Mi az oka, hogy otthon a csivavám minden idegent megtámad, mindent megugat ami él és mozog, séta közben viszont az utcán fél mindentől, mindenkitől?
Hát szerintem az oka egyszerű: védi a területét, ezért ugat otthon, viszont az utcán, nyílt terepen kicsi ő ahoz, hogy mindenkinek "beszóljon". A mi csivavánk is ilyen volt.
Szerintem sétáltassa az, akit ténylegesen a gazdájának tekint (vele van a legtöbbet, bízik benne...stb.) és csendes helyen sétáljatok, addig,amig megszokja és nem fél, (pisilje körbe:)mint a területét) aztán lassanként "tévedjen" oda olyan ember, akit amúgy otthon megugatna. A végén szvsz jobb lesz.
Bocsi, de egy idegbeteg kutyád van szerintem... :S
fél a kutya !stresszel, idegileg kivan !
rosszul nevelted !! kényeztetted !
és nem lett szocializálva ! Ő a falkavezér,és az ezzel járó felelőség megöli -felörli kicsi testét-agyát !
kezd el az elejétől !
és soha ne üsd meg !
a szereteted megöli ! ez van !
tanulj belőle,és kezd el megtanulni a kutyatartás lényegét .
te = falkavezér
te engeded meg hogy ,mikor-hol-mit játszon-egyen-pihenjen stb !
te fárasztod -vezeted és legeslegutoljára csak ha már mindent megtett ,dícséred és szeretgeted !
és te véded őt,nem ő téged !
a félelmében támad-ugat-remeg,stb .
a félelem nagyon nehezen kinevelhető !
tanulj meg kutyául, vagy cseszheted,és marad egy idegroncs kutyád aki előbb-utóbb meg -h a r a p !
sajnos a kis testű kutyák 30-50 % a felelőtlen szaporítás,és nevelés miatt idegileg gyengébbek , nem rosszabbak,csak gyengébbek ,mint fajtársaik !
nézz meg egy vakvezető kutyát !
mi van ráirva a hámjára !
tartsd észben , nem simogatni való 4 lábú játék,hanem állat akiér te felelsz .
és most megbuktál, tehát:)
kezd ujból,elölről !!
tanulj meg kutyául !
és meglátod a te kutyád lessz a legjobb !!
hogy miért ?:)
mert a kérdést már feltetted,tehát ,látod hogy valami nem jó !
és akarsz is változtatni :)
jan fennel
cessar millan
módszerek a neten elérhetőek.
kutyaiskolák meg vannak mindenhol.
ha ,meg ciki egy kis ölebbel odamenni,kérj tanácsot a kiképzőktől !
bár szerintem egy chivava tök jól néz ki 2-3 moszkvai őrkutya mellett !:):):)
plussz a sok kutya között, legyőzheti a félelmét !
te meg tanulsz kutyául .
fel a fejjel koma ,nincs veszve semmi , csak osztályt kell ismételni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!