Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya tanítás. Hogy csináljam?

Nacui kérdése:

Kutya tanítás. Hogy csináljam?

Figyelt kérdés
Anyám megígérte, hogy ha tanítom a mini yorkiját, megvehetem a huskymat. Már egy éve gondosan figyelem neten a tanítási módszereket, de sajnos ez a picur csak játszani képes, egy percre se figyel rám csak harapgálja a kezem, jutalom falat haszontalan, játékra meg rögtön ugrik. Van valami megoldás erre?:D
2013. márc. 20. 18:04
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
20:15-ösnek. Felvilágosítalak, egy husky 25-30 ezer, nem 100 ezer felett kezdődik. Arról, hogy 5 éves koromban nem álltam le láncon lévő kutyát tanítani bocsánat, volt jobb dolgom. Arról nem beszélve, hogy napi nem 1-2 hanem 3-4 akár 5 órát foglalkozom ezzel a kis bitanggal. De miután levezeti az engergiát inkább alszik. És igen lakásban van, mivel megvan tiltva, hogy kivigyük. A két macska meg is enné...-.-" Évek óta lesem a netet tanításról, de olyat egyszer se találtam, hogy mit kell kezdeni egy hiperaktív kiskutyával. Arról nem beszélve, hogy a te szaporító elméleted téves. Gyűlölöm a korcs kutyákat, és képzeld el, hogy tenyésztőtől veszem.... Tisztába vagyok vele mit igényel egy husky. Sokkal többet tudok róluk, mint bármelyik kutyáról.
2013. márc. 20. 21:24
 12/29 anonim ***** válasza:
A játékkal is lehet motiválni! Illetve több jutalomfalatot is kipróbálhatsz, hogy melyik a kedvence. Meg muszáj nőni a szemében, ha anyukád a falkavezér, neked akkor is a kutya előtt kell lenni a falkában.
2013. márc. 20. 21:28
 13/29 anonim ***** válasza:

És ezt az választ úgy adtam, hogy nem szimpatizálok valakivel, aki "gyűlöli a korcs kutyákat" :(

Ja még nyugi kell. Hogy ő is nyugalomban legyen, meg te is, és a környezetedben se zajongjanak.

2013. márc. 20. 21:30
 14/29 A kérdező kommentje:

Végre egy értelmes válaszoló!

Jutalom falat sajnos nem jön be nála egyáltalán, enni is alig eszik egész nap :)

Am, azt hogy gyűlölöm őket, úgy vedd, hogy nem tartanák, de előző 3 kutyánk az volt:)

Azért majd próbálok valamit kreálni ezzel a jutalom falatos dologgal.

Köszi:)

2013. márc. 20. 21:34
 15/29 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Kérlek..ne légy ostoba. Felvilágosítanálak hogy egy husky NEM 25-30ezer. Törzskönyvel ennyiért nem fogsz kutyát kapni. Jobb esetben is minimum a duplája. Ha annyira 'lesed a netet a tanításról' akkor ezzel mindenképpen találkoznod kellett, többek között azzal is hogyan kell a kutyát tanítani, nevelni, akár aktívabb, akár nem. Ha nem 5 órát foglalkozol vele, akkor nem a kutyában van a hiba hanem benned. Ha gyűlölöd a korcs kutyákat, neked semmilyen kutya nem való, egyáltalán.. nem hogy husky...és hidd el, 25-30 ezer forintért nem fogsz fajta tiszta kutyát kapni, már ha tisztában vagy a szó fogalmával. ;)
2013. márc. 20. 21:35
 16/29 anonim ***** válasza:
*ha 5 órát foglalkozol vele
2013. márc. 20. 21:36
 17/29 Szilvi & Argos ***** válasza:

Husky-t csak akkor akarj, ha már tisztában leszel a kutyák nevelésének, tanításának legnagyobb részével!

Nagyon elterjedt fajta a husky, a fajtamentőknél tucatszámra vannak a gazdát kereső kutyák, ugyanis az emberek nagyon meggondolatlanul veszik e fajtát.

Panelba, szinte nulla mozgatással, pórázos sétákkal, kis játékkal a kutyafuttatókban becsavarodnak, frusztráltak és agresszívak lesznek...tapasztalat, nem egy kutyát látok gyakran...

Kertből nagyon könnyen szöknek, bármilyen kerítés mögül.

Napi sok-sok szabadon történő futás és szellemi kihívás kell nekik.

