Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Golden retriever vagy inkabb...

Golden retriever vagy inkabb labrador?

Figyelt kérdés

Az a helyzet h nehany honappal ezelott meghalt a 12 eves border colliem, es szeretnek venni egy uj kutyust. Szerintem mind a 2 nagyon szep es tudomasom szerint mind2 csalad szereto kutya, ami ebben az esetben eleg fontos. Foleg azoknak a velemenyere lennek kivancsi akiknek mar volt/ van goldijuk vagy labrijuk, de minden segitsegnek orulok. A kovetkezok lennenek a kerdeseim.

Sokat szoktak asni? teny h van egy kb 250m2-es kisudvarunk , de nagy resze le van betonozva.

2 naponta egy 1-1,5 oras seta eleg neki?

Melyik mozgekonyabb a 2 faj kozul?

2013. márc. 17. 14:26
 1/10 anonim ***** válasza:
A labrador mozgékonyabb a goldik nyugottabbak könnyebben kezelhetők szerintem a goldi jobb választás lenne nektek:)
2013. márc. 17. 14:42
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia! Sajnálom a kutyusodat.

Nekem labradorom van. 900 m2-es az udvarunk. Igen, nagyon sokat ás, és nem azért, mert nincs lemozgatva. Iszonyat nagy a mozgásigénye, hihetetlenül nagy. :) Ha kinti-benti kutyának szánod, akkor nem ajánlom, mert nagyon hullatja a szőrét. Minden nap sétálni kell vele, és nagyon igényli a játékot. Rengeteget kell vele foglalkozni, és ha nem kapja meg, akkor rongál, rág stb...

Imádja a családját, minden percben velünk szeretne lenni. Nagyon kedves kutya, és hihetetlenül okos. Percek alatt megtanul bármit, persze megfelelő ösztönzés mellet, ami számára a kaja. :) Nagyon hízékonyak, (szerencsére a miénk normális súlyú, 29 kg) és a sok szaporítás miatt a legtöbb epilepsziás. ( idősebb korban jelentkezik)

Hát röviden ennyit tudtam mondani! :)

2013. márc. 17. 14:42
 3/10 A kérdező kommentje:

Koszi mind2nek. Hat igen kinti-benti kutya lenne. Labrinak nagyon hull a szore? Erdekes, a goldinak hosszabb szore van, ezert gondoltam h jobban is hullajtja.

Nem tudom...eddig inkabb a labri fele hajlottam de az olvasottak alapjan kezd valtozni a velemenyem.

Tovabbi velemenyeket kivancsian varko ;)

2013. márc. 17. 14:55
 4/10 anonim ***** válasza:

Golden gazdi vagyok/voltam/remélem leszek.:)

Most gonden keverékünk van de imádnivaló kutya. Sose ásott egyik kutyusunk sem, nagyon barátságos, könnyen alkalmazkodó kutyák. Nem hullajtja annyira a szőrét mint a labi. (a hosszabb szőrű kutyák nem hullajtják annyira mivel nekik kis gombócokban hullik, a rövid szőrűeknek pedig aprócska kis szőrszárak hullanak) Könnyebb utána takarítani bent, mert könnyebb összeszedni a szőr gombóckákat. Ha az udvarban foglalkozol vele minden nap, akkor elég annyi séta neki. Nagyon apportos kutyák, élvezik a játékot. Nagyon karakteresek is szerintem, egyszerűen beleszerettem ebbe a fajtába.*-*

A labik is nagyon jópofák kutyaFAJTA viszont én őket nem nagyon ismerem. Elvileg nincs sok eltérés a két kutya között de én akkor is a goldent ajánlom.

2013. márc. 17. 15:18
 5/10 anonim ***** válasza:

Második vagyok! :) Tényleg eszméletlenül hullik a szőre! Hiába fésülöd, és adod neki a legdrágább tápot, nem segít, egyszerűen ilyen a szőrük. Tény, hogy nincs sok különbség a 2 fajta között. :) Egyébként a labik is nagyon édesek, aranyosak, türelmesek, okosak. :)

A miénknek az az egy rossz tulajdonsága van, hogy ás. :S Próbáljuk leszoktatni, eddig eredménytelenül. Amint jó idő lesz visszük kutyasuliba. Kb. 1 és fél éves, de csak június óta van velünk. (talált kutyus)

2013. márc. 17. 15:24
 6/10 A kérdező kommentje:
Persze mind2 faj nagyon edes, de a leirtak alapjan inkabb a goldit talalom szamomra megfelelobb kutyanak. Tul nagy kihivast szerintem egyik sem jelentene, border collie utan szerintem kijelenthetem h a labrival vagy a goldival nem lesz tul sok gondom, csak azt akarom h nekem is es a kutyanak is minnel jobb legyen. Koszi a segitseget :D
2013. márc. 17. 15:38
 7/10 anonim ***** válasza:
Majd írd meg, hogy döntöttél, de biztos vagyok benne, hogy bármelyiket is választod jól fogsz járni. :) Nagyon édesek. (2.)
2013. márc. 17. 16:21
 8/10 anonim ***** válasza:
50%

nekem labim van és egyszer sem ásott még gödröt..

a golden kecsesebb, de mind2 nagyon aranyos!

akármelyiket is választod, arra ügyelj, hogy a lehető legjobb helyről vedd, mert mind2 fajta túltenyésztett, és sok sajnos a "problémás" kutya! :(

2013. ápr. 1. 21:40
 9/10 anonim ***** válasza:

goldi gazdija vagyok

nem ás sokat csak homokba vagy felásott földbe.

A 2 naponta séta sajnos nem elég egyiknek sem mert nagyon nagy a mozgásigényük.

a goldinak nem hullik a szőre nagyon szép és kecses tanulékony.

Az enyém nagyon sokat rág szétrágta a kanapét és a könyveket is imádja tépkedni ez azért van mert nincs időm sokat sétálni vele.

Remélem tudtam segíteni sok szerencsét

2013. ápr. 10. 16:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem is labim van, hát szőr....MINDENHOL. Nekünk annó mikor kerti kutya volt nem ásott, viszont gallyra vágódott a csípője :/

A goldikról valamelyik nap pedig azt olvasta, hogy kezdenek hamisodni, bár, nem nézem ki belőlük,de mindegy. Nekem most is itt döglik a lábamnál, de ha leviszük futni, lobogok utána >< :D

2013. ápr. 16. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!