Hová tudnám vinni a kutyámat (ónémet juhász) úszni?
Ma voltunk röntgenen és sajnos rossz híreket kaptunk. :(
Elvileg le fog bénulni a kutyusom lába (most fél éves) 2 éves korára. :(
Ha valaki tud valamilyen fedett helyről, ahová télen is lehet vinni a kutyust úszni (mivel erősíteni kell a hátsó izmait), az lécci írjon!!
Bármilyen megoldás érdekel a kutyum jővője miatt!!!
Rehabilitációs hámról vélemény, tapasztalat? Hogyan kell alkalmazni? :S :(
köszi a válaszokat
bányatóra , tavakba, folyókra ,stb.
a kutyát akarod úsztatni,vagy te akarsz úszni ?
fedett hely ? télen ?
minek.
hosszúszőrű kutyád van, ami szereti a hideget !!
a kutyáinknak még a vékony-jeget is fel kellett törnünk télen, hogy a úszhassanak , labrador, berni pásztor. a szőrükön megfagy a víz, ezek meg élvezik !!
persze nagyon hidegben nem úsztatjuk, de az év nagy részében sokat fürdenek .
a mozgás ami segít a bajon ,de csak módjával, meg a jó táp,és az alacsonyan tartott testsúly !!
kb. hány alkalom segíthet maradandóan? :S
egy 20 perces alkalom 3500 ft :(
jó sok pénzért segíthet , talán, bár szerintem ez csak ideiglenes!szerintem a hidró.. meg a többi az elkényeztetett túlsúlyos , kutyák gazdag gazdáinak ügyes lehúzása !
20 perc / 3500 ft sok érte !
szerintem , heti 3-4 × 1 óra úszás kell ahhoz ,hogy az ízületei erősödjenek.
persze nem egyszerre hanem fokozatossan.
nem vagyok állatorvos, de a kutyák akiket úszni látok ,sokkal erősebbek,mint a panelos fajtársaik,akik a lépcsőzéstől is kivannak .
én első
Gondolom nem tenyésztőtől vetted, szűrt szülöktől.
(Mert akkor ez nem fordulhatott volna elő)
De ha mégis, akkor legalább a kutya árát azonnal visszaadja a tenyésztő, ha kiderül, hogy ennyire súlyosan diszpláziás. Abból is kijön vagy 20 kezelés.
Ha hidroterápiában gondolkodsz: a hidroterápiás kádat te is meg tudod otthon csinálni. Veszel 5 üveglapot, vagy mást, ami nem ázik át (üveglapot azért szoktak használni, mert abban látszik a kutya mozgása), egy gumilapot (mint az áruházakban a futószalag), néhány hengert, és egy generátorral összekötöd. Fizikai szakkönyvekben vagy fórumokon utána tudsz járni a pontos működési elvnek, állatorvostól, hidroterapeutától pedig tudsz kezelési javaslatot kérni.
Ez sem egy olcsó mulatság (szerintem 50e Ft-ból max. meg van), de olcsóbb, mintha kezelésekre járnál 3500Ft/alkalomért.
Amúgy mi a kutya diagnózisa, hogy 2 éves korára nem fog tudni járni? A doki mit mondott, milyen kezelések, műtétek és táplálék kiegészítők segíthetnek?
Szűrt szülőktől vettük, az apja ónémet juhász , az anyja sima német juhász volt.
Mink a kettő egészséges volt, láttuk is őket.
Kötelessége visszaadni a kutya árát? :S
Ha tenyésztőtől vetted, akkor igen.
14:50!
A hidro- és mágnesterápia a beteg kutyák részére van műtét utáni rehabilitáció céljából például!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!