Más kutyákkal való összeszoktatás. De hogyan?
Az a baj, hogy egy ilyen helyzetben nem csak azért kell a kutyasuli, mert az oktatók tudják a dolgukat, hanem azért is, mert szükséged van a szoktatáshoz maximálisan engedelmes kutyákra, és olyan gazdákra, akik tudják is, hogy mire kérjék a kutyákat. Maximálisan kontrollált környezetben kell elkezdeni a szoktatást, és ezt nagyon nehezen vagy leginkább sehogy nem tudod kivitelezni kutyafuttatón.
Ráadásul jó, ha stabil falkával zajlik a szoktatás, eleinte mindenképpen fontos, hogy ugyanazok a kutyák legyenek körülettetek minden alkalommal.
Tehát max úgy tudod megoldani suli nélkül, ha jó a szervezőkészséged, és lebeszéled néhány környékbeli kutyással, hogy segítsenek, és kineveztek néhány alkalmat, amikor csak a tiétek a körülzárt futtató, és a többi kutyás jön segíteni.
Hozzáteszem, hogy elég felelőtlenség azzal a hozzáállással kutyát tartani, hogy télen nem járunk kutyázni. A kutyás életformához hozzátartozik, hogy hóban, fagyban, sárban, esőben is sétál.
Attól, hogy tüzelt, az nem normális, hogy vicsorgott a többi kutyára. :/ Honnan van a kutyus amúgy?
Ennyi infó alapján azt mondanám, hogy mielőtt hozzátok került, semennyire sem lehetett szocializálva.
Az pozitív, hogy vannak azért olyan kutyák, akikkel jóba van. :) Nézz utána még neten, mert sokféleképp lehet neveletlen egy kutya. És más esetben, más a megoldás is.
Úgy is le leszek pontozva, de én nem hiszek abban, hogy minden problémára a suli a megoldás.
Láttam és hallottam már olyat, hogy jóhiszemű gazdinak elvitték a kutyáját valami szuper suliba, és kis idő múlva visszakapta úgy, hogy tele volt szegény sebekkel. Azóta agresszív az állat... á, véletlenül sem viadaloztatták. És olyan is megesik, hogy ott a gazdi szeme előtt verik el a kutyát...
Szóval válogasd meg, hogy hova viszed. A helyi ismerős, nem biztos, hogy a legjobb megoldás. :S
A suli alatt én nem is olyan helyet értettem, ahova elviszed a kutyák, aztán érte mész! Döbbenet, hogy vannak még ilyen sulik, most nagyon megleptél.
Én arra gondoltam, hogy gazdával lemegy a kutya foglalkozásra, közben kapnak életmód tanácsot is, majd együtt hazamennek.
Ismerős ismerősétől. Őszintén szólva nem megtervezett kutyus volt, de első nap lefektettük a szabályokat, mit szabad neki, mit nem, nekünk mi a feladatunk, tehát nem tartom magunkat felelőtlennek!
Ha a kutyaiskola mellett is döntenék, semmiféleképpen nem hagynám ott! A helyi ismerősnek van két kutyusa, elég jól szocializáltak, póráz nélkül sétálnak a gazdi mellett, és láttam már más kutyákkal is a viszonyukat, az enyémmel is találkoztak, és érdeklődést mutatott Mazsi a szuka iránt, megszaglászta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!