Mit csináljak a kutyánkkal, hogy ne kaparja tovább az arcát?
pár napja szétkaparta az arcát a boxer kutyánk. két sebe lett a dologból, folyamatosan kaparja a jobb első, és hátsó lábával, már véres az egész arca.. eddig engedte letisztítani, de ma reggelre odáig fajult a történet, hogy rendesen folyik belőle a vér, és nem engedi hogy hozzányúljak.. gondolom hogy zavarja, és azért kaparja folyamatosan, próbálunk rá figyelni, hogy ne csinálja, de egy két kaparástól mindig újra felszakad a seb, és nem tudom hogy mi lenne a megoldás, mert ha az arcát kötözöm le, akkor azt fogja csesztetni, ha pedig a lábait, hogy ne tudja vele felsérteni újra, akkor meg a lábát fogja addig piszkálni, még le nem szedi róla a kötést.
mi a javaslat egy ilyen helyzetben?
Az orvos abban tud segíteni, hogy kideríti a vakarózás okát, mert csak úgy magától nem kaparja véresre az arcát egy kutya. Ragaszkodj a bőrkaparék vizsgálathoz, kb. 3000 Ft, és az után tudod célzottan kezelni.
A legtöbb orvos a hasára üt, és felír valamit, ami általában segít, de ha egyszer félrekezeli, az máris került annyiba, mint egy bőrkaparék.
Az biztos, hogy búra kell a fejére, illetve esélyes szerintem, hogy van egy alapprobléma, és az van felülfertőzve gombával, vagy bakteriálisan azért viszket.
Nem tudom mit eszik, de nagyon sok boxer fehérje érzékeny, tehát lehet, hogy táplálékallergia az alapprobléma, és az fertőződött felül. Mindenképpen térjetek át hipoallergén tápra, a felülfertőződést pedig kezeljétek szakszerűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!