Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van már chip a kutyusotokban?

Van már chip a kutyusotokban?

Figyelt kérdés

Nem kell vitázni, hogy volt-e értelme vagy se, csak kíváncsi vagyok, hogy ki hogy áll a kérdéssel (nem a kérdéshez!).

Az enyémben már van, még decemberben megcsináltattuk :)

2013. márc. 21. 14:55
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
igen, állatorvos adta be. Miért, adhatja más is ????
2013. márc. 24. 15:50
 22/24 anonim ***** válasza:
4%

FELELŐS kutyatartó nem tesz bele chipet, ha nem akar neki rákot okozni...nekem chipmentes kutyám van

[link]

A kutyák chipezése volt A KEZDET, a lovak, szamarak és öszvérek chippeltetésével folytatódik, aztán majd jön sorra a többi állat is...

Mikrochipet kapnak a lovak is

Index

2013. március 28., csütörtök 16:47

Új azonosítási rendszert vezet be a Vidékfejlesztési Minisztérium a lófélék – ló, szamár, öszvér – azonosítására, nyilvántartására.

A rendelet az eddig alkalmazott alternatív jelölési módok mellett – bélyegzés, sütés – a lófélék többsége esetében bevezeti az elsődlegesen elektronikus azonosítóval történő jelölést. "A tarkószalagba beültetett transzponderrel lehetővé válik a lovak kíméletes, állatvédelmi szempontból aggálymentes jelölése. A magyar lótenyésztési hagyományokra tekintettel azonban a törzskönyvezett lófélék esetében az alternatív jelölési módszerek kizárólagos jelölésként továbbra is alkalmazhatók" - áll a VM közleményében.

Az általános és egységes azonosítási rendszer kiépítése érdekében a ló tulajdonosa köteles az állat jelölését elvégeztetni annak hat hónapos koráig, vagy az elválasztásáig. A beültetett transzponderrel a ló jelölését és azonosítását igazoló lóútlevelet is kap a tulajdonos. A törzskönyvezett lófélék lóútlevelét a törzskönyvet vezető tenyésztő szervezet, míg a nem törzskönyvezett lófélék lóútlevelét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal adja ki. A hatósági bizonyítvány egész életre szólóan kíséri a lovat, és annak elhullása esetén azt vissza kell juttatni a lóútlevelet kibocsátó szervnek.

A transzponderrel történő jelölést a szolgáltató állatorvos vagy az állatorvosi asszisztens, az alternatív jelölést a lóútlevelet kibocsátó szervezet más megbízottja is végezheti. Az állatok nyomon követése érdekében az azonosító okmánnyal és az állattal kapcsolatos változásokat – az elhullást, a tulajdonosváltozást, az okmány elvesztését, az új tartási helyet – kötelező bejelenteni.

2013. márc. 28. 17:26
 23/24 anonim ***** válasza:
Ja, majd pont rákos lesz egy darab szövetbarát anyagtól... -.-
2013. márc. 28. 20:11
 24/24 anonim ***** válasza:

"FELELŐS kutyatartó nem tesz bele chipet"

Ezen most nagyon jót nevettem. :) De elég szomorú, hogy te ezt el is hiszed, kedves válaszoló és ezzel próbálod magyarázni azt, hogy miért nem rakatsz chipet a kutyádba. Még úgy 2 éve kérdeztem az orvosunkat, mikor a pulimba rakattam chipet (a feleségével huszonéve nagyon közeli családi barátunk), semmi ilyen marhaságot nem mondott, pedig nem szokta eltitkolni előttünk a dolgok negatív oldalát sem.

2013. márc. 28. 20:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!