Egyik ismerősöm kistestű kölyökkutyáját nemrég ölte meg egy ki nem mozgatott, agyon frusztrált husky!!

2013. márc. 20. 21:43
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

"azért ez is fura hozzáállás.. az "okos" szülő, akinek van egy neveletlen kutyája és a "hülye" gyerek, aki legalább próbálja tanítgatni.."

tudod miért okos az a szülő? mert ő tisztában van azzal hogy ha a gyerek nem fog elbírni egy huskyval akkor ő sem fogja tudni átvenni a stafétabotot ahogyan az általában szokott lenni hiszen van egy yorki kutyusa amivel még ha neveletlen is eleve a méretéből adódóan elvan. viszont nem követi el azt a hibát amit sok más szülő: takaríts, hozz jobb jegyeket stb. és akkor lesz huskyd, mert azzal még korántsem tanulja meg a gyerek a lényeget. viszont készségel "felszolálja" a neveletlen apróságot hogy azon bizonyítson a gyerek. ennél tökéletesebb kikötést egy szülő sem adhat a gyerekének. és ennél tökéletesebb bizonyítékot pedig a gyerek nem tud felmutatni hogy igenis rátermett egy saját kutyára. és bocsánat de ha már te írtad a "hülye" gyerek 1 kerek éve, azaz 12 hónapja búja a netet és még nem jutott egyről a kettőre. hát én kérek elnézést. ráadásul még nagy szemtelenül kijelenti hogyha fizetem a sulit majd ő megy. érdekes. arra van pénz hogy új kutya legyen, viszont arra nincsen sem pénz sem pedig egy lepkepuki mértékű felelősség hogy egy kutyasuliba elmenjen és igenis megtanulja hogy mégis mi is az a kutya és hogyan kell bánni vele. persze mindez nem az én szívfájdalmam hanem az övé, ugyanis amíg az alapokat nem tanulja meg addig szerencsére huskyról még csak álmodnia sem lehet. bár hogy őszinte legyek kétlem hogy fenőtt korú lenne a kérdező egyrészt a stílusából itélve, másrészt pedig hogy a felelősségérzet egy cseppnyi mértékben sincsen meg benne: huskyt akar, de megsértődik ha kutyasuliba van invitálva, miközben azt képtelen felfogni hogy senki az ég világon nem fog tudni újat írni a neten fellelhető anyagokon felül. amit egy kerek éve barangol de még nem jutott egyről a kettőre ... akárhogyan is nézem ez már tényleg kutyasuliért kiált, mert szüksége van arra hogy személyesen oktassák ugyanis házilag nem értette meg a lényeget, sőt valójában nem értett meg semmit sem. na most ezen a kérdező megsértődhet, szíve joga, de ez egyáltalán nem fogja őt közelebb vinni az álmához hogy egy husky kutyája legyen.

2013. márc. 20. 21:44
 19/29 anonim ***** válasza:

"Felvilágosítalak, egy husky 25-30 ezer, "

kérdező, meg tudnád mutatni azt a kennelt ahol ennyiért árulják a husky kutyákat?

2013. márc. 20. 21:49
 20/29 A kérdező kommentje:
Nem egy tenyésztő van a városunkban, és neten sem találok 30 ezren felül, kívéve azokat akiknek a szülei, díjnyertes meg szánhúzó meg mit tudom én micsoda. Kutya suliba azért nem megyek mert 1. nem fogok 3 várost utazni érte 2. nincs rá pénzem. Ami meg azt illeti, hogy "kutyára van pénz, de kutyasulira nincs", a kutyára én gyűjtöm össze a saját pénzem, kutyasulit anyám nem engedélyez, nekem meg nem jön össze havi 50 ezer, hogy fizetni tudjam. A koromhoz szerintem semmi közöd, de ha igazán érdekel 17 éves vagyok, az írásom meg azért ilyen mert nagyon fel vagyok már baszva a hülyeségeitekkel. 15 válasz, 1 normális válaszoló, a többi csesztetés. Még akinek tapasztalata van huskyval az is csak össze vissza magyaráz és nem mond semmi használhatót. És mint említettem, jutottam egyről a kettőre sőt tovább. DE SEHOL NEM TALÁLTAM OLYAT MIT KEZDJEK EGY HIPERAKTÍV KUTYÁVAL!!!!!! Nehéz felfogni? Sajnálom.
2013. márc. 20. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!