Van egy staffordshire terrierem, és szeretném
kupiroztatni. Valamilyen jogszabály ezt tiltja, vagy mit
lenne érdemes tudnom róla?
Ahogy leírtad ezt jogszabály tiltja, max akkor lehetséges ha a standard előírja.
2009. szept. 16. 19:13
hű, ezt a kérdést rossz helyre tetted fel, meg fognak kövezni :D amúgy elméletileg az állatvédelmi tv-ben tiltják, viszont van benne kiskapu, és ezért megcsinálják a dokik, de 3 hónapos kora előtt csináltasd
2009. szept. 16. 19:18
Mi a csuda az a kupiroztatás?????????
2009. szept. 16. 19:33
nem vágom miért kell leszavazni a választ, így van ahogy leírtam!
2009. szept. 16. 19:33
5/24 A kérdező kommentje:
Nem én szavaztam le! Én köszönöm a válaszokat!
A kupirozás az egy régi ősi eljárás volt a kutyák hatékonyabb vadászásának elérése végett. Mivel ez nekem fontos ezért szeretném ezt kihasználni.
DE!!!!!!! Nem verekedtetem!!!!!
Mielőtt valami kis túlbuzgó mócsing hszelő rácuppan a témára!
a kupírozás, mikor levágják a fülét
2009. szept. 16. 19:37
Nem értem,miért írnak ide azok,akik nem értenek a kutyákhoz. Kölyök korban lehet kupíroztatni,ez kb 15-20 ezerbe kerül. Altatással történik,állatorvos által,és elvileg a kiskutya semmit nem érez belőle. Nem tiltják Mo-n, külföldön(No,Anglia pl) már tiltják a kupíroztatást és a farokvágást is. Utána merevítőt kell hordania,de erről majd z állatorvos részletesen fel fog világosítani. A kutya fülét pedig ápolni kell utána. Előfordulhat,hogy nem sikerül a fülkurtítás,ilyen is van...ha már túl lesztek rajta, küldhetek egy videót,hogyan kell helyesen bekötözni a kiskutya fülét. Ha van még kérdésed,írj bátran!
2009. szept. 16. 19:39
előző vok: én sem értem,miért kell leszavazgatni,de ha valaki erre élvez,csinálja csak.
2009. szept. 16. 19:40
Elolvastam a standardot. A fülnél azt írja, hogy kupírozva vagy kupírozatlanul és hozzáteszi, hogy az utóbbit kell előnyben részesíteni, majd leírja, milyennek kell a kupírozatlan fülnek lennie. Na, hogy ez a jogszabály szempontjából mit jelent, lehet vitatkozni, de nekem az a meglátásom, ha a standard is a vágatlan fület preferálja, akkor a kupírozás nem fajtajelleg. Ergo: a törvény szerint tilos. Lehet, hogy feketén egy doki levágná ugyan, de ez elég fájdalmas a kutyának és az emberek számára sokkal félelmetesebb is a vágott fülű kutya. Úgyhogy szerintem ne vágasd le.
2009. szept. 16. 19:41
Nekünk is staffink van és 3 hónapos, párommal gondolkozunk rajta hogy megcsináltassuk e vagy sem.
A lényeg hogy olyan állatorvossal csináltasd meg aki ért ehhez a fajtához, mert ha elcseszi undorítóan néz ki. És ne lézerrel csináltasd meg neki mert olxan lesz mintha patkány rágta volna meg.
Ha bárki megkérdezi hogy miért van levágva, válasz: kiskorában az anyja kitépett véletlen egy darabot a füléből vagy összeverekedtek a kicsik és kiharapták neki. És hát ugye hülyén néz ki hogy csak az egyik füle lenne kupirozva ezért a másikat is kellett.
Mennyi idős a kutyusod? Mutatsz róla képet?
2009. szept. 16. 19:42
Kapcsolódó kérdések: