Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A szemem előtt dobtak ki egy...

A szemem előtt dobtak ki egy keverék kutyát és a kutya eljött velem, most nálam van, de sose volt kutyám nem tudok én egy kutyáról gondoskodni de amúgy szeretem őket csak nincs benne rutinom mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés
azt hiszem egy keverék kutyáról van szó , de nagyon szép , kék szeme van és tiszta fekete
2013. márc. 21. 16:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Első dolgod, hogy kérsz időpontot az állatorvosnál.:) Ő megmondja neked, hogy van e benne chip, megvizsgálja rendben van e, beoltja és ad féregtelenítő tablettát is, a chipet is belerakja és még a korát is meg tudja mondani nagyjából.

Ajánlom, hogy olvass utána a falkavezérségnek, kutya nevelésnek stb. Jean Fennel könyvei sokat segíthetnek:

Azt mondják ezek a könyvek is nagyon jók:

[link]

A falkavezérségnek is utána olvashatsz, hogy semmit se ronts el.

Ami nagyon fontos, hogy minden nap (max.2naponta) vidd el sétálni, kutyák közé. Jól nézd meg mivel eteted a pedigreet és a többi ilyen tápot ha lehet kerüld el. Inkább rendelj neki prémium tápot, ha teheted.

Biztos nagyon szép kutyus, sok sikert hozzá!:)

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2013. márc. 21. 17:12
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
11-es vagyok. Adhatsz neki új nevet, amilyen neked tetszik. Hamar "át fog állni" erre a névre is. Ha úgy hívod biztos meg fogja szokni.
2013. márc. 21. 17:14
 13/14 anonim ***** válasza:

a kérdés alapján úgy sejtem meg akarod tartani.

mivel nincs rutinod, és nem is készültél fel a kutyatartásra azt tanácsolom, hogy először egy állatorvoshoz vidd el (ha van benne chip, ő megtalálja, mivel a kutyát kidobták, így az előző tulajdonos visszakereshető, és megbüntethető - ez ugyanis törvénybeütköző), és mondd el neki a teljes szituációt, kapni fog oltásokat, megnézik a korát, az ivarát, kap egy oltási könyvet. az állatorvosnál kérdezz utána, hogy a környéken hol van jó kutyaiskola, és iratkozzatok be oda. ott segíteni tudnak abban, hogy hogyan kell egy kutyához hozzányúlni, hozzászólni, megértetni vele a szándékainkat és felismerni az övéit. egy állatfelszereléses boltot is keresnék a helyedben, ott is ha vázolod a helyzetet hamar megmutatják, hogy mik azok a felszerelések, amiket mindenképp tanácsos megvenni neki. a legtöbb helyre bemehet a kutya, így rögtön rá is tudod próbálni a nyakörvet, stb.

Jan Fennelt mindenképp olvasgass, és sok sikert!

(ha tévedtem és nem akarod megtartani, akkor vedd fel a kapcsolatot a helyi menhellyel, illetve facebookon keresgélj állatvédő szervezeteket, hogy ki tud segíteni jó gazdát találni)

2013. márc. 22. 09:15
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek rendben viszem dokihoz de sztem nincs benne chip mert akkor nem dobták volna ki ennyire buta ember nem lehet :) igen sztem legjobb helye lesz nálam menhelyre nem akarom adni mert lehet hogy elaltatnák , de azért keresgélek neki jobb gazdit hátha akad , de megszeretném tartani már azért is mert olyan sorsszerűnek érzem hogy előttem kidobják és eljön velem a kutya :D
2013. márc. 22. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!