Hogy a fenébe neveljem meg?
Sziasztok. Van egy olyan problémám a kutyámmal, hogy amikor ki van teregetve a száradni való ruha, akkor folyton lerángatja, de ez nem elég, mert szét is tépi a ruhákat, ezzel súlyoz tízezrek mentek már a kukába, mert persze a legdrágább ruhákat szedi szét.
A kutya 9 hónapos, rendszeresen foglalkozok vele, az udvaron mindennap labdázunk, mindennap sétálunk, szellemileg is fárasztom, már 36db trükköt tud, szóval egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy nem foglalkozok vele...sőt... mindennap ha minimum 2-3 órát nem foglalkozok vele akkor semmit. Szóval, tényleg le is van fárasztva minden értelemben, de azt a kur...ruhát mindig letépi. a párom már teljesen ki van akadva, mert csak én vaqyok ennyire kutya őrült, csak én foglalkozok vele, ő finoman szólva kakil rá...
Ma is persze a párom pulcsiját leszedte kint a szárírótól, és szét is rágta... pont rajtakaptam, és már annyira elment a dolog, hogy először csak verbálisan büntettem, de már az elmúlt napokban ha rajtakapom akkor lenyomom, és arcon vágom(ez nem erős, inkább csak olyan kellemetlen neki) Ha rajtakapom, akkor felveszem a ruhát a földről, már rákiabálok, hogy mi ez itt, és mutatom a ruhát, ilyenkor lenyomom, és az arcába üvöltöm, hogy nem szabad, de miután elengedem, akkor ő elkezd játszani!
Azt hiszi, hogy ez az egész egy játék, pedig, amikor lebukik rögtön megadja magát, de ha hátat fordítok, akkor játszik, szalad, meg pucsít.
A falkavezérséggel sincsen gond, sétánál sem, más kutyákkal való konfliktus esetén sem(ránk ront egy kutya sétálás közben, és ő mögém bújik, és amíg nem mondom neki, hogy oké, addig egy helyben marad)
Nekem már nincs több ötletem, hogy hogy tiltsam le róla, mert már nagyon sok mindent kipróbáltam, kb egy-két hétig minden rendben, aztán megint kezdi ez a széttépem a ruhákat hóbortját.
Minden tanácsot nagyon szívesen veszek, és nagyon köszönök előre is
persze, hogy vannak játékai, 4 db labda, egy kötél, egy gumicsirke, és egy fa játéka van amit rághat, ezen kívül vannak olyan játékok is, amik "különlegesek" amik nincsenek mindig előtte, amivel csak velem játszik.
A reakciója akkor, amikor rajtakapom az az, hogy elszalad be egy sarokba, ha látja, hogy már nincs menekvés, akkor megadja magát, mutatja a hasát, de, amikor rájön arra, hogy hiába adja meg magát, megkapja a büntit, akkor próbálna kiszabadulni, de már nem tud, mert fogom a nyakán a bőrt, ilyenkor lelapul a földre,(ilyenkor szokta megkapni a "pofonját" ha arra is rájön, hogy a bünti alól nincs menekvés, akkor megint hanyatt vágja magát, a második megadásra már elengedem, de utána nincs köztünk kontaktus, bejövök a házba, egy 10-15 perc múlva kimegyek, megvárom míg odajön, megszagolja, vagy megnyalja a kezem, és utána egyszer vagy kétszer megsimogatom, szóval ki is oldom a bünti alól.
de, miután megvan a bünti és a második megadás után elengedem, és felállok, akkor ő kiugrik, megáll velem szemben, bepucsít, még ugat is mellé néha, és elkezd játszani, meg játékra hívni engem. szóval figyeli a mozdulatomat, és ha megmozdulok(pedig nem is felé) akkor ő szökken, ugrál, szaladgál, szóval úgy játszik, mint amikor nincs semmi baj, és fogócskázunk.
Köszönöm a válaszokat, bár szívesen várok még.
ha nem is vesz komolyan, az csak a ruhákra érvényes, mert bármilyen más rossz cselekedeténél tudja, hogy mi a helyzet, nem játszik utána, nem csinál semmit, olyankor tudja, hogy mi van.
Csak a ruhákra nem hajlandó immunis lenni.
Ezt az egy helyben ülős dolog lehet, hogy jó, de én mivel mindennap gyakorlunk, és abban eléggé sokszor van benne a helyben maradás, szerintem azt végképp nem büntetésként fogná fel.
megfogom fogadni a tanácsokat, ki is fogom őket próbálni, és remélem beválnak, de azért még aki tud adni valami hasznos tippet, az kérem adjon, mert minden információnak nagyon örülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!