a legdrágább tápot, nem segít, egyszerűen ilyen a szőrük. Tény, hogy nincs sok különbség a 2 fajta között. :) Egyébként a labik is nagyon édesek, aranyosak, türelmesek, okosak. :)
A miénknek az az egy rossz tulajdonsága van, hogy ás. :S Próbáljuk leszoktatni, eddig eredménytelenül. Amint jó idő lesz visszük kutyasuliba. Kb. 1 és fél éves, de csak június óta van velünk. (talált kutyus)
nekem labim van és egyszer sem ásott még gödröt..
a golden kecsesebb, de mind2 nagyon aranyos!
akármelyiket is választod, arra ügyelj, hogy a lehető legjobb helyről vedd, mert mind2 fajta túltenyésztett, és sok sajnos a "problémás" kutya! :(
goldi gazdija vagyok
nem ás sokat csak homokba vagy felásott földbe.
A 2 naponta séta sajnos nem elég egyiknek sem mert nagyon nagy a mozgásigényük.
a goldinak nem hullik a szőre nagyon szép és kecses tanulékony.
Az enyém nagyon sokat rág szétrágta a kanapét és a könyveket is imádja tépkedni ez azért van mert nincs időm sokat sétálni vele.
Remélem tudtam segíteni sok szerencsét
Nekem is labim van, hát szőr....MINDENHOL. Nekünk annó mikor kerti kutya volt nem ásott, viszont gallyra vágódott a csípője :/
A goldikról valamelyik nap pedig azt olvasta, hogy kezdenek hamisodni, bár, nem nézem ki belőlük,de mindegy. Nekem most is itt döglik a lábamnál, de ha leviszük futni, lobogok utána >< :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!