Így elrontjuk a szobatisztaságra nevelést?
Kiskutyám velem alszik, 10 hetes, kb egy hete van nálunk. Az én hálószobám az emeleten van, viszont az alma lent, így kb óránként levisszük, és nagyjából a kutyapelenkára csinál (olyan 80%-ban), ha lent van. Ha viszont fent van nálam, akkor bepisil, néha többször is egy órában (ha nem kapom el időben, hogy levigyem). Ha a helyén van,bezárva, akkor jelez, hogy ki kell mennie, oda nem piszkít. Hogy itt fönn ne kelljen 20 percenként fölkapnom, ide is tettem egy kutyapelenkát, amit használ.
Kérdésem, hogy ezzel teljesen megzavarjuk? Nemsokára ki lehet vinni a saját kertbe, ez csak átmeneti megoldás. Ugyanígy a szobatisztaság miatt a szobámból is ki szeretném költöztetni, a lenti szintre.
Bocsánat, ha zavarosan fogalmaztam.
nem azzal zavarod össze hogy fönt is használtok kutya pelenkát az emeleten hanem eleve a kutya pelenkával.
most beszélgettem egy hölggyek itt a panelban, a kiskutyájukat pár hete engedhetik kutyák közé, ugye hallgatot a dokira hogy addig használjanak pelust... a helyzett az lett hogy a kutya nem pisil vagy kakil még ha másfél órát is vannak lent vele, még akkor se ha felmennek és pár perc múlva újra lehozzák, hanem csak a lakásban hajlandó a dolgát végezni...
az én kutyám sose látott kutya pelenkát, igaz ő 9 hónaposan került ki a menhelyről, az első nap másfél óránként vittük le sétálni vagy ha láttuk hogy szaglászik már, még éjjel is felkeltem hozzá. panel harmadikon lakunk, és simán kibir mostmár akár 12 órát is és még ha már nagyon kell neki is akkor is meg várja hogy kiérjünk a lépcsőházból. lehet hogy addig végig rohanni kell vele, de egyszer sem volt baleset
A pelenkás megoldást csak a második oltásig akartuk használni, ami ugye tegnap volt(plusz kva nagy hóviharban sem vittem volna szívesen ki)
Vagyis holnap, remélem nem lesz belőle baj, már viszem is le reggel.
Köszönöm, megpróbáljuk:)
Macskák átjárnak sajnos, majd átfésülöm előtte a terepet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